Opzetten Stamboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »
Michael -

Michael -

30/06/2011 18:04:05
Quote Anchor link
Allen,

Het idee is om een soort van stamboek te maken voor een familie-community.
Je moet op je profiel je vader, moeder, broer(s), zus(sen), opa's, oma's, tante(s), oom(s), neef/neven, nicht(en) kunnen invullen.
Uiteindelijk moet er daardoor een stamboek ontstaan.

Ik ben op zoek naar mensen die willen mee denken hoe de database structuur eruit zou moeten gaan zien.

De familieopstelling moet duidelijk blijven en wie bij wie hoort.

Er zou dus een tabel moeten komen met alle opstellingen:
1 moeder
2 vader
3 broer
4 zus
etc.

De aangemelde leden hebben al een ID dus die zou ik ook moeten gebruiken.

En dan zoiets als
opstelling 1 (Moeder)
gebruikersid 1 (Ik)
naam Maxima

opstelling 2 (Vader)
gebruikersid 1 (Ik)
naam Alexander

Resultaat zou moeten zijn dat mijn moeder Maxima is en mijn vader is Alexander, maar wie is dan de opa van Maxima? En die opa is niet lid, dus heeft geen ID om te koppelen, maar als hij lid wordt moet hij wel gelijk kunnen zien dat zijn dochter Maxima is.

Mensen zin om te helpen brainstormen?

Bvd.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 11:12:51
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

30/06/2011 18:05:42
Quote Anchor link
je kan toch alle personen in 1 tabel stoppen, en dan van elke persoon de vader en de moeder er in zetten.
 
Michael -

Michael -

30/06/2011 18:16:54
Quote Anchor link
Ooit gehoord van database optimalisatie?
Hoe wil je dan alles weer gaan koppelen en uitzoeken wie bij wie hoort? Wie is de vader van jou vader en daar de neef van?
En ik wil zoveel mogelijk informatie over 1 persoon, niet alleen de vader en moeder.

Uiteraard wel bedankt voor het mee denken ;)
Gewijzigd op 30/06/2011 18:17:18 door Michael -
 
Taco mathijs hillenaar

taco mathijs hillenaar

30/06/2011 19:56:37
Quote Anchor link
Quote:
maar wie is dan de opa van Maxima? En die opa is niet lid, dus heeft geen ID om te koppelen, maar als hij lid wordt moet hij wel gelijk kunnen zien dat zijn dochter Maxima is.


de tabellen die je als voorbeeld gebruikt zijn volgens mij ook niet echt optimaal.
maak je voor elk persoon een tabel? en die krijgt een id? als je een stamboom maakt weet je van te voren wie de opa is van maxima toch? als hij geen lid is dan heb je sowieso geen id en is er een gat.

als hij lid word dan zal het niet automatisch gebeuren dat je database Opa herkent. hij zou zelf moeten aangeven dat hij de opa is van maxima.(via een formulier) en dan wel exact DIE maxima :)

ik denk dat het daarom ook belangrijk is om het idee van een stamboom verder uit te werken, functies uit te leggen voordat je direct bij de database begint.

het word anders snel een heel technisch verhaal. (ik heb altijd moeite om ergens een begin te maken)
 
Michael -

Michael -

30/06/2011 20:58:08
Quote Anchor link
Taco, bedankt voor je reactie.

Wat ik aangaf waren maar snel wat ideeen. Het probleem is dat ik zelf ook nog niet goed weet hoe te beginnen. Daarom ook mijn vraag om mee te helpen denken.

Niet voor elk persoon een tabel, maar je hebt sowieso wel koppel tabellen nodig.
Zolang Maxima niet haar opa heeft ingevuld, is haar opa nog onbekend. Maar als Maxima's oom zich aanmeld, en die zijn broer invult (dus de opa van Maxima), moet die link dus weer gelegd worden.
Oom van maxima & Opa van maxima (broers) -> Maxima (kind).

Er zal in ieder geval een tabel met leden aanwezig zijn die ook moet worden gekoppeld met het stamboek. In het stamboek moeten namen die zijn aangemeld klikbaar worden en op het profiel moet iets van een klein stamboekje mogelijk zijn met opa's, oma's, ouders, etc van die persoon.
In het algemene stamboek moet dus alles bij elkaar komen in de juiste volgorde natuurlijk. Maar er moet dus een manier worden bedacht hoe je gaat vastleggen wie bij wie hoort. Dat het achter-achter-achter-neefje dus wel bij de goede tak terecht komt.

De grote vraag dus hoe je de database structuur het beste zou moeten opbouwen.

Bedankt voor het meedenken!
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

30/06/2011 22:11:00
Quote Anchor link
Zo moeilijk is dat toch niet, als je bij iedereen de vader en de moeder hebt ingevuld kan je zo zien wie de neef van een bepaalde persoon is
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.