ORDER BY $variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »
Ricolo

Ricolo

13/08/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb een vraagje.
Ik wil uit meerdere tabellen gegevens halen en de resultaten met
while printen, maar dus ook ordenen op iets, maar de 2 gegevens
staan in verschillende tabellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
   = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE login='$user'");
$user     = mysql_fetch_object($query);
$punten = $user->punten1 + $user->punten2;

$query2 = mysql_query("SELECT * FROM gegevens WHERE actie='1' ORDER BY '$punten'");
$resultaat = mysql_fetch_object($query2);

// De rest
?>


Maar die $query2 wordt dus niet goed uit de database geselecteerd.
Is er nog een andere manier om de resultaten alsnog op de variabele $punten te ordenen?

Bij voorbaat dank,
Ricolo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ricolo
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 15:39:54
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2008 21:10:00
Quote Anchor link
$punten is de som van ... dus een getal.
Wat moet ik me dan voorstellen bij ORDER BY 3, of ORDER BY 12?
 
Ricolo

Ricolo

13/08/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Ja, dat het dus op een getal geordend wordt.

Van hoog naar laag...
 
Eric

Eric

14/08/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Waar doel je precies op? Dat als je de uitkomsten krijgt er niet komt te staan 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 maar bijv 1,10,2,3,4,5,6,7,8,9 ?
In dat geval dien je de kolom actie van je tabel even te wijzigen naar int ipv text.

Zoals ik het begrijp wil je dingen samevoegen uit twee tabellen en op 1 regel naast elkaar afdrukkken op het scherm.
Zoals je nu de gegevens in de tabellen hebt denk ik dat je het zo hebt gemaakt dat het aantal punten uit tabel 'gegevens' de som is van de punten in tabel 'gebruikers'. Hoe moet tabel 'gegevens' nu weten dat de user hoort bij een actie/puntenhoeveelheid?
M.i. zijn die dus niet gekoppeld.... Het lijkt me dat je dat eerst zal moeten doen. Dus een extra kolom in 'gebruikers' met een userid (=oplopend getal, primary key). En diezelfde userid-kolom ook bijvoegen in de gegevens tabel. En dan is het niet meer zo moeilijk...
 
Ricolo

Ricolo

14/08/2008 10:25:00
Quote Anchor link
Nja, Eric, eigenlijk heb je wel gelijk.

Maar bestaat er dan geen andere manier om iets
op hoeveelheid te ordenen zonder dat je ze geordend
uit de database haalt.

Ik doel op dit:

Gegevens uit de database: 112, 3973, 18, 554, ...
Dat deze getallen zo worden geordend:

3973
554
112
18

Begrijp je?
 
Douwe

Douwe

14/08/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Uhm... ORDER BY punten DESC ?
 
Ricolo

Ricolo

15/08/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Douwe M, dat is juist het probleem.

Die punten komen uit een andere tabel...
Dus dan kan het niet...
 
Barman V

Barman V

15/08/2008 11:42:00
Quote Anchor link
Volgens mij begrijp je niet goed hoe de ORDER BY werkt in SQL.

Hebben de 2 tabellen een relatie met elkaar? Dus kan je JOIN gebruiken?

Of bevatten beide tabellen een kolom met getallen waarop je wil ordenen? Dan kan je gebruik maken van UNION.

Misschien is het handig om je tabel structuur even weer te geven en om aan te geven waarop je precies wil ordenen.
 
Ricolo

Ricolo

15/08/2008 12:10:00
Quote Anchor link
Barman, deze functies waren mij nog onbekend en waarschijnlijk ben ik ook op zoek naar deze functies.

Mijn script ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
   = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE login='$user'");
$user     = mysql_fetch_object($query);
$punten = $user->punten1 + $user->punten2;

$query2 = mysql_query("SELECT * FROM gegevens WHERE actie='1' ORDER BY '$punten'");
$resultaat = mysql_fetch_object($query2);

// De rest
?>


De tabel gebruikers bevat alle gegevens over de users en heeft twee velden hierin (allebei INT velden) met de punten (1 en 2).

Uit de tabel gegevens worden precies die spelers gehaald waar de actie (INT veld) op 1 staat, die spelers worden geprint,
maar moeten geordend worden op het aantal punten dat ze hebben.

Ohja, in gegevens staan ook alle users en ik haal dus gegevens uit 2 usertabellen...
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

15/08/2008 13:40:00
Quote Anchor link
Wat wil je nu uiteindelijk hebben?

Een lijstje met gegevens over gebruikers uit de tabellen gebruikers en gegevens, geordend op punten?
 
Barman V

Barman V

15/08/2008 13:52:00
Quote Anchor link
Resume:
Wil je niet gewoon een uitdraai hebben van gegevens met actie = 1 geordend op punten? Maar deze punten staan in de gebruikerstabel.

Je moet dan een relatie aanbrengen tussen de tabel gebruiker en gegevens.

GEBRUIKER
--------------
gebruikerId
punten1
punten2
login
enz

GEGEVENS
------------
gegevensId
gebruikerId
actie
enz

Nu kan je met een SELECT en JOIN een mooi geordend lijstje krijgen

SELECT gebruiker.*, gegevens.*, punten1 + punten2 AS aantal_punten
FROM gebruiker
INNER JOIN gegevens ON (gebruiker.gebruikerId = gegevens.gebruikerId)
WHERE actie = 1
ORDER BY aantal_punten

Ik neem aan dat actie een int veld is. Als het een varchar veld is, dan is het
WHERE actie = '1'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
Ricolo

Ricolo

15/08/2008 14:24:00
Quote Anchor link
Maarten, dat is inderdaad wat ik wilde.

Barman, ook jij treft de spijker op de kop.

Naar deze functies (INNER JOIn enzo) was ik inderdaad naar op zoek.

Ik ga het nu uitproberen, bedankt voor je moeite Barman,
de rest natuurlijk ook!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.