paginanummering

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »
Robin

Robin

20/10/2008 18:08:00
Quote Anchor link
Gebruikers kunnen op mijn site comments toevoegen (worden in database gestoken) en na elke 10 reacties wordt er een nieuwe pagina "gemaakt".

Ik heb op mijn site ook een fotoalbum, maar die werkt niet op een databasesysteem, kan ik daar op 1 of andere manier ook zeggen: na x aantal fotos -> nieuwe pagina. Of kan dat alleen maar als je met databases werkt?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 17:53:01
 
Robin

Robin

20/10/2008 20:53:00
Quote Anchor link
niemand?
mod-edit::
Bumpen
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen". Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan. Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten. Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Tikkes C

Tikkes C

20/10/2008 21:16:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je met FOR-loops werkt...

je maakt een $_GET['page'] of wat dan ook en berekent dan hetvolgende:

$berichten = $_GET['page'] * 10;

dan neem je vanaf het ID van $berichten berichten uit je db met LIMIT 10 berichten...

verder zet je onderaan je script weer een for loopje, hier werk je dan met num_rows en deze deel je door 10 (naar boven afgerond)...

ik heb wel een voorbeeld...als je er echt niet uit komt, laat me maar iets weten!
 
Robin

Robin

20/10/2008 21:20:00
Quote Anchor link
ja, met een database kan ik het ook, dit is al allemaal in orde. Maar ik heb een "script" of wat dan ook nodig die page-numbering toelaat zonder het gebruik van databases. of is dit niet mogelijk?
 
Tikkes C

Tikkes C

20/10/2008 21:22:00
Quote Anchor link
jah je telt gewoon weer het aantal foto's (aangezien je zegt dat het over fotos gaat) in je map en dan doe je weer hetzelfde...

for($o=0; $o<10 (fotos per pagina); $o++) { BLABLA }

en onderaan ook weer met een loopje...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/10/2008 21:25:00
Quote Anchor link
Voor pagina nummering heb je nodig:

1) het aantal objecten per pagina (10 in jouw geval)
2) het totale aantal objecten (dit kun je berekenen door de images map uit te lezen)
3) het object waarmee de huidige pagina moet beginnen (deze kun je via een link in de url zetten, waarna hij als GET variabele beschikbaar wordt)

Ik vond nog een oud voorbeeld. Deze werkt niet met paginering, maar met vorige/volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Jan Koehoorn | Image Gallery</title>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <h1>Image Gallery</h1>
    <?php
        $imgs
= glob ('images/*.jpg');
        $aantal = count ($imgs);
        $cur = (isset ($_GET['cur'])) ? ($_GET['cur']) : (0);
        $vorige = $cur - 1;
        $volgende = $cur + 1;
        if ($vorige < 0) $vorige = $aantal - 1;
        if ($volgende > $aantal - 1) $volgende = 0;
        echo '<p>' . ($cur + 1) . ' van ' . $aantal;
        echo '&nbsp;<a href="?cur=' . $vorige . '" title="">vorige</a> | <a href="?cur=' . $volgende . '" title="">volgende</a></p>';
        echo '<h2>File: ' . basename ($imgs[$cur]) . '</h2>';
        echo '<img src="' . $imgs[$cur] . '">';
        echo '<h2>EXIF data:</h2>';
        echo '<pre>' . print_r (exif_read_data ($imgs[$cur]), true) . '</pre>';
        echo '<p></p>';
    ?>

    </div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Robin

Robin

20/10/2008 21:29:00
Quote Anchor link
@ tikkes
wat bedoel je met onderaan ook weer een loopje?

@ jan Koehoorn
staat hiervan ergens een voorbeeld online? Ik heb al redelijk veel paginas afgeschuimd, maar ik vind er alleen met PHP+SQL

edit: ik zal eens proberen met jouw stukje code! bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Tikkes C

Tikkes C

20/10/2008 21:33:00
Quote Anchor link
for of while loop waarin hij met begin waarden werkt enzo...

zoals jan zei: met $_GET dan ook weer werken om je beginwaarden in te stellen...
 
Lode

Lode

20/10/2008 22:30:00
Quote Anchor link
Dit kan je ook veel beter met SQL doen.
Opslaan als text heeft veel meer limitaties over het algemeen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/10/2008 22:40:00
Quote Anchor link
@ Lode: leg uit:

1) waarom "beter met SQL"?
2) wat zijn de limitaties van "opslaan met text" en wat heeft dat met dit topic te maken?
 
Robin

Robin

21/10/2008 08:34:00
Quote Anchor link
@lode
men fotoalbum werkt niet met sql... voor de derde keer

edit: jan, ik snap dat je het totaal aantal elementen moet berekenen, het aantal elementen per pagina moet bepalen, het 1ste en laaste element van een beplaade paginamoet bepalen, maar ik snap niet goed hoe je dan de juiste elementen afbeeldt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Simon

simon

21/10/2008 11:48:00
Quote Anchor link
ik heb hetzelfde probleem, weet iemand hier raad mee?
 
Tikkes C

Tikkes C

21/10/2008 12:21:00
Quote Anchor link
als je er echt niet uitkomt kan je altijd met array werken en zo de juiste fotos laten zien...

ik ben nu niet thuis dus ik kan je helaas niets tonen
 
Robin

Robin

21/10/2008 12:24:00
Quote Anchor link
zou je eventueel later op de avond of morgen een vb kunnen tonen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Tikkes C

Tikkes C

21/10/2008 12:33:00
Quote Anchor link
Zal ik zeker doen...ik probeer vanmiddag nog ;-)
 
Robin

Robin

21/10/2008 14:24:00
Quote Anchor link
oké bedankt!
 
Tikkes C

Tikkes C

21/10/2008 15:59:00
Quote Anchor link
hmm mijn voorbeeld blijkt slecht in elkaar te zitten...ik zal eens kijken wat ik er van kan maken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?PHP

//FUNCTIE OM FOTOS TE TONEN
function show($map = "/",$l,$DwS)
{

$g = 1;
    if(@$dir = opendir($map))
    {

        while (false !== ($file = readdir($dir)))
        {

            if ($file != "." && $file != "..")
            {

                if(!is_dir($map . $file)) {

                         
                        //Photocount in the directory
                        $handle = opendir($map); //directory
                        $q = 0;
                        while(false !== ($b = readdir($handle))) {
                        if(!is_dir($b) && $b != "." && $b != "..") {
                           $q++;
                        }
                        }

                        closedir($handle);      
                        
                        If($g != $l && $g <= $q) { $g++; }
                        else {
                        
                        $pl    =    $l-1;
                        $nl    =    $l+1;

                        If($nl > ($q-1)) {
                            $nl = 1;
                        }

                        
                        if($pl < 1) {
                            $pl = ($q-1);
                        }

                        
                        
                        echo '<table><tr>';    
                        echo '<img src='.$map . $file .'> <br />';
                        echo '<td width=33% align=left><a href=fotos.php?foto='.$pl.'&album2='.$DwS.'>Vorige</a></td>';
                        echo '<td width=33% align=center><a href=fotos.php?album='.$DwS.'>Terug</a></td>';
                        echo '<td width=33% align=right><a href=fotos.php?foto='.$nl.'&album2='.$DwS.'>Volgende</a></td>';
                        echo '</tr></table>';
                        $g++;
                        /* einde foto's naast elkaar */
                        }
                }
            }
        }
    }
    @
closedir($dir);
}


?>


dit is iets wat ik had...het is wel met volgende en vorige maar dat kan je makkelijk veranderen met die pagina's...daar kom je wel uit geloof k
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Robin

Robin

21/10/2008 17:24:00
Quote Anchor link
ik heb ondertussen zelf een maniertje gevonden, werkt ook.
toch bedankt voor de moeite!
sorry!

edit: ik had een fucked up scriptje gevonden, maar het heeft me wel goed op weg geholpen! ik heb er dit van gemaakt met de hulp van de originele scripter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
        if(!empty($_GET["evenement"])){
            $evenement = $_GET["evenement"];
            $naam = $_GET["naam"];
            //dir naar de image
            $dir = "pics/".$evenement."/";
            
            //Extensies die je wil laten zien
            $extensions = "jpeg,jpg,JPG";
            
            //Aantal images per pagina
            $imagesPerPage = 9;
            
            //bepaal de $page variabele
            if(!isset($_GET['page'])){
               $page = 1;
            }
else{
               $page = $_GET['page'];
            }

            
            //Steek alle images in een array
            $images = glob($dir."*.{".$extensions."}", GLOB_BRACE);
            
            //het aantal images tellen
            $totalImages = count($images);
            
            //het totaal aantal paginas
            $totalPages = ceil($totalImages / $imagesPerPage);
            
            //Zorg dat de pagina waarop je bent niet groter is dan het totaal aantal pagina's
            if($page > $totalPages){
              
               $page = $totalPages;
            }
else{
                
            }

            
            //zoeken waar je het laden moet starten
            $from = ($page * $imagesPerPage) - $imagesPerPage;
            
            //loop
            echo "<h2>".$naam."</h2>";
            for($i = $from; $i < ($from + $imagesPerPage); $i++){
             //zolang i kleinder blijft dan het totaal aantal images
               if($i < $totalImages){
                  //images tonen
                  echo "<div class=\"img\">";
                  echo "<a  href='{$images[$i]}' rel=\"lightbox[".$evenement."]\"><img src ='{$images[$i]}' border = \"0\"/  width=\"110\" height=\"90\" /></a>";
                  echo "</div>";
                  
               }
else{
                
               }
            }

            
            //De paginanummers tonen
            for($p = 1; $p <= $totalPages; $p++){
               if($p == $page){
                  $tmp_pages[] = "<font color=#000000><b><u>{$p}</u></b></font>";
               }
else{
              
                  $tmp_pages[] = "<a href = \"pics.php?evenement=".$evenement."&naam=".$naam."&page={$p}\">{$p}</a>";
               }
            }

            //Tonen paginas met hyphen.
            echo "</td>";
            echo "</tr>";
            echo "<tr>";
                echo "<td width = \"170px\">";
                echo "<td colspan = \"2\" align = \"center\"><br />". implode(" - ", $tmp_pages)."</td>";
            echo "</tr>";
        }
else{
            echo "<i>Kies een foto-album</i>";
        }

        ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.