Parse Error bij upload script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank

Frank

08/04/2008 21:52:00
Quote Anchor link
Ik heb samen met een vriend een uploadscript geschreven maar iedere keer als ik deze run krijg ik een parse error. We hebben allebei het hele script doorgenomen maar kunnen allebei niets vinden... Zou iemand hier misschien een blik op kunnen werpen en eventuele fouten kunnen aangeven?

Bij voorbaat dank!

Hierbij nog de error:

Parse error: syntax error, unexpected $end in .../addnewscontrole.php on line 65


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
// sessiecontrole starten en controleren of hij is gevuld.
session_start();
if(!session_is_registered(myusername)){

{

    require('../../databaseconnectie/database.php');
    
    if ($_GET['show'] == "add" || $_POST['show'] == "add"){
      if ($_POST['titel'] && $_POST['msg']){
        $datum = date("F j, Y,  H:i A");

        global $_FILES;
        $filename = $_FILES['userfile']['name'];  

        $allow[0] = "jpg";
        $allow[1] = "gif";
        $allow[2] = "png";

        if ($_POST["newname"]) {
          $uploadname = $datum . $_POST['newname'];
        }

        else {
          $uploadname = $datum . $_FILES['userfile']['name'];
        }

    
        $extentie = substr($uploadname, -3);

        for ($i = 0; $i < count($allow); $i++){
          if ($extentie == $allow[$i]){
            $extentie_check = "ok";
            $i = count($allow) + 5; // om loop te beindigen
          }
        }


        if ($extentie_check == "ok"){
          if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])){  
            move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "../../nieuws/images/" . $uploadname);  
            $msg = nl2br($_POST['msg']);

            $sql = "INSERT INTO vb_nieuws (id, titel, msg, datum, userid, imgname) VALUES ('',
            '"
. $_POST['titel'] . "',
            '"
. $msg . "',
            '"
. $datum . "',
            '"
. $_SESSION['ingelogged'] . "',  '". $uploadname ."')";
            $res = mysql_query($sql);
    
            if ($res){
              header("Location: ../index.php?show=1&news=1&err=1");
            }

            else{
            header("Location: ../index.php?show=1&news=1&err=2");
            }
    
          }

        }
else {
          header("Location: ../index.php?show=1&news=1&err=3");
        }  

        }
else {
          header("Location: ../index.php?show=1&news=1&err=4");
        }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 17:12:06
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

08/04/2008 21:54:00
Quote Anchor link
De error zou dan wel handig zijn! ;)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

08/04/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Je mist een haakje (of om eerlijk te zijn hebt er aan het begin denk ik 1 teveel)
if(!session_is_registered(myusername)){

{

In ieder geval komt het aantal { en } niet overeen.
 

08/04/2008 23:12:00
Quote Anchor link
Haakje te weinig hé, unexpected $end. Maar je hebt daarvoor al een haakje staan, dus te veel. Gebruik een goede editor zoals Notepad++, Eclipse PDT, Zend Studio (is ergens een gratis versie, zoek zelf maar), enzovoort.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Frank

Frank

08/04/2008 23:39:00
Quote Anchor link
Heey, bedankt allemaal.

Ik ben nog al mijn { nagegaan en er stond inderdaad nog het een en ander niet goed maar daarnaast stond ook nog dit:

if(!session_is_registered(myusername)

dus...if session IS NOT registered eigenlijk, blijkbaar vond ie dat ook niet zo fijn, is ook wel logisch... =P

Bedankt nog voor de tips Jeej, maar heb notepad++ uiteraard al geïnstalleerd en ben daarnaast ook blij met dreamweaver CS3 :-).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.