Optellen van een waarde uit iedere rij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry

Harry

02/11/2009 20:36:00
Quote Anchor link
Ik kom er even niet uit:

Hoe kan ik nu, zonder de waarde uit de database te halen en op te tellen (met .= en dan volgende rij, bla bla bla), in één SQL opdracht een waarde uit iedere rij optellen naar het totaal...
Dus: in iedere rij staat het benodigde aantal, er zijn meerdere rijen, hoeveel heb ik totaal nodig?

Iemand?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harry
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:52:36
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2009 20:57:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je COUNT of SUM?
 
Harry

Harry

02/11/2009 22:02:00
Quote Anchor link
Dan inderdaad SUM denk ik om op te tellen want in iedere rij staat in dat veld een andere waarde.
 
Harry

Harry

03/11/2009 09:40:00
Quote Anchor link
De SUM bracht mij op het juiste pad, tenminste... bijna...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

mysql_query("SELECT SUM('aantgew') AS TASP FROM $Tabel WHERE status = 'Aktief'");

echo("$TASP");

?>


Helaas... geen resultaat...

Kolom aantgew is INT(10) dus numeriek...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harry
 
Koen

koen

03/11/2009 11:28:00
Quote Anchor link
krijg je een melding of krijg je een leeg resultaat?
edit: taalfoutje :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

03/11/2009 11:33:00
Quote Anchor link
Je moet je variabelen buiten haakjes halen en het lijkt me niet heel logisch om je tabelnaam in een variabele te stoppen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$query
= "SELECT SUM(aantgew) AS TASP FROM tabelnaam WHERE status = 'Aktief'");
$result = mysql_query($query);
if($result)
{

  $resultSet = mysql_fetch_assoc($result);
  echo 'TASP:'.$resultSet['TASP'];
}

else
{
  echo 'MYSQL ERROR IN QUERY:'.$query.PHP_EOL.'ERROR: '.mysql_error();
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2009 11:44:00
Quote Anchor link
Vanwaar die quotes om de veldnaam? Zo is het tekst en niet de inhoud van het veld.
 
Harry

Harry

03/11/2009 11:47:00
Quote Anchor link
Jawel hoor.., bedankt TJVB, zo komt het juiste resultaat. Top!

@SanThe: Er komt zo: TASP:aantal
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.