output aanpassen van een foreach loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tijn Snijders

Tijn Snijders

02/07/2014 09:45:26
Quote Anchor link
Ik haal (in dit voorbeeld) users op uit een tabel en wil die tonen in een lijst. Zie code blok hieronder:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    echo "<table>";
    foreach($aAllUsers as $user)
        {

        echo "<tr>";
        foreach ($user as $detail)
        {

            echo "<td>" .$detail. "</td>";
        }

        echo "</tr>";            
    }

    echo "</table>";
?>


Een aantal velden uit de db tabel bevatten of een 1 of een 0. In het geval van een 1 wil ik dan een FA-icon tonen, in het geval van een 0 wil ik een ander FA-icon tonen.

Hoe kan ik nu zien welk veld "$detail" op dat moment output ? Of moet ik dan een simpel tellertje bij houden en dan daaruit halen dat ik veld nummer zoveel ga tonen en daar dan iets mee moet doen ? Lijkt me niet echt, ik heb het idee dat dat op een betere manier opgelost kan worden, maar ik zie niet hoe.
Gewijzigd op 02/07/2014 09:46:34 door Tijn Snijders
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:49:33
 
Tim S

Tim S

02/07/2014 09:57:19
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<table>
  <tbody>
  <?php foreach($aAllUsers as $user): ?>
    <tr>
      <td><?php echo $user['detail1'] ?></td>
      <td><?php echo $user['detail2'] ?></td>
      <td><?php echo $user['detail3'] ?></td>
      <td><?php echo $user['detail4'] ?></td>
    </tr>
  <?php endforeach; ?>
  </tbody>
</table>
 
Tijn Snijders

Tijn Snijders

02/07/2014 09:58:34
Quote Anchor link
ja...... stom.. daar had ik niet aan gedacht.. Ik zat nog compleet met die foreach loop in mijn hoofd, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Thnx Tim !
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/07/2014 10:30:06
Quote Anchor link
Tijn Snijders op 02/07/2014 09:45:26:
Een aantal velden uit de db tabel bevatten of een 1 of een 0. In het geval van een 1 wil ik dan een FA-icon tonen, in het geval van een 0 wil ik een ander FA-icon tonen.

Met de code van Tim wordt nog nergens gecontroleerd of iets 1 of 0 is.
 
Tijn Snijders

Tijn Snijders

02/07/2014 10:31:20
Quote Anchor link
Nee, maar dat kan ik er zelf wel bij verzinnen.. Het ging mij er meer om dat ik uit $detail niet kon halen welk veld er getoond werd.

De check of een veld nu 1 of 0 is, is niet het moeilijkste..
 
Pim B

Pim B

03/07/2014 14:06:28
Quote Anchor link
Sorry, wilde niet reageren.
Gewijzigd op 03/07/2014 14:07:03 door Pim B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.