Pagina include script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasse

Lasse

05/03/2008 08:58:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig mijn website dynamisch te maken. Voorheen gebruikte ik het volgende script op mijn index pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
               if ($_GET['page'] == "home")  
               {
  
               include "home.php";
               }

               elseif ($_GET['page'] == "nieuws_2008")  
               {
  
               include "nieuws_2008.php";
               }

               // ...
               else
               {  
               include "error.php";  
               }
    
               ?>

Maargoed, met honderden pagina's loopt dat erg uit de hand en nu wil ik dat dus via een CMS kunnen wijzigen. Ik heb inmiddels een database aangemaakt met de kolommen: id, url, file.

Hoe kan ik het script zo aanpassen naar zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
               if ($_GET['page'] == "$url")  
               {
  
               include "$file";
               }

               // ...     
               ?>

Ik loop namelijk met mijn gebrekkige php kennis vast. Dus bij deze de vraag of iemand mij opweg kan helpen, desnoods met ergens een topic/tutorial? Zelf kon ik op internet namelijk niets vinden.

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lasse
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:49:11
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/03/2008 09:06:00
Quote Anchor link
@Lasse

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    if(isset($_GET['page'])){
        $sql = "SELECT content FROM tabel WHERE url = '".mysql_real_escape_string($_GET['page'])."' ";
        $result = mysql_query($sql) or trigger_error(mysql_error());
        if(mysql_num_rows($result) == 1){
             $page = mysql_fetch_assoc($result);
             }

         else{
             //hier SQL om je standaard pagina op te halen.
             }
    }

?>
 
Lasse

Lasse

05/03/2008 09:14:00
Quote Anchor link
Ok bedankt iig voor de reactie.

En hoe moet ik dan precies //hier SQL om je standaard pagina op te halen. uitwerken? Kan dat door een WHERE id = '1' query?
 
Lasse

Lasse

06/03/2008 18:05:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
require("db.php");

    if(isset($_GET['page'])){
        $sql = "SELECT urlnaam FROM paginaindex WHERE url = '".mysql_real_escape_string($_GET['page'])."' ";
        $result = mysql_query($sql) or trigger_error(mysql_error());
        if(mysql_num_rows($result) == 1){
             $page = mysql_fetch_assoc($result);
             }

         else{
             include "error.php";
             }
    }

?>

Alleen bij het aanroepen van index.php?page=nieuws_2008 of elk ander zie ik alleen maar de error pagina. De url (nieuws_2008.php) en de urlnaam (nieuws_2008) staan wel juist in de database.
Iemand nog een tip?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lasse
 
Bart van der veen

bart van der veen

06/03/2008 19:01:00
Quote Anchor link
echo de query is en kijk of dat goed is gegaan zo ja echo $page en kijk of dat goed gaat, check je rechten en je pad.

Ja liefe kijkbuiskinderen beduggen is een kunst.....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.