Pagina alleen voor Admin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

21/03/2011 20:49:16
Quote Anchor link
Hallo,

Als ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SESSION['rank'] == 1 or 3) {Hier wat alleen admin's mogen zien} else {Verboden toegang!} ?>


gebruik kan iedereen het zien. Terwijl alleen members met rank 1 en 3 het mogen zien.

Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:11:15
 
Bram Boos

Bram Boos

21/03/2011 21:08:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($_SESSION['rank'] == 1 || $_SESSION['rank'] == 3)
{

    //Hier wat alleen admin's mogen zien
}
else
{
    //Verboden toegang!
}
?>


Dit moet werken!
Gewijzigd op 21/03/2011 21:09:10 door Bram Boos
 
Jasper DS

Jasper DS

21/03/2011 21:14:01
Quote Anchor link
Bram, dit is hetzelfde volgens mij || is gelijk aan or
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

21/03/2011 21:21:06
Quote Anchor link
Fout al gevonden,

In mijn script deed had ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SESSION['rank'] != 1 or 3) {Verboden toegang!} else {Hier wat admin's mogen zien.} ?>


Die ! moest een = zijn. en Verboden toegang! en Hier wat admin's mogen zien. omdraaien.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/03/2011 21:26:00
Quote Anchor link
Nee. Je probleem zit in '1 or 3'. De if() van Bram is goed.
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

21/03/2011 21:30:23
Quote Anchor link
Ik heb nu ook gedaan wat Bram zei,

Alleen toen ik veranderde wat ik toenet zei werkte het ook gewoon goed.
 
Jasper DS

Jasper DS

21/03/2011 21:31:45
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/03/2011 21:26:00:
Nee. Je probleem zit in '1 or 3'. De if() van Bram is goed.


Santhe, kan je ook niet gewoon or gebruiken? Ikzelf gebruik ook altijd || maar or is volgens mij even goed. Heb ook even gecheckt bij operators.logical
Gewijzigd op 21/03/2011 21:33:56 door Jasper DS
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

21/03/2011 21:35:53
Quote Anchor link
Ik heb nu ook or
Dus het werkt wel.
 
Jasper DS

Jasper DS

21/03/2011 21:41:55
Quote Anchor link
ik zie al wat de fout was -> dit kan dus ook:

if($_SESSION['rank'] == 1 or $_SESSION['rank'] == 3)

maar dit niet:

if($_SESSION['rank'] != 1 or 3)
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

21/03/2011 21:47:22
Quote Anchor link
Die eerste die jij (Jasper) benoemd heb ik nu ook.
 
Jasper DS

Jasper DS

21/03/2011 21:48:10
Quote Anchor link
dat is volledig correct.
 
Pim -

Pim -

21/03/2011 22:11:29
Quote Anchor link
if($_SESSION['rank'] != 1 or 3) kan wel, maar betekent: rank is niet 1; en/of 3 is waar. Het laatste is altijd het geval, omdat getallen ongelijk aan 0 altijd waar geven.
Gewijzigd op 21/03/2011 22:46:53 door Pim -
 
- SanThe -

- SanThe -

21/03/2011 22:24:33
Quote Anchor link
Dit:
if($_SESSION['rank'] == 1 or 3)

is in feite dit:
if(true or 3) => true
of dit:
if(false or 3) => true

En dat is heel wat anders dan:
if($_SESSION['rank'] == 1 or $_SESSION['rank'] == 3)

Toevoeging op 21/03/2011 22:26:40:

Sorry, ben een beetje laat met mijn reactie.
Is hetzelfde als wat Pim zegt.
Gewijzigd op 21/03/2011 22:27:23 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.