Pagina kiezen per maand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem L

Willem L

19/02/2012 15:34:58
Quote Anchor link
Op welke manier kan ik het id-nummertje van de array maanden te voorschijn krijgen.
Bij klikken op de maand wil ik via de query daarop laten zoeken.
Alleen weet even niet meer hoe ik het moet doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
$username
= 'root'; // mysql username
 $password = ''; // mysql wachtwoord
 $db = 'was1'; // mysql databasenaam
 $contacts = ''; // tabelnaam

mysql_connect('localhost',$username,$password)or die('Er kon geen connectie gemaakt worden met de database');
 mysql_select_db($db) or die('De database kon niet worden geselecteerd');
 
if(isset($_GET['maanden']) && !empty($_GET['maanden'])){
//Bij het opstarten moet hij direct naar A gaan
{
    $maanden = $_GET['maanden']; // gekozen maand
    
    }  
}
else
{
    $maanden = 'Januari'; // bij opstarten gelijk naar januari
}

echo '<h1>Overzicht berichten maand: '.$maanden.'</h1>'.PHP_EOL;
    

$sql = "SELECT COUNT(*) AS `totaal` FROM `meldingen`";
$res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());
$list = mysql_fetch_assoc($res);
$aantal = $list['totaal'];
if(isset($_GET['id']) && (is_numeric($_GET['id'])))
    {

        $id = $_GET['id'];    
    }

else
    {
        $id = 0;    
    }

//Allereerst gaan we alle maanden defineren
$maanden     = array(1 => 'Januari', 2 => 'Februari', 3 => 'Maart', 4 => 'April', 5 => 'Mei', 6 => 'Juni', 7 => 'Juli', 8 => 'Augustus', 9 => 'September', 10 => 'Oktober', 11 => 'November', 12 => 'December');
foreach($maanden as $key=>$value)
    {

    
    echo "<a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?maanden=".$value."\">".$value."</a>&nbsp;|&nbsp;";//schrijf maanden    
    
    }  
      
    $sql = "SELECT
    Naam, datum, bericht
    FROM meldingen
    WHERE DATE_FORMAT(datum, '%c') =2    
    ORDER BY Naam      echo $sql;
        
    if ($query = mysql_query($sql))
    
    if (mysql_num_rows($query) < 1){ //geen berichten met die letter    
    if(isset($_GET['maanden']))
    {
        echo "
</table>
        <
p style=\"text-align: center;\">Er zijn geen berichten gevonden in de maand ".$_GET['maanden']."</p>";        
    }  
}
elseif ( mysql_num_rows($query) > 0 ) {
        echo "Ja hoor, we kunnen verder vullen";
}

        echo '</table>'.PHP_EOL;

?>

[/CODE]
Gewijzigd op 20/02/2012 22:07:54 door Willem L
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:55:26
 
Willem L

Willem L

21/02/2012 08:54:34
Quote Anchor link
Echt niet iemand die mij op weg kan helpen?
 
Wouter J

Wouter J

21/02/2012 08:59:46
Quote Anchor link
In de foreach loop heb je al $key gedefineerd als de array key variabele, dus die kun je gewoon gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$myArr
= Array(1 => 'Jan', 2 => 'Feb', 3 => 'Mrt', 4 => 'enz...');

foreach( $myArr as $monthId => $monthName )
{

  echo 'De maand '.$monthName.' heeft id '.$monthId;
}

?>
 
Willem L

Willem L

21/02/2012 09:06:52
Quote Anchor link
@Wouter

bedankt voor je respons
maar als ik die $key gebruik, blijf hij standaard op 12 (december) staan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql = "SELECT
    Naam, datum, bericht
    FROM meldingen
    WHERE DATE_FORMAT(datum, '%c') ='".$key."'    
    ORDER BY Naam ";
[/CODE]
Gewijzigd op 21/02/2012 15:04:32 door Willem L
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.