option en een selected

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ralph van der Tang

ralph van der Tang

07/03/2013 15:12:42
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik heb een vraagje over het volgende

ik geef met ajax een id door en met dit id wil dmv dit id gegevens ophalen uit de database.

de query die ik daarvoor gebruik is de volgende:

SELECT
tagtexts.tag_name,
languages.language,
tagtexts.content,
tagtexts.id
FROM tagtexts
LEFT JOIN languages ON languages.id=tagtexts.languages_id
WHERE tagtexts.id=".$_POST['id']."";

het probleem is dat hij alleen id 1 selecteerd en niet de andere id

<select id="txt_select_tag">
while($insert['id'] == $_POST['id'] ){
$arr['html'].='<option value="'.$insert['tag_name'].'" selected >'.$insert['tag_name'].'</option>';
}

foreach($data_tags as $tag){ $arr['html'].='<option value="'.$tag['name'].'">'.$tag['name'].'</option>';
}
</select>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 22:25:29
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2013 15:26:41
Quote Anchor link
In $_POST['id'] zit toch maar één id?
 
Erwin H

Erwin H

07/03/2013 15:27:17
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp plaats je de naam (een string) in de value van elke option. Vervolgens gebruik je dat value om te selecteren op een id (integer?) in je query. Dat gaat dus nooit goedkomen.
Je zal in je options het id als value moeten zetten en niet de naam.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

07/03/2013 15:31:16
Quote Anchor link
function makeChange(id){
var id = {id:id}
var tab = "tekst bewerken";

getSubTab(tab, id);

}

hier zit denk ik het probleem
 
Erwin H

Erwin H

07/03/2013 15:35:39
Quote Anchor link
Ik denk het niet. Print je $_POST eens naar het scherm. Zie je dan een integer, of een string?
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

07/03/2013 15:41:21
Quote Anchor link
op het moment dat ik id in javascript alert is het een int en in mijn html kan ik hem niet laten weergeven

Toevoeging op 07/03/2013 15:44:18:

- SanThe - op 07/03/2013 15:26:41:
In $_POST['id'] zit toch maar één id?

op het moment dat deze post veranderd blijft hij de zelfde selecteren
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

11/03/2013 10:32:57
Quote Anchor link
iemand nog suggesties?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/03/2013 10:53:44
Quote Anchor link
Wat staat er op je scherm als je dit doet:

var_dump($_POST['id']);

Erwin H op 07/03/2013 15:35:39:
Ik denk het niet. Print je $_POST eens naar het scherm. Zie je dan een integer, of een string?

$_POST waardes zijn altijd strings.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

11/03/2013 11:37:49
Quote Anchor link
string(1) "1"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/03/2013 12:09:44
Quote Anchor link
Als dat 1 is, dan is het dus logisch dat id 1 geselecteerd wordt. Dus dat klopt gewoon.

Blijkbaar verwacht jij een andere waarde dan 1. Dan zit er blijkbaar een fout in je formulier.
Laat de code van het formulier eens zien.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

11/03/2013 12:22:05
Quote Anchor link
maar nu is het probleem dat de selected het niet doet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/03/2013 12:26:25
Quote Anchor link
Wat "doet je selected niet" en wat verwacht je nu van ons? We hebben geen glazen bol. Ik vroeg net al of je de code van het formulier wil laten zien.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/03/2013 12:26:36
Quote Anchor link
while($insert['id'] == $_POST['id'] ){

Deze while() loopt alleen als beide $vars dezelfde waarde hebben.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

11/03/2013 13:10:33
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/03/2013 12:26:25:
Wat "doet je selected niet" en wat verwacht je nu van ons? We hebben geen glazen bol. Ik vroeg net al of je de code van het formulier wil laten zien.


die had ik gemist zal de code hier plaatsen

Toevoeging op 11/03/2013 13:11:10:

<select id="txt_select_tag">
';
//werkt nog niet goed.
if($_POST['id'] == $input['id']){
$arr['html'].='<option id="'.$input['id'].'" selected >'.$input['tag_name'].'</option>';
}

foreach($data_tags as $tag){
$arr['html'].='<option value="'.$tag['name'].'">'.$tag['name'].'</option>';
}
$arr['html'].=' </select>

Toevoeging op 11/03/2013 14:47:21:

probleem is opgelost heb het in een foreach loop gezet nu werkt het wel

Toevoeging op 11/03/2013 14:47:41:

dank allen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.