output naar een bestand wegschrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John de Boer

John de Boer

18/09/2006 14:19:00
Quote Anchor link
Misschien dat mijn vraag al ergens in een topic gesteld is, maar ik heb het niet (zo snel) kunnen vinden...

Ik heb de volgende php-code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

$output
= '';
$filename = 'update.sql';

...
blabla...

$output = 'UPDATE filmarchief SET Titel ="'.addslashes($res['Titel']).'"
, Genre = "'
.addslashes($res['Genre']).'"
, Land = "'
.addslashes($res['Land']).'"
, Jaar = "'
.addslashes($res['Jaar']).'"
, Waardering = "'
.addslashes($res['Waardering']).'"
, Leeftijd = "'
.addslashes($res['Leeftijd']).'"
, MIN = "'
.addslashes($res['MIN']).'"
, Acteurs = "'
.addslashes($res['Acteurs']).'"
, Regisseur = "'
.addslashes($res['Regisseur']).'"
, Verhaal = "'
.addslashes($res['Verhaal']).'"
, Muziek = "'
.addslashes($res['Muziek']).'"
, zwart_wit = "'
.addslashes($res['zwart_wit']).'"
, stereo = "'
.addslashes($res['stereo']).'"
, dolby = "'
.addslashes($res['dolby']).'"
, breedbeeld = "'
.addslashes($res['breedbeeld']).'"
, TVF = "'
.addslashes($res['TVF']).'"
, Uitgezonden = "'
.addslashes($res['Uitgezonden']).'"
, Tijd = "'
.addslashes($res['Tijd']).'"
, Zender = "'
.addslashes($res['Zender']).'"
, NL_TV = "'
.addslashes($res['NL_TV']).'"
, filmkompas = "'
.addslashes($res['filmkompas']).'"
, TCM = "'
.addslashes($res['TCM']).'"
, gegevens_nodig = "'
.addslashes($res['gegevens_nodig']).'"
, opmerkingen = "'
.addslashes($res['opmerkingen']).'"
, foto = "'
.addslashes($res['foto']).'"
, IMDb_link = "'
.addslashes($res['IMDb_link']).'"
, IMDb_cijfer = "'
.addslashes($res['IMDb_cijfer']).'"
, IMDb_votes = "'
.addslashes($res['IMDb_votes']).'"
, FT_link = "'
.addslashes($res['FT_link']).'"
, FT_cijfer = "'
.addslashes($res['FT_cijfer']).'"
, FT_votes = "'
.addslashes($res['FT_votes']).'"
, RT_link = "'
.addslashes($res['RT_link']).'"
, AMG_link = "'
.addslashes($res['AMG_link']).'"
, FA_votes = "'
.addslashes($res['FA_votes']).'"
, FA_totaal = "'
.addslashes($res['FA_totaal']).'"
, FA_cijfer = "'
.addslashes($res['FA_cijfer']).'"
, trailer = "'
.addslashes($res['trailer']).'"
, showview = "'
.addslashes($res['showview']).'"
, samenvatting = "'
.addslashes($res['samenvatting']).'"
, oneliner = "'
.addslashes($res['oneliner']).'"
, mening = "'
.addslashes($res['mening']).'"
, beoordeling = "'
.addslashes($res['beoordeling']).'"
, minpluspunten = "'
.addslashes($res['minpluspunten']).'"
WHERE pkFilmID = '
.$res['pkFilmID'].";";

// -- uitvoer naar scherm (ter controle)
echo $output . "<br>\n";
        
// --- uitvoer naar bestand
$fp = fopen($filename, "a+");
fwrite($fp, $output);
#fclose($fp);

?>


maar ik krijg de meldingen
"Warning: fopen("update.sql","a+") - Permission denied in updateDB.php on line 340" en
"Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in updateDB.php on line 341"
als ik de output probeer weg te schrijven...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John de Boer
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:22:22
 

18/09/2006 14:34:00
Quote Anchor link
permission denied, lijkt me vrij duidelijk.

Je hebt de permissies niet goed ingesteld, probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
chmod($file,777);
?>


Als dit niet werkt kun j eff proberen om via je admin pannel(host) of gewoon via je eigen computer(thuisserver) de permissies goed te zetten.
 
John de Boer

John de Boer

18/09/2006 14:36:00
Quote Anchor link
als ik de volgende code toevoeg dan krijg ik nog die melding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (file_exists($filename)) {
    chmod($filename, 0755);
}
else{
    fopen($filename, "a+");
    chmod($filename, 0755);
}

?>


en het moet weggeschreven in een map op mijn eigen pc (dus local)

Ik heb ook al zitten denken aan de machtigingen van IIS,
ik heb bij schrijven onder de toegangsmachtigingen die ook aangvinkt maar mocht ook niet baten.

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo() ?>
geeft bij mij

safe_mode Off Off
safe_mode_exec_dir 1 1
sql.safe_mode Off Off
open_basedir no value no value
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John de Boer
 

18/09/2006 14:48:00
Quote Anchor link
Nee dit klopt wel, chmod werkt bij mijn weten ook alleen op linux. Ik moet zeggen dat dit soort problemen ook de belangrijkste reden zijn waarom ik van windows naar linux over ben gestapt, zeker als het servers betreft.

Maar ik moet zeggen dat ik zo ook ff niet meer weet.
 
John de Boer

John de Boer

18/09/2006 15:07:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt voor het meedenken iig.

De SQL wordt nu sowieso wel naar het scherm 'ge-echo-t' dus ik knip en plak het dan zelf wel...
maar het zou toch iets makkelijker zijn om dat vanuit een bestand te doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John de Boer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.