Opzet bevraging MYSQL via PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John van der Linden

John van der Linden

18/06/2010 08:25:43
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een redelijke opzet van een urenverantwoording systeem.
Gegevens worden netjes in de database gezet, en eea ziet er redelijk straks uit.

Alleen krijg ik het niet voorelkaar om de output netjes in een tabel te zetten.

Ik krijg de output wel op met scherm, maar om het vervolgens netjes in een tabel te zetten is weer een ander verhaal.

Op mijn "input" pagina gebruik ik een html form mat tabellen waarin ik een php script aanroept voor de invoer.

Graag zou ik dezelfde tabel gebruik voor het zichtbaar maken van de output....

Kan iemand me even hier opweg helpen...?? De gevens die ik in MYSQL zet
gebruikes_id - datum - week - dag - opmerking - in - uit

Graag wat advies..
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:36:25
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2010 08:49:53
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2010 10:46:22
Quote Anchor link
De link van SanThe voor de benodigde html code. Zie deze handleiding voor het uitlezen uit de database:

SQL Beginnershandleiding
 
John van der Linden

John van der Linden

18/06/2010 15:30:46
Quote Anchor link
Misschien was ik niet helemaal duidelijk, maar het is juiste de combinatie van de twee waar ik tegen aanloopt....afzonderlijk lukt het allemaal wel.

Hoe krijg ik bv een specifieke waarde in een bepaalde cel ? Haar ik eerst die waarde op, plaats hem in een variable, en echo hem vervolgens in die cel ???

Dan zou ik ongeveer 70 variabelen moeten aanmaken voor een weekoverzicht...niet echt handige denk ik.....
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2010 16:22:43
Quote Anchor link
Voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
echo '<table>
  <tr>
      <td>ID</td>
      <td>Naam</td>
      <td>Leeftijd</td>
  </tr>'
;

while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
  echo '<tr>
    <td>'
.$row['id'].'</td>
    <td>'
.$row['naam'].'</td>
    <td>'
.$row['leeftijd'].'</td>
  </tr>'
;
}


echo '</table>';
?>


In dit voorbeeld zou je een variabele $result hebben die de resultaatset van een query bevat waarin de velden id, naam en leeftijd opgehaald worden...
 
John van der Linden

John van der Linden

19/06/2010 09:11:01
Quote Anchor link
hmmm. krijg het toch niet lekker voor elkaar.
Kan wel een tabel weergeven, maar in die tabel kan ik bv geen width="10%" opgevenHoe

Hoe gaat dit lukken ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/06/2010 11:35:49
Quote Anchor link
Doe de opmaak van je tabel met behulp van CSS. Geef je tabel een class mee, die je vervolgens met behulp van CSS opmaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<table class="jouwclass">';
?>


En dan in je stylesheet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
table.jouwclass {
  width: 10%;
}

/* En mocht je bepaalde elementen uit die tabel willen pakken */
table.jouwclass td {
  width: 10%;
}
 
John van der Linden

John van der Linden

19/06/2010 16:47:40
Quote Anchor link
Oke, werkt nu ! Super en bedankt zover.

Nog 1 vraagje : Als ik nu een clas meegeeft aan een $ROW, dan zien al cellen in die rij er hetzelfde uit. Ik zou graag om en om een andere kleur hebben, zoals :
rood
geel
rood
geel
rood

ipv alleen maar rood. Is dat ook nog te realiseren ?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/06/2010 17:23:44
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.