ORDER BY $variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »
Ricolo

Ricolo

13/08/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb een vraagje.
Ik wil uit meerdere tabellen gegevens halen en de resultaten met
while printen, maar dus ook ordenen op iets, maar de 2 gegevens
staan in verschillende tabellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
   = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE login='$user'");
$user     = mysql_fetch_object($query);
$punten = $user->punten1 + $user->punten2;

$query2 = mysql_query("SELECT * FROM gegevens WHERE actie='1' ORDER BY '$punten'");
$resultaat = mysql_fetch_object($query2);

// De rest
?>


Maar die $query2 wordt dus niet goed uit de database geselecteerd.
Is er nog een andere manier om de resultaten alsnog op de variabele $punten te ordenen?

Bij voorbaat dank,
Ricolo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ricolo
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 21:07:42
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2008 21:10:00
Quote Anchor link
$punten is de som van ... dus een getal.
Wat moet ik me dan voorstellen bij ORDER BY 3, of ORDER BY 12?
 
Ricolo

Ricolo

13/08/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Ja, dat het dus op een getal geordend wordt.

Van hoog naar laag...
 
Eric

Eric

14/08/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Waar doel je precies op? Dat als je de uitkomsten krijgt er niet komt te staan 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 maar bijv 1,10,2,3,4,5,6,7,8,9 ?
In dat geval dien je de kolom actie van je tabel even te wijzigen naar int ipv text.

Zoals ik het begrijp wil je dingen samevoegen uit twee tabellen en op 1 regel naast elkaar afdrukkken op het scherm.
Zoals je nu de gegevens in de tabellen hebt denk ik dat je het zo hebt gemaakt dat het aantal punten uit tabel 'gegevens' de som is van de punten in tabel 'gebruikers'. Hoe moet tabel 'gegevens' nu weten dat de user hoort bij een actie/puntenhoeveelheid?
M.i. zijn die dus niet gekoppeld.... Het lijkt me dat je dat eerst zal moeten doen. Dus een extra kolom in 'gebruikers' met een userid (=oplopend getal, primary key). En diezelfde userid-kolom ook bijvoegen in de gegevens tabel. En dan is het niet meer zo moeilijk...
 
Ricolo

Ricolo

14/08/2008 10:25:00
Quote Anchor link
Nja, Eric, eigenlijk heb je wel gelijk.

Maar bestaat er dan geen andere manier om iets
op hoeveelheid te ordenen zonder dat je ze geordend
uit de database haalt.

Ik doel op dit:

Gegevens uit de database: 112, 3973, 18, 554, ...
Dat deze getallen zo worden geordend:

3973
554
112
18

Begrijp je?
 
Douwe

Douwe

14/08/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Uhm... ORDER BY punten DESC ?
 
Ricolo

Ricolo

15/08/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Douwe M, dat is juist het probleem.

Die punten komen uit een andere tabel...
Dus dan kan het niet...
 
Barman V

Barman V

15/08/2008 11:42:00
Quote Anchor link
Volgens mij begrijp je niet goed hoe de ORDER BY werkt in SQL.

Hebben de 2 tabellen een relatie met elkaar? Dus kan je JOIN gebruiken?

Of bevatten beide tabellen een kolom met getallen waarop je wil ordenen? Dan kan je gebruik maken van UNION.

Misschien is het handig om je tabel structuur even weer te geven en om aan te geven waarop je precies wil ordenen.
 
Ricolo

Ricolo

15/08/2008 12:10:00
Quote Anchor link
Barman, deze functies waren mij nog onbekend en waarschijnlijk ben ik ook op zoek naar deze functies.

Mijn script ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
   = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE login='$user'");
$user     = mysql_fetch_object($query);
$punten = $user->punten1 + $user->punten2;

$query2 = mysql_query("SELECT * FROM gegevens WHERE actie='1' ORDER BY '$punten'");
$resultaat = mysql_fetch_object($query2);

// De rest
?>


De tabel gebruikers bevat alle gegevens over de users en heeft twee velden hierin (allebei INT velden) met de punten (1 en 2).

Uit de tabel gegevens worden precies die spelers gehaald waar de actie (INT veld) op 1 staat, die spelers worden geprint,
maar moeten geordend worden op het aantal punten dat ze hebben.

Ohja, in gegevens staan ook alle users en ik haal dus gegevens uit 2 usertabellen...
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

15/08/2008 13:40:00
Quote Anchor link
Wat wil je nu uiteindelijk hebben?

Een lijstje met gegevens over gebruikers uit de tabellen gebruikers en gegevens, geordend op punten?
 
Barman V

Barman V

15/08/2008 13:52:00
Quote Anchor link
Resume:
Wil je niet gewoon een uitdraai hebben van gegevens met actie = 1 geordend op punten? Maar deze punten staan in de gebruikerstabel.

Je moet dan een relatie aanbrengen tussen de tabel gebruiker en gegevens.

GEBRUIKER
--------------
gebruikerId
punten1
punten2
login
enz

GEGEVENS
------------
gegevensId
gebruikerId
actie
enz

Nu kan je met een SELECT en JOIN een mooi geordend lijstje krijgen

SELECT gebruiker.*, gegevens.*, punten1 + punten2 AS aantal_punten
FROM gebruiker
INNER JOIN gegevens ON (gebruiker.gebruikerId = gegevens.gebruikerId)
WHERE actie = 1
ORDER BY aantal_punten

Ik neem aan dat actie een int veld is. Als het een varchar veld is, dan is het
WHERE actie = '1'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
Ricolo

Ricolo

15/08/2008 14:24:00
Quote Anchor link
Maarten, dat is inderdaad wat ik wilde.

Barman, ook jij treft de spijker op de kop.

Naar deze functies (INNER JOIn enzo) was ik inderdaad naar op zoek.

Ik ga het nu uitproberen, bedankt voor je moeite Barman,
de rest natuurlijk ook!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.