Optie pull down menu in een variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The master

the master

16/02/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een dvd beheer systeem te maken voor mezelf.

Ik wil kunnen zoeken op
- film
- muziek
- cabaret
- overige

ik wil aan de optie een variable koppelen zodat ik heb met post naar de pagina kan versturen en zo alleen de films ophalen die alleen dat type hebben.

maar ik wil dit selecteren met een pull down menu en dan op zoeken klikken ik heb.

pull down
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
("
        
        <option value=\"film\">film</option>\n
        <option value=\"muziek\">muziek</option>\n
        <option value=\"cabaret\">cabaret</option>\n
            <option value=\"overig\">overig</option>\n
    
    
    ");


simpele query $query="SELECT * FROM dvd where type ='$type';";.

maar hoe maak ik van het pull down menu een $type .
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:36:00
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/02/2007 12:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<form name="filmpje" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
    <select name="type">
        <option value=\"film\">film</option>
        <option value=\"muziek\">muziek</option>
        <option value=\"cabaret\">cabaret</option>
        <option value=\"overig\">overig</option>
     </select>
</form>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST' && isset($_POST['type'])){
   $query="
   SELECT
      kolom1,
      kolom2
   FROM
      dvd
   WHERE
      type='"
.$_POST['type']."'";
   }

else{
   $query="
   SELECT
      kolom1,
      kolom2
   FROM
      dvd"
;
   }

//verwerk hier $query verder met mysql_query() en mysql_fetch_??()
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.