parse error met quotes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas minke

thomas minke

19/01/2007 21:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo "
<tr><td width=\"2%\"><img src=\"mapje.gif\"></td><td><a href=\"cat.php?id=$select_catos_result[cat_id]\">$select_catos_result[cat_naam]</a>
<br><font size=1>Moderator: <a href=\"profiel.php?id=$select_catos_result[gebruiker_id]\">$select_catos_result[gebruiker_naam]</a>
</td></tr>

<tr></tr>
<tr></tr>
<tr></tr>
<tr></tr>
"
;
?>


ik heb nu dit stukje, voor een forum...

alleen ik vroeg me af hoe ik in de echo alles weer kan geven zonder dat ik de enkele ' moet weghalen. anders krijg ik namelijk een parse error.

zo dus bijv:

$select_catos_result['gebruiker_id']
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 08:06:19
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Je kunt beter enkele quotes gebruiken om te echoën. En als je variabelen buiten quotes haalt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'blablabla' . $array['key'] . 'blablabla';
?>

kun je ook enkele quotes gebruiken om een arraykey aan te geven.
 
Frank -

Frank -

19/01/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo '
<tr>
  <td width="2%"><img src="mapje.gif"></td>
  <td><a href="cat.php?id='
.$select_catos_result['cat_id'].'">'.$select_catos_result['cat_naam'].'</a>
<br><font size=1>Moderator: <a href="profiel.php?id='
.$select_catos_result['gebruiker_id'].'">'.$select_catos_result['gebruiker_naam'].'</a>
  </td>
</tr>

<tr></tr>
<tr></tr>
<tr></tr>
<tr></tr>
'
;
?>

Netjes scripten doet wonderen en gebruik bij een echo geen dubbele quotes meer. Dat scheelt je een hoop ellende.
 
Thomas minke

thomas minke

19/01/2007 21:33:00
Quote Anchor link
dank u beiden ;)
 
Willem vp

Willem vp

19/01/2007 23:42:00
Quote Anchor link
Als je array-waardes gebruikt binnen een string, moet je de index niet tussen quotes zetten. Die quotes zijn namelijk bedoeld om de index in een string context te zetten. Als je de array-waarde gebruikt in een string, heb je al een string context en zijn de quotes dus niet nodig.

Oftewel:

$x = $array['key'];

is gelijkwaardig aan

$x = "$array[key]";
 
Frank -

Frank -

19/01/2007 23:44:00
Quote Anchor link
@Willem: Gaat dat ook goed wanneer je nog een constante key hebt?
 
Willem vp

Willem vp

20/01/2007 00:50:00
Quote Anchor link
@Frank: Constants worden niet geparsed in een string context.

In code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
define('kat', 'hond');

echo $array[kat];     # echo $array['hond']
echo "$array[kat]";   # echo $array['kat']
echo $array['kat'];   # echo $array['kat']
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.