Pagina alleen bereiken met include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machiel K

Machiel K

03/02/2013 14:13:06
Quote Anchor link
Goedenmiddag,

Ik wil hebben dat de pagina niet gevonden kan worden als je op de pagina komt door de url in te typen in de adresbalk. Dus als een bezoeker intypt site.nl/popups/reacties/ dat je dan niet de echte /popups/reacties/ pagina voor je krijgt maar word doorgestuurd naar de 404 pagina.
Máár als ik een file include op een pagina wil ik dat deze wel weergeven word en dus niet word doorgestuurd.

Iemand suggesties hoe ik dit kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:29:47
 
- SanThe -

- SanThe -

03/02/2013 14:16:40
Quote Anchor link
Buiten de webroot plaatsen.
 
Mathias B

Mathias B

03/02/2013 16:27:48
Quote Anchor link
Of als je dit niet kunt bij je hosting, kun je ook een constante definiëren op de pagina waarin je files include. Op iedere pagina die gzïncluded moet worden, kijk je dan of de constante gedefinieerd is, zo niet stuur je hem door naar 404.
 
Machiel K

Machiel K

03/02/2013 16:41:17
Quote Anchor link
Kan je hier een voorbeeldje/link van geven? Ik kan hierover niks vinden op google.. :\
 
Wouter J

Wouter J

03/02/2013 16:42:16
Quote Anchor link
Van welke wil je een voorbeeld?
 
Machiel K

Machiel K

03/02/2013 16:43:46
Quote Anchor link
Ik kan bij mijn hosting de files niet in een map buiten de webroot plaatsen, dus een voorbeeldje van "Kijken of de constante gedefinieerd is, zo niet doorsturen naar 404".
 
Mathias B

Mathias B

03/02/2013 16:44:08
Quote Anchor link
in hoofd bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
define('MAIN', true);
?>


in include-bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
defined('MAIN') or redirect('404');
?>
 
Wouter J

Wouter J

03/02/2013 16:45:15
Quote Anchor link
redirect is geen PHP functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
defined('MAIN') or die('access denied');
?>
 
Mathias B

Mathias B

03/02/2013 16:46:30
Quote Anchor link
Ja het was gewoon pseudo-code omdat ik niet weet hoe hij zijn 404 oproept.
 
Machiel K

Machiel K

03/02/2013 16:51:34
Quote Anchor link
Thanks!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   defined('MAIN') or header("Location: /errors/404");
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/02/2013 20:25:16
Quote Anchor link
Machiel K op 03/02/2013 16:43:46:
Ik kan bij mijn hosting de files niet in een map buiten de webroot plaatsen.


Dit kan wel want als je de files in een subdirectory plaatst dan zijn ze ook buiten je webroot. Vervolgens kun je in die subdirectory een .htaccess bestand aanmaken met daarin bijvoorbeeld de tekst 'Deny from all' zodat niemand van buitenaf in deze directory mag kijken. De PHP engine die op de server draait kan dan nog wel in de directory kijken omdat die op de server zelf draait en dus lokaal is
Gewijzigd op 03/02/2013 20:26:28 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.