Pagina laad zonder css

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn K

Martijn K

15/07/2014 14:19:07
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben een beginner met PHP.
Mijn index.php met vijf includes gemaakt (dbconnect, header, menu, content, footer). Als je naar mijn website gaat het wel goed maar als je achter de domeinnaam /maaktnietuitwat/ typt krijg je de website zonder de css. Ik snap niet wat er gebeurt
www.martijnkool.nl //hier gaat het goed.
www.martijnkool.nl/mdfkhkadfhkhf/ //website zonder css
Voor de content.php gebruik ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?PHP
$page
= str_replace('../', '', $_GET['page']);
$filename = $page . ".php";
if(isset($_GET['page'])){
if (file_exists ($filename)){
include    $filename;
}
else{
echo "deze pagina bestaat niet";
}
}
else {
include 'Fotodagboek.php';
}

?>
Gewijzigd op 15/07/2014 14:20:23 door Martijn K
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 06:52:18
 
Ivo P

Ivo P

15/07/2014 14:23:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    <link rel="stylesheet" href="css/bootstrap.css">
    <link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css">
    <link rel="stylesheet" href="css/destijl.css">


moet worden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    <link rel="stylesheet" href="/css/bootstrap.css">
    <link rel="stylesheet" href="/css/lightbox.css">
    <link rel="stylesheet" href="/css/destijl.css">




Toevoeging op 15/07/2014 14:24:22:

zelfde trouwens voor je js files
 
Martijn K

Martijn K

15/07/2014 14:26:52
Quote Anchor link
Wow dat is een snelle oplossing! Geweldig.
Moet ik deze 'draad' op opgelost zetten?
Gewijzigd op 15/07/2014 14:28:53 door Martijn K
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/07/2014 14:30:51
Quote Anchor link
Het verschil tussen relatieve url's en absolute url's

Een relatieve URL verwijst naar een URL die afhangt van de URL van de verwijzende pagina, bijvoorbeeld:

Op de webpagina http://nl.wikipedia.org verwijst "wiki/Wikipedia" naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia
Als de relatieve URL begint met "/" dan is het een absoluut pad, dat wil zeggen het volledige pad; de doel-URL wordt bepaald door de domeinnaam van de verwijzende pagina en dit pad, en hangt dus niet af van het pad van de verwijzende pagina, bijvoorbeeld:

Op de webpagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Uniform_Resource_Locator verwijst "/wiki/Wikipedia" naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Uniform_Resource_Locator
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2014 14:37:24
Quote Anchor link
In bovenstaand scriptje ontbreekt de logica.

Je doet op regel 2 iets met GET, terwijl je op regel 4 pas kijkt of het bestaat.
 
Martijn K

Martijn K

15/07/2014 14:41:51
Quote Anchor link
Het script werkt wel goed op zich. Hoe sluit ik dit topic want mijn probleem is opgelost.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/07/2014 14:44:26
Quote Anchor link
Je script werkt niet helemaal goed als je error reporting aan hebt staan en als je het bestand aanroept zonder ?page=...

Maar ik zou de goed bedoelde adviezen ook gewoon in de wind slaan als ik jou was ;-)
Gewijzigd op 15/07/2014 14:45:09 door Frank Nietbelangrijk
 
Peter  Flos

Peter Flos

15/07/2014 14:45:57
Quote Anchor link
Misschien werkt het script goed, maar dat zegt niet direct dat het script ook juist is geschreven.

Tevens kan je topic's niet sluiten, topic gaat vanzelf naar beneden.
 
Martijn K

Martijn K

15/07/2014 14:47:47
Quote Anchor link
Ik ben leergierig. Hoe moet dit script beter geschreven worden?
P.S. Het is zeker niet mijn bedoeling om goed bedoelde adviezen in de wind te slaan. Vergeef me mijn onkunde.
Gewijzigd op 15/07/2014 14:49:05 door Martijn K
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/07/2014 14:55:17
Quote Anchor link
Alles goed, ik heb je wakker geschud :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($_GET['page'])) // eerst kijken of $_GET['page'] wel bestaat
{
    $page = str_replace('../', '', $_GET['page']); // en dan pas gebruiken ALS hij bestaat
    $filename = $page . ".php";
    // ...
}
?>
Gewijzigd op 15/07/2014 14:57:09 door Frank Nietbelangrijk
 
Martijn K

Martijn K

15/07/2014 15:13:25
Quote Anchor link
Excuses, ik ben nog iets vergeten te vermelden. De eerste twee regels van mijn script staan in mijn eerste include (dbconnect.php) omdat ik de variabele $filename ook al in mijn menu.php nodig heb. Als ik het goed begrijp moet ik hiermee dus beginnen.

Dit in dbconnect.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_GET['page'])){
    $page = str_replace('../', '', $_GET['page']);
    $filename = $page . ".php";
    
}

?>


en dit in content.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?PHP
if (file_exists ($filename)){
include    $filename;
}
else{
echo "deze pagina bestaat niet";
}
}
else {
include 'Fotodagboek.php';
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2014 15:20:19
Quote Anchor link
Je hebt nu de else op regel 7, 8 en 9 teveel.

Persoonlijk zou ik regel 4, 5 en 6 weghalen.
Gewijzigd op 15/07/2014 15:21:14 door - SanThe -
 
Martijn K

Martijn K

15/07/2014 15:23:17
Quote Anchor link
Oja ik zie het. Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.