pagina systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Bas

Bas

23/02/2009 23:10:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met een nieuw pagina systeem voor mijn website

ik wil alleen nog even weten of het wel veilig is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
 if ( isset($_GET['id']) )
 {

  $id = mysql_real_escape_string($_GET['id']);
  $sql = 'select * from tekst where id = "'.mysql_real_escape_string($id).'"';
  $tmp = mysql_query($sql);
  while ( $list = mysql_fetch_array($tmp) )
  {

   $content = $list['tekst'];
   echo $content;
  }
 }

 else
 {
  $sql = 'select * from tekst where id = "1"';
  $tmp = mysql_query($sql);
  while ( $list = mysql_fetch_array($tmp) )
  {

   $content = $list['tekst'];
   echo $content;                            
  }
 }

?>


en de tabel:

CREATE TABLE `tekst` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`tekst` longtext NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=0;
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:38:31
 
Bart Tuma

Bart Tuma

23/02/2009 23:33:00
Quote Anchor link
Je zou het beter zo kunnen doen, doet precies het zelfde:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

if( isset($_GET['id']) && !empty($_GET['id']) ) {

    $aID = mysql_real_escape_string($_GET['id']);

}
else {

    $aID = 1;

}


    $aSql = "SELECT * FROM tabelnaam WHERE id = '" . $aID . "'";
        
    if(!$aRes = mysql_query($aSql))
    {

            
        trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$aSql);
                
    }
else {
            
        if(mysql_num_rows($aRes) == 1)
        {

        
            while($aRij = mysql_fetch_assoc($aRes))
            {

            
                // content kan hier
            
            }
            
        }
else {
        
            echo 'Er ging iets mis met het selecteren van de pagina.';
        
        }
    }

?>
 
Eddy E

Eddy E

24/02/2009 08:40:00
Quote Anchor link
Een id is altijd een integer, dus gebruik INTVAL() ipv mysql_real_escape_string.

Maak dan wel gebruik van het script van Bart, want dat is net iets beter (overzichtelijker/netter/veiliger).

Redenen:
* jij gaf $_GET['id'] 2x een mysql_real_escape, waar 1x echt wel genoeg is.
* jij geeft geen standaard-getal op voor $id, wat Bart wel doet (jij hebt dan 2 losse queries, waardoor je wel iets 'standaards' hebt.
* je controleert niet of de query gelukt is (Bart wel)
* je kopieert onnodig variabelen >> $content = $list['tekst'] >> echo $content;
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/02/2009 09:01:00
Quote Anchor link
if( isset($_GET['id']) && !empty($_GET['id']) )

In empty() zit al een isset() dus isset() mag hier weg. Gebruik nog wel ctype_digit()
 
Bas

Bas

24/02/2009 13:18:00
Quote Anchor link
ik zal het proberen
 
Steen

steen

24/02/2009 13:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
// 'fout' 1
   $content = $list['tekst'];
   echo $content;    
// 'fout' 2
mysql_fetch_array


WaaroM?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
// goed 1
echo $list['tekst'];
// goed 2
mysql_fetch_assoc
 
Bas

Bas

24/02/2009 16:29:00
Quote Anchor link
ja dat kan ook
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.