Pagina in Div wil niet gecentreerd worden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kjeld Hogenkam

kjeld Hogenkam

24/10/2010 13:13:19
Quote Anchor link
Ik heb een website gemaakt gesliced enz..

Ik heb de divs in een container div staan.

Alleen nu word alleen de bovenste div gecentreerd ipv alle div's.

Het lijkt erop dat de container div de eerste afsluitende div pakt.

Hier mijn code(ingekort)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="container">

                <div id="Untitled-1-01_">
                    <img id="Untitled_1_01" src="images/Untitled-1_01.gif" width="1000" height="77" alt="" />
                </div>

                <div id="Untitled-1-02_">
                    <img id="Untitled_1_02" src="images/Untitled-1_02.gif" width="2" height="923" alt="" />
                </div>
      </div>


Css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
body {
text-align:center;
margin:0px;
padding:0px;
}

#container {
height:1000px;
    width:1000px;
margin:0px auto;
padding:0px;
border:1px solid red;
background:#ffffff;
}

#Untitled-1-01_ {
    position:absolute;
        background-image: url(images/Untitled-1_01.gif);
    width:1000px;
    height:77px;
        left:0px ;
        top:0px;
}

#Untitled-1-02_ {
    position:absolute;
        background-image: url(images/Untitled-1_02.gif);
    left:0px;
    top:77px;
    width:2px;
    height:923px;
        
}
Gewijzigd op 24/10/2010 13:14:28 door Kjeld Hogenkam
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:36:35
 
Joakim Broden

Joakim Broden

24/10/2010 14:18:33
Quote Anchor link
1) Geef goede namen Untitled-1-02_ is zo onduidelijk...
2) Waarom al die positions?
3) Een website niet breder dan 990px breed, 1000 px is te breed

Heb je een online voorbeeld want ik snap er geen ruk van.
 
Kjeld Hogenkam

kjeld Hogenkam

24/10/2010 14:50:13
Quote Anchor link
http://www.weedspots.nl/

1. Ik heb ze nu andere namen gegeven,
2. Die posities zijn zo omdat anders de plaatjes niet op de goede plek staan

Alleen nu centerd alleen het tweede plaatje zich!
 
Milo S

Milo S

24/10/2010 17:14:49
Quote Anchor link
Je hebt een totaal verkeerd idee van website's bouwen. Alles maar dan ook echt alles is een plaatje. Okee 1 woord niet Home...

Wat dacht je hiervan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        
        <title>Hooga Schoonmaak</title>
        
        <link type="text/css" rev="stylesheet" href="inc/css/default.css" />
    </head>
    
    <body>
        
        <div class="wrapper">
            
            <ul class="menu">
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
            </ul>
            
            <div class="container">
                
                <div class="header">
                    "Hoge kwaliteit tegen een laag tarief!"
                </div>
                
                <div class="content">
                    Hier komt je tekst
                </div>
            
            </div>
        
        </div>
    
    </body>
</html>


Hiermee kan je jouw website ook maken, en dan benut je iets beter de opties van css. Zo kan je gewone kleuren opgeven in je css. Schaduw is nu ook mogelijk met CSS3, en je kunt opacity gebruiken voor de balken die iets wat transparent zijn.
Ook zit het menu hier in zoals het hoort, tis iets ingewikkelder dan je denkt maar wel veel beter!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.