Pagina met een IFRAME en in die IFRAME een IFRAME

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joni Fleischer

Joni Fleischer

08/11/2009 14:27:00
Quote Anchor link
allo allemaal!

Ik heb een pagina script en laten we er vanuitgaan dat we op de index.php zitten.

IN die index.php heb ik een ifame die geladen is met: AJAX/index.php

AJAX/index.php:
-----------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<html>
<head>
   <link href="../css/upload.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
function startUpload(){
      document.getElementById('f1_upload_process').style.visibility = 'visible';
      document.getElementById('f1_upload_form').style.visibility = 'hidden';
      return true;
}

function stopUpload(success){
      var result = '';
      if (success == 1){
         result = '<span class="msg">The file was uploaded successfully!<\/span><br/><br/>';
      }
      else {
         result = '<span class="emsg">There was an error during file upload!<\/span><br/><br/>';
      }
      document.getElementById('f1_upload_process').style.visibility = 'hidden';
      document.getElementById('f1_upload_form').innerHTML = result + '<label>File: <input name="myfile" type="file" size="30" /><\/label><label><input type="submit" name="submitBtn" class="sbtn" value="Upload" /><\/label>';
      document.getElementById('f1_upload_form').style.visibility = 'visible';      
      return true;  
}
//-->
</script>  
</head>
<body>
<iframe id="upload_target" name="upload_target" src="#" style="width:0;height:0;border:0px solid #fff;"></iframe>
    <div id="container">
      <div id="content">
          <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
            <tr>
             <td align="left"><img src="../images/geen_foto.jpg" width="100" height="100" alt="Foto 1" style="border:#000 1px dashed" /></td>
             <td align="center"><img src="../images/geen_foto.jpg" width="100" height="100" alt="Foto 1" style="border:#000 1px dashed" /></td>
             <td align="right"><img src="../images/geen_foto.jpg" width="100" height="100" alt="Foto 1" style="border:#000 1px dashed" /></td>
            </tr>
         </table>
      </div>
               <div id="content">
                <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data" target="upload_target" onSubmit="startUpload();" >
                     <p id="f1_upload_process">Loading...<br/><img src="loader.gif" /><br/></p>
                     <p id="f1_upload_form" align="center"><br/>U kunt max. 3 foto's uploaden.<br>
                         <label>File: <input name="myfile" type="file" size="30" /></label>
                         <label><input type="submit" name="submitBtn" class="sbtn" value="Upload" /></label>
                     </p>
                </form>
             </div>
        </div>
</body>  
</html>

Nu gaat het formulier dus naar de UPLOAD.PHP


Upload.php:
--------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18

<?php
   // Edit upload location here
   $destination_path = getcwd().DIRECTORY_SEPARATOR;

   $result = 0;
  
   $target_path = $destination_path . basename( $_FILES['myfile']['name']);

   if(@move_uploaded_file($_FILES['myfile']['tmp_name'], $target_path)) {
      $result = 1;
   }

  
   sleep(1);
?>

<script language="javascript" type="text/javascript">
    window.top.window.stopUpload(<?php echo $result; ?>);
</script>  


Nu is het de bedoeling dat de window.top.window.stopUpload weer geladen word in AJAX/index.php

Als je het bestand rechtstreeks benaderd dan werkt het.

Maar doe je het via de iframe op de standaard index....
Dan niet.

Wat moet hier veranderd worden??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4

<script language="javascript" type="text/javascript">
    window.top.window.stopUpload(<?php echo $result; ?>);
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:00:40
 
Mitchell

Mitchell

08/11/2009 15:59:00
Quote Anchor link
Gebruik een framework zoals jquery en dan kan je gemakkelijk Ajax gebruiken om een div of iets dergelijks te herladen.

Maar wat in je titel staat raad ik zeer zeker niet aan, zo en zo alles wat met frames te maken heeft, raad ik niet aan.
 
Bo az

Bo az

08/11/2009 16:04:00
Quote Anchor link
Je gebruikt nu window.top, je kan ook window.parent gebruiken in je binnenste iframe zal dit je 1e iframe terug geven.
 
Joni Fleischer

Joni Fleischer

08/11/2009 16:16:00
Quote Anchor link
Wauw... stom :$:$:$

Bedankt Boaz.... het werkt :$
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.