Paginatitel automatisch bij Simpel 'CMS' dmv TinyMCE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

20/05/2009 15:15:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb al een tijd geleden het Simpele CMS systeem van deze website gebruikt

Script: http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/885/

Nou vraag ik me af of het mogelijk is om de titel van de pagina's van het CMS ook als paginatitel toe te voegen.

Dus < title > titel < / title >.

Ik heb gelezen dat dit belangrijk is voor de zoekresultaten in Google. Daarom wil ik dit graag toevoegen. Heeft iemand een idee hoe dit dient te gebeuren? Ik heb het menu al gebruikt en delen ervan in de title tag gezet en ingeperkt maar het werkt niet.

Graag hulp!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$page
= $_GET['page'];

$page = str_replace("_", " ", $page);

$query = "SELECT titel, content FROM content WHERE titel = '".mysql_real_escape_string($page)."'";
$resultaat = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 1)
{

    $rij        = mysql_fetch_array($resultaat);
    $titel      = $rij['titel'];
    $content    = $rij['content'];
    
    echo '<h1>'.$titel.'</h1>';
    echo stripslashes($content);
    
}
else{

$query = "SELECT volgordeid, titel, content FROM content WHERE volgordeid = '1'";
$resultaat = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 1)
{

    $rij        = mysql_fetch_array($resultaat);
    $titel      = $rij['titel'];
    $content    = $rij['content'];
    
    echo '<h1>'.$titel.'</h1>';
    echo stripslashes($content);
}    
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:32:23
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/05/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Jij hebt wel een hele slechte controle. En dan doel ik vooral hier op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$page
= $_GET['page'];

$page = str_replace("_", " ", $page);
?>

Wat heeft dat nu voor zin? Gebruik of een id, of sla een URL-valide string op waarmee je de pagina op kan halen.

Over je probleem: waar zijn de <title></title>-tags? Ik zie ze nergens.
 
Jeroen

Jeroen

20/05/2009 19:57:00
Quote Anchor link
Dit is zo gedaan om de titels zoekmachine vriendelijk te maken. Het werkt prima eigenlijk. Maar je hebt gelijk. Echt veel weet ik er niet van.

Wat ik bedoel is hoe ik de titel die ook daar gebruikt wordt bovenin de titelbalk komt te staan. De title tag is niet opgenomen hier boven maar deze heb ik wel.

Het bovenstuk is de titel en de informatie die eronder komt (content).

Ik heb hiermee zitten worstelen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    echo '<h1>'.$titel.'</h1>';
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/05/2009 20:05:00
Quote Anchor link
Ja maar wat wil je nu? Je wilt toch de titel in <title></title> hebben? Ga dan niet zitten klooien met dingen die er helemaal niet toe doen.

Quote:
Nou vraag ik me af of het mogelijk is om de titel van de pagina's van het CMS ook als paginatitel toe te voegen.

Dus < title > titel < / title >.


Juist. Geef dus maar de code waar je die <title> en </title> hebt staan. Geen andere irrelevante dingen.
 
Jeroen

Jeroen

20/05/2009 23:17:00
Quote Anchor link
Dag Jezpur,

Ik heb het nu werkend met de volgende code geheel in de header te plaatsen en de titel tags in de code te verwerken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$page
= $_GET['page'];

$page = str_replace("_", " ", $page);

$query = "SELECT titel, content FROM content WHERE titel = '".mysql_real_escape_string($page)."'";
$resultaat = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 1)
{

    $rij        = mysql_fetch_array($resultaat);
    $titel      = $rij['titel'];
    $content    = $rij['content'];
    
    echo '<title>'.$titel.'</title>';
    
}
else{

$query = "SELECT volgordeid, titel, content FROM content WHERE volgordeid = '1'";
$resultaat = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 1)
{

    $rij        = mysql_fetch_array($resultaat);
    $titel      = $rij['titel'];
    $content    = $rij['content'];
    
    echo '<title>'.$titel.'</title>';
}    
}

?>


Het zal ongetwijfeld sneller kunnen?

Verder heb ik ergens gelezen dat het ook zoekmachine technisch voordelen heeft om de pagina's een statisch uiterlijk te geven door het als "normale" HTML pagina weer te laten geven.

Dus /mapje/wat-doen-we.html

in plaats van wat ik nu hebt:
/mapje/?page=wat-doen-we

Is het moeilijk om dat zo weer te geven? En heeft dat echt voordeel bij Google?

De code is nu het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
CONFIG
----------
<?php      
$username
     = '';
$password     = '';
$host        = 'localhost';
$database    = '';
    

if(mysql_connect($host,$username,$password))
    {

        if(!mysql_select_db($database))
        {

            echo 'Sorry, ik kon helaas geen verbinding maken met de databasetabel!';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Sorry, ik kon helaas geen verbinding maken met de databaseserver!';
    }
    
?>




MENU
----------

<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td align="left" valign="top">
<?php
$query
         = "SELECT titel FROM content ORDER BY volgordeid";
$resultaat     = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
{

    while($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
    {

        $menunaam         = $rij['titel'];            
        $gestript     = str_replace(' ', '_', $menunaam);
        echo '<li><a href="?pagina='.$gestript.'">'.ucfirst($menunaam).'</a></li>';
    }
}
    
?>
    </td>
    <td align="left" valign="top">








CONTENT
----------
<?php
$page
= $_GET['page'];

$page = str_replace("_", " ", $page);

$query = "SELECT titel, content FROM content WHERE titel = '".mysql_real_escape_string($page)."'";
$resultaat = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 1)
{

    $rij        = mysql_fetch_array($resultaat);
    $titel      = $rij['titel'];
    $content    = $rij['content'];
    
    echo '<h1>'.$titel.'</h1>';
    echo stripslashes($content);
    
}
else{

$query = "SELECT volgordeid, titel, content FROM content WHERE volgordeid = '1'";
$resultaat = mysql_query($query);

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 1)
{

    $rij        = mysql_fetch_array($resultaat);
    $titel      = $rij['titel'];
    $content    = $rij['content'];
    
    echo '<h1>'.$titel.'</h1>';
    echo stripslashes($content);
}    
}

?>
</td>
  </tr>
</table>


Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.