outenaarwebsolution.com/demo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »
Robbert Outenaar

Robbert Outenaar

06/09/2018 14:49:19
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb een simpel CRM systeem gemaakt met email functie waar je je kan aanmelden en zo gegevens kan delen zoals een post of adres gegevens etc. Zou je willen kijken of dit goed gemaakt is?
Link naar github = https://github.com/systemthinker/demo

LET OP! Een deel van de code maakt gebruike van PHP BLADE addon (dit verklaard de @, maar is verder gewoon functioneerde code)

Voornamelijk ben ik benieuwd naar waar je je code het beste kan verifieren ofwel bij de controllers ofwel bij de views etc. Bijvoorbeeld: Controller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
public function index()
    {


        if (Auth::check()) {
            $currentUser = Auth::user();
            $currentUserId = $currentUser->id;
            $users = User::orderBy('name', 'asc')->get();
            $auth = true;


            if ($userPost = $currentUser->post) {


                $userPost = true;
                return view('posts.index', compact('users', 'userPost', 'currentUserId', 'auth'));
            } else {

                $userPost = false;
                return view('posts.index', compact('users', 'userPost', 'currentUserId','auth'));
            }
        } else {
            $userPost = false;
            $auth = false;
            $users = User::orderBy('name', 'asc')->get();
            return view('posts.index', compact('users', 'userPost', 'auth'));
        }


    }

View:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
@foreach($users as $user)
            <div class="row">


                @if(empty($user->post->path)) <div class="col-sm-1"></div>
                @else <div class="col-sm-1"><img style = "padding: 0; max-height:50px; max-width:50px;" src="{{$user->post->path}}"></div> @endif

                @if($user->post == null)<div style="padding-top: 10px;" class="col-sm-4"><h5>{{$user->name}}</h5></div>
                @else <div style="padding-top: 10px;" class="col-sm-4"><h5><a style="text-decoration: none;" href="{{route('posts.show',$user->id)}}">{{$user->name}}</a></h5></div> @endif
                @if($user->post == null) <div style="padding-top: 10px;" class="col-sm-4"><h5>{{$user->email}}</h5></div>
                @else <div style="padding-top: 10px;" class="col-sm-4"><h5><a style="text-decoration: none;" href="{{route('posts.show',$user->id)}}">{{$user->email}}</a></h5></div> @endif
                <hr>



            </div>
            <br>

        @endforeach
        @if($userPost) <a style="text-decoration: none;" href="{{route('posts.edit',$currentUserId)}}"><btn class="btn btn-success btn-block btn-lg">Wijzig je gegevens</btn></a>
        @elseif($userPost == false && $auth == true)  <a style="text-decoration: none;" href="{{route('posts.create')}}"><btn class="btn btn-success btn-block btn-lg">start hier</btn></a>
        @elseif($userPost == false && $auth == false) <a style="text-decoration: none;" href="{{route('login')}}"><btn class="btn btn-success btn-block btn-lg">maak account aan of login</btn></a> @endif


is dit nu een beetje netjes of kan dit een stuk beter?

Groet

Robbert
Gewijzigd op 06/09/2018 15:00:05 door Robbert Outenaar
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:14:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/09/2018 14:53:14
Quote Anchor link
Welkom op PHPhulp. Graag wil ik je vragen of je [code] UBB-tags kan gebruiken in je bericht. Dan is je code hier een stuk makkelijker leesbaarder voor iedereen.

Verder lijkt mij de apenstaartjes niet in je script te horen, want je wilt immers toch geen foutmeldingen onderdrukken? Of gaat het hier om een speciale herkenning in je templates? In dat geval is het wel verwarrend. Ik heb het nog nooit eerder gezien.
Gewijzigd op 06/09/2018 14:59:05 door - Ariën -
 
Robbert Outenaar

Robbert Outenaar

06/09/2018 15:01:34
Quote Anchor link
Arien bedankt voor je bliksemsnelle reactie, ik mijn post gewijzigd.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/09/2018 23:39:35
Quote Anchor link
Ik heb je een PM gestuurd.

Wat bedoel je met "waar je je code het beste kan verifieren"? Gaat het dan om het controleren van input waarden, het escapen van output, of het opzetten van unit testing?
 
Robbert Outenaar

Robbert Outenaar

07/09/2018 15:10:58
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb je een PM gestuurd.

Wat bedoel je met "waar je je code het beste kan verifieren"? Gaat het dan om het controleren van input waarden, het escapen van output, of het opzetten van unit testing?


Het ging mij vooral om het controleren van de input waarden. als je bijvoorbeeld kijkt naar de view staan daar wel veel if statements zoals if(empty()) of if($user->post == null) zou daar misschien een mogelijkheid voor zijn om die bij de controller te testen. Of is het gebruikelijk dit hier te doen.

En de tests zijn dan of de waarde van een sql veld empty is ofwel een user een post heeft te ja of te nee. Dit soort dingen ben ik benieuwd naar hoe anderen en mensen in het vak dit doen.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

07/09/2018 17:24:57
Quote Anchor link
Je hebt inderdaad wel veel "logica" in je template zitten. Zelf (doe-het-zelf framework + template engine) ben ik gewend om alleen nog maar "data" aan de view mee te geven. Het feit dat iemand dan bijvoorbeeld wel of niet bepaalde gegevens in mag zien vertaalt zich dan naar het simpele feit dat die gegevens gewoon wel of niet voorhanden zijn in de data array. Op basis van dat wel/niet aanwezig zijn maak ik dan enkel nog de opmaakafwegingen (geen user-name = het hele bijbehorende stuk opmaak niet tonen).
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

07/09/2018 23:47:06
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/09/2018 14:53:14:
Welkom op PHPhulp. Graag wil ik je vragen of je [code] UBB-tags kan gebruiken in je bericht. Dan is je code hier een stuk makkelijker leesbaarder voor iedereen.

Verder lijkt mij de apenstaartjes niet in je script te horen, want je wilt immers toch geen foutmeldingen onderdrukken? Of gaat het hier om een speciale herkenning in je templates? In dat geval is het wel verwarrend. Ik heb het nog nooit eerder gezien.

De website maakt gebruikt van het Laravel framework, die gebruikt Blade als template engine.

Bron: https://laravel.com/docs/5.7/blade
Gewijzigd op 07/09/2018 23:47:54 door Marthijn Buijs
 
Robbert Outenaar

Robbert Outenaar

25/09/2018 20:02:02
Quote Anchor link
Hey allemaal, ik kreeg deze feedback:

wrapt if/else om een boolean waarde om vervolgens true/false te returnen... dit is een grote omweg, kan direct de boolean var returnen.

Gaat om deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if ($userPost = $currentUser->post) {


                $userPost = true;
                return view('posts.index', compact('users', 'userPost', 'currentUserId', 'auth'));
            } else {

                $userPost = false;
                return view('posts.index', compact('users', 'userPost', 'currentUserId','auth'));


Mijn vraag is nu, hoe kan je nu direct een boolean var returnen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/09/2018 20:35:33
Quote Anchor link
Je doet nu eigenlijk 2x bijna hetzelfde. En die true/false is afhankelijk van een if(...) (dus eigenlijk al dezelfde true/false). Als je dit allemaal in 1 stap doet wordt het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
return view('posts.index', ['userPost' => (bool)$currentUser->post] + compact('users', 'currentUserId', 'auth'));
 
Robbert Outenaar

Robbert Outenaar

25/09/2018 21:49:25
Quote Anchor link
top bedankt Rob dit helpt mij echt enorm veel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.