Option geselecteerd tekst in DIV eronder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Loran DP

Loran DP

20/12/2010 15:51:44
Quote Anchor link
Hoe kan ik zorgen dat als ik iets in een form in een option selecteer dat ik dan in een div eronder een tekst te zien krijg?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:10:29
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

20/12/2010 16:05:04
Quote Anchor link
javascript
 
Niels K

Niels K

20/12/2010 18:24:08
Quote Anchor link
@Vincent

Iets meer informatie mag wel vind je niet?

@Loran
Kan op verschillende manieren, ik weet niet of je bepaald framework gebruikt? Maar je zult in ieder geval eens moeten zoeken op javascript onChange en e.v.t met de naam van het javascript framework ervoor bv: JQuery onChange.
 
Loran DP

Loran DP

20/12/2010 18:29:05
Quote Anchor link
@Niels,

Ik hen een pagina met ±60 items in de dropdown. Nu zitten er achter elk item een prijs. En die moet dan in een div onder het dropdown komen.
 

20/12/2010 18:49:31
Quote Anchor link
ILoran punt NL op 20/12/2010 18:29:05:
@Niels,

Ik hen een pagina met ±60 items in de dropdown. Nu zitten er achter elk item een prijs. En die moet dan in een div onder het dropdown komen.


Tok, tok, tok, tokkkkkkkkkk, tok tok tok....
En wat verwacht je nu van ons?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/12/2010 13:56:41
Quote Anchor link
Met css kan je die div een scroll bar geven.

overflow: auto;

Hiermee geholpen?
Gewijzigd op 24/12/2010 13:57:04 door Kris Peeters
 
Mick ForSure

Mick ForSure

24/12/2010 15:28:46
Quote Anchor link
Jullie zijn wel heel erg hulpvaardig... en dat al helemaal met kerst xD

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript">
  function showPrijs(prijs) {
    document.getElementById("prijs").innerHTML = prijs;
  }
</script>
<select name="foo" onchange="showPrijs(this.value);">
  <option value="1.00">Blaa</option>
  <option value="2.00">Blaa2</option>
</select>
<div id="prijs"></div>


kan ook met jQuery:
ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    document.getElementById("prijs").innerHTML = prijs;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $("#prijs").html(prijs);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.