page includen in header wordpress

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

12/06/2014 23:26:36
Quote Anchor link
Hallo.
Ik ben een Wordpress website aan het opzetten. Ik probeer het volgende te bereiken:
Ik heb een pagina (http://www.mijndomein.nl/headerkandidaten/) gemaakt waarin alleen de inhoud geladen wordt. de pagina bevat dus niet het ingestelde thema.
Nu wil ik die pagina includen in de header van het thema.

- include headerkandidaten werkt niet, omdat hij dan naar headerkandidaten gaat zoeken in de folder van het thema zelf
- include-url werkt niet omdat dit uitgeschakeld is.

Hoe krijg ik dit wél voor elkaar?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:55:23
 
Tim Klein

Tim Klein

13/06/2014 08:09:25
Quote Anchor link
Stel je header staat in het je hoofdmap, en je bestandje waar je gaat includen staat in en submab, dan moet je inderdaad eerst "naar boven".
Dit doe je met de ../
Voorbeeld:
Te includen bestandje heet headerkandidaten.html, en staat in de hoofdmap. Het bestand waar je deze wilt includen staat in de submap pages. Dan doe je dit zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//Zet dit neer op de pagina waar je iets wilt includen.
include '../headerkandidaten.html';
?>

Dit is alles. Succes er mee!
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

16/06/2014 22:00:00
Quote Anchor link
het is niet een bestandje die in de hoofddirectory staat, maar een pagina die aangemaakt is in wordpress. Die pagina heet: http://www.mijndomein.nl/headerkandidaten/. dus niet met PHP of HTML.
ik moet 4 mappen terug om bij de hoofddirectory uit te komen. maar als ik ../../../../headerkandidaten doe, krijg ik deze foutmelding terug:

Warning: include() [function.include]: open_basedir restriction in effect. File(../../../../headerkandidaten/) is not within the allowed path(s): (/home/mijnd/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/home/mijnd/:/nfs/home/widmon/:/home/mijnd/) in /home/mijnd/domains/mijndomein.nl/public_html/wp-content/themes/Vertex/header.php on line 147

op lijn 147 staat de php include
 
Tim Klein

Tim Klein

16/06/2014 22:04:12
Quote Anchor link
Verander de naam van het bestandje eens naar headerkandidaten.html
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/06/2014 22:05:08
Quote Anchor link
laat je mappenstructuur eens zien?
Volgens mij ga je een mapje te diep. Eentje waarin je niet mag neuzelen.
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

16/06/2014 22:07:21
Quote Anchor link
Het is geen bestandje, het is een pagina gegenereerd met Wordpress, dus de tekst ervan staat in de database. de link /headerkandidaten/ word aangemaakt door Wordpress zelf.
Ik kan de naam niet wijzigen in .html omdat Wordpress van een punt een streepje maakt.

@aar als ik 1x ../ eraf haal, zegt hij "No such file or directory in". Het lijkt erop dat ik wel goed zit, alleen dat er iets geblokkeerd is. Of gaat de include opzoek naar een map die er niet is..?
Gewijzigd op 16/06/2014 22:17:19 door Ellen Skapandi
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/06/2014 22:42:41
Quote Anchor link
Ik vraag me af of het wel echte mappen zijn, en niet 'virtuele' zoals je vaak in de URL ziet.
Gewijzigd op 16/06/2014 22:42:56 door - Ariën -
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

16/06/2014 22:45:22
Quote Anchor link
is virtueel, de map headerkandidaten bestaat niet.
Maar kunnen de virtuele urls wel ge-include worden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/06/2014 23:01:30
Quote Anchor link
Nee, je moet kijken naar het pad waar je bestanden staan volgens FTP/SSH.
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

16/06/2014 23:10:56
Quote Anchor link
maakt Wordpress die bestanden wel aan dan? Volgens mij niet namelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/06/2014 23:17:15
Quote Anchor link
Daarom moet je het pad volgen zoals FTP (of SSH voor de experts) ze weergeeft.
Gewijzigd op 16/06/2014 23:17:26 door - Ariën -
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

16/06/2014 23:27:03
Quote Anchor link
hoe doe ik dat..?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/06/2014 23:42:23
Quote Anchor link
Via FTP inloggen en kijken waar het bestand staat? Je bent bekend met FTP?
het zou eventueel ook via de file-manager kunnen, als je hosting zoiets heeft.

Anders kan je ook $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] gebruiken om de locatie van het script op te zoeken.
Gewijzigd op 16/06/2014 23:43:42 door - Ariën -
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

16/06/2014 23:55:39
Quote Anchor link
Ik gebruik FTP puur om bestanden te wijzigen en up/downloaden. Dit heb ik nog nooit gedaan..

Toevoeging op 17/06/2014 00:40:47:

/home/mijnd/domains/mijndomein.nl/public_html/index.php

Toevoeging op 17/06/2014 00:58:03:

ik heb het inmiddels gevonden.
Om een Wordpress page te laden in het thema, moet het postnummer worden ingevuld:
$post_id = 160;
$queried_post = get_post($post_id);
echo $queried_post->post_content;
 
Wilko van der Ploeg

Wilko van der Ploeg

24/06/2014 16:20:21
Quote Anchor link
En dat heb je direct ingevoegd in de header van het thema ???

Wat nu als het thema wordt geupdate ?

Worden die wijzigingen weer overschreven.

Als ik goed begrijp wat je wilt (ben er niet 100% zeker van), kan je beter 'inhaken' op de juiste hook waar je de content wilt hebben en hier je code uitvoeren. Heb je een voorbeeld van de site waar dit op is gedaan ? Ik neem niet aan, dat je domein werkelijk 'mijndomein.nl' is.
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

25/06/2014 18:34:01
Quote Anchor link
Ik heb het thema zelf gemaakt, dus hij wordt niet automatisch ge-update.
Ik wilde dat de header vanuit Wordpress aan te passen is, ipv dat je weer terug moet naar de broncode om iets te wijzigen.
Ik had trouwens ook gehoopt dat een plug-in op die manier zou werken. Ik heb een plug-in dat bepaalde informatie op een pagina voor bepaalde datum+tijd wordt weergegeven en dat na die bepaalde datum+tijd iets anders wordt weergegeven. Een plug-in doet het helaas niet meer wanneer ik hem probeer te "includen".
Ik moet dus eigenlijk nog opzoek naar iets wat wél werkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.