opsomming uit een tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

P.v.Denzel

P.v.Denzel

13/04/2004 12:21:00
Quote Anchor link
hoe krijg je het voor elkaar als je bijvoorbeeld een lijst hebt met namen uit het veld naam
dat je erop kan drukken en dan de gegevens krijgt uit die ene record.

yep ik ben een super no0b maar goed al doende leert men ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:19:56
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

13/04/2004 12:57:00
Quote Anchor link
Die naam geef je een hyperlink mee met de sleutel. Deze sleutel gebruik je om in een ander script de rest van de gegevens op te zoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// Hier zoek je dus de naam op. En laat je hem zien.
$query = mysql_query("SELECT id,naam FROM tabel");

while ($result = mysql_fetch_row($query))
{

   echo "$result[1]";
}

?>


Nu zet je er een hyperlink omheen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// Hier zoek je dus de naam op. En laat je hem zien.
$query = mysql_query("SELECT id,naam FROM tabel");

while ($result = mysql_fetch_row($query))
{

   echo "<a href=\"ander_script.php?id=$result[0]\">$result[1]</a>";
}

?>


En in ander script doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// Controleer of $_GET['id'] een getal is en zet hem gelijk naar $id.
if(is_numeric($_GET['id']))$id = $_GET['id'];

// Nu de gegevens van die ene rij ophalen
$query = mysql_query("SELECT * FROM tabel WHERE id = '$id'");

// Laat de resultaten zien
?>


Elwin
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

13/04/2004 13:14:00
Quote Anchor link
ik vind hem fantastisch,
ik snap het nog niet helemaal

maar goed is nog maar dinsdag
 
Mitch X

Mitch X

13/04/2004 14:01:00
Quote Anchor link
Wat snap je er niet aan?
Dan kunnen we het ffies uitleggen :)
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

13/04/2004 14:11:00
Quote Anchor link
select id, relatienummer waarom is het result[0] en result[1]
komt dat om dat toevallig de eerste velnaam id is en de tweede relatienummer?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$query
= mysql_query("SELECT id, relatienummer FROM klantengegevens");

while ($result = mysql_fetch_row($query))
{

   echo "<a href=\"klantenresultaat.php?id=$result[0]\">$result[1]</a><br>";
}

?>


dit is trouwens week 4 van mijn php Experience :P
Gewijzigd op 13/04/2004 14:12:00 door P.v.Denzel
 
Mitch X

Mitch X

13/04/2004 14:12:00
Quote Anchor link
Jepz je kan ook de veldnamen gebruiken:
$result['id'] en $result['naam']
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

13/04/2004 14:25:00
Quote Anchor link
en wat is $row[naam] dan?
 
Mitch X

Mitch X

13/04/2004 14:33:00
Quote Anchor link
row is de naam van een var.
In dit geval heet de variabele result.

Quote:
Jepz je kan ook de veldnamen gebruiken:
$result['id'] en $result['naam']

Dit kan met mysql_fetch_array in ieder geval wel, mysql_fetch_row gebruikt dacht ik alleen maar nummers.(Had niet goed gelezen)

Dat ['text'] of [nummer] is de index van je array.
Met 'text' geef je het veld aan met de veldnaam en met nummer doe je dit met een indexnummer. Denk eraan een array begint altijd met array[0].
Gewijzigd op 13/04/2004 14:34:00 door Mitch X
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

13/04/2004 14:41:00
Quote Anchor link
Dom van mij hij deed het niet, nu zag ik dat ik dus in de tweede script geen variabele had gegeven, lijkt dom als er helemaal niks in staat.

Bedankt Mitch en Frog
 
Eris -

Eris -

13/04/2004 15:12:00
Quote Anchor link
Maak gebruik van mysql_fetch_assoc() ipv van mysql_fetch_array() scheelt je geheugen + tijd :) omdat bij mysql_fetch_assoc() de $var['0'] enz... niet werken dus bespaard je geheugen
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

13/04/2004 15:55:00
Quote Anchor link
het is maar een stage opdracht die ook nog echt gebruikt wordt dus is niet de bedoeling dat hij perfect gaat worden :P
 
Arend a

Arend a

13/04/2004 16:07:00
Quote Anchor link
?

Met zo'n instelling blijf je n00b ;)
 
Rick

Rick

13/04/2004 16:07:00
Quote Anchor link
niet de bedoeling? <-- uhm klopt dat wel?
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

13/04/2004 16:16:00
Quote Anchor link
Arend het wordt al erger met mij eerste gastenboek al gemaakt, met allemaal dingen wat ik gevraagd heb hier, je raakt eraan verslaafd, maar kan echt niet alles tegelijk

http://www.manolitobar.nl/gastenboek/guestbook.php
 
Mitch X

Mitch X

13/04/2004 16:33:00
Quote Anchor link
Hmm kweenie of je het wel eens geprobeerd hebt maar er gaat iets goed mis als ik op schrijf in het gastenboek klik... zoek zelf maar uit wat :P
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

13/04/2004 16:35:00
Quote Anchor link
zo erg
???
ooo sorry ja klopt zit normaal in een ifram

target is een frame in www.manolitobar.nl sorry :S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.