Pagina met afbeeldingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luuk Schouten

Luuk Schouten

06/06/2011 19:40:48
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik ben erg onervaren met PHP maar wil wel graag een pagina met foto's op mijn site.
Ik wil het liefst alles in PHP doen, en geen database gebruiken.

Daarom zoek ik eigenlijk een script dat alle foto's uit een bepaalde map ophaalt, en deze op de site toont in frames van ca. 300 x 300 px. Als ik dus een nieuwe foto in de map zet, moet deze automatisch op de site komen.

Is dit mogelijk met alleen PHP en waar o waar kan ik een script hiervoor vinden?

Alvast bedankt!

Luuk
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 20:53:31
 
- SanThe -

- SanThe -

06/06/2011 19:44:11
Quote Anchor link
Alle data naar de browser is html. Deze html kan je met php genereren. Zie glob() om de directory te lezen.
 
Wouter J

Wouter J

06/06/2011 19:47:20
Quote Anchor link
Je zou dan een script kunnen maken met glob en dan alle afbeeldingsbestanden zoeken.
Deze lees je dan uit, vervolgens maak je met HTML een tabel en img tags. In de src attribuut laat je de link echoen die je van glob krijgt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$images
= glob('path/to/map/*.png');
foreach($images as $image)
{

  echo '<img src="'.realpath($image).'" />';
}

?>
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

06/06/2011 21:49:35
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie!
Ik heb nu het volgende en hij echo't niks, hoe kan dat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$images
= glob('images/*.png');
foreach($images as $image)
{

  echo '<img src="'.realpath($image).'" />';
}

?>
[/CODE]

ps. er staan 2 .png bestanden in de images map

edit: ik heb het in een DIV gezet, en hij ziet wel dat er 2 bestanden in staan, hij print namelijk per bestand een div, maar geen afbeelding.
Gewijzigd op 06/06/2011 21:55:27 door Luuk Schouten
 
Wouter J

Wouter J

06/06/2011 21:55:23
Quote Anchor link
In welke map staat dit bestand? En in welke map de afbeeldingen? Het lijkt er namelijk op dat hij dan geen bestanden vind.
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

06/06/2011 22:47:58
Quote Anchor link
deze staan in de map images, en de map images is een onderdeel van de www map waar de php bestanden in staan.

Dit lijkt in orde want als ik de link wijzig toont hij ook de divjes niet meer.
Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
foreach($images as $image)
{

?>
<div id="portfolioimages">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  echo '<img src="'.realpath($image).'" />'; ?>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

[/CODE]
Gewijzigd op 06/06/2011 23:11:22 door Luuk Schouten
 
Max van den Bosch

Max van den Bosch

06/06/2011 23:28:53
Quote Anchor link
In wat voor formaat staan ze? Hij zoekt nu alleen op *.png
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

07/06/2011 13:01:19
Quote Anchor link
Max vd Bosch op 06/06/2011 23:28:53:
In wat voor formaat staan ze? Hij zoekt nu alleen op *.png


Inderdaad in .png formaat. Dit lijkt allemaal in orde.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.