Parse error: parse error, unexpected $ in wie kan me helpen hier mee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Melvin

melvin

26/08/2007 03:43:00
Quote Anchor link
ik krijg de volgend fout meldingen in 2 scipts

een scipt

Parse error: parse error, unexpected $ in /www/web1112/html/test/klanten/status.php on line 91

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
<?php // Danny roelofs, deze heb ik maar even toegevoegd..

require("config.php");



if(!$mid){
$query = mysql_query("SELECT * FROM orders");
$result = mysql_num_rows($query);

if(!$result){
echo "We hebben nog geen members...";
}

else{
while($object = mysql_fetch_object($query)){
echo " <a href=\"?mid=$object->memberid\">$object->naam</a> \n<br>";
}
}
}

else{
$query = mysql_query("SELECT * FROM orders WHERE memberid = '$mid'");
$result = mysql_num_rows($query);

if(!$result){
echo "Deze member bestaat niet...";
}

else{
mysql_query("UPDATE members SET bekeken = bekeken + 1 WHERE memberid = '$mid'");
while($object = mysql_fetch_object($query)){
?>

<p><b>Naam:</b><br>
  <?
echo $object->naam;
?>

  <br>
  <br>
    <b>Email:</b><br>
  <a href="mailto:
<?
echo $object->email;
?>
">
  <?
echo $object->email;
?>

  </a><br>
  <br>
    <b>huis adres:</b><br>
  <a href="
<?
echo $object->huisadres;
?>
" target="_blank">
  <?
echo $object->huisadres
?>

  </a><br>
  <br>
    <b>Woonplaats:</b><br>
  <?
echo $object->woonplaats;
?>

  <br>
  <br>
  <b>status:</b><br>
  <?
if($object->status=="niet"){
echo "<img src=\"img/niet.jpg\">";
}

elseif($object->status=="bezig"){
echo "<img src=\"img/bezig.jpg\">";
}

elseif($object->status=="klaar"){
echo "<img src=\"img/klaar.jpg\">";
}

?>

  <br>
  <br>
  <b>telefoon:</b><br>
  <?
echo htmlspecialchars($object->telefoon);
?>

  <br>
  <br>
  <b>kosten:</b><br>
  <?
echo htmlspecialchars($object->kosten);
?>

  <br>
  <br>
  <b>info:</b><br>
  <?
echo htmlspecialchars($object->info);
?>


en de volgend melding in

Parse error: parse error, unexpected $ in /www/web1112/html/test/klanten/klant.php on line 142

<?
require("config.php");


if(!$submit){
?>
<style type="text/css">
<!--
.style1 {color: #000000}
#Layer1 {
    position:absolute;
    width:200px;
    height:115px;
    z-index:1;
}
-->
 </style>
.  
</p>
  <form method="POST" action="<? echo $PHP_SELF ?>">
    <p>
      <input type="hidden" name="submit" value="1">
      Naam:<br>
      <input type="text" name="naam" size="30">
      *<br>
      Email adres:<br>
      <input type="text" name="email" size="30">
      *<br>
      Woonplaats <br>
      <input type="text" name="woonplaats" size="30">
    </p>
    <p>  huisadres + Huis nummer </p>
    <p>
      <label>
      <input name="huisadres" type="text" id="huisadres">
      </label>
    </p>
    <p>postcode</p>
    <p>
      <label>
      <input name="postcode1" type="text" id="postcode1" size="4" maxlength="4">
      </label>
      <label></label>
      <label>-
        <input name="postcode2" type="text" id="postcode2" size="2" maxlength="2">
      </label>
 </p>
    <p>telefoon nummer</p>
    <p>
      <label>
      <input name="telefoon" type="text" id="telefoon">
      </label>
    </p>
    <p>status:<br>
      <select name="status" size="1" id="status">
        <option value="niet">n.v.t</option>
        <option value="bezig">In behandeling </option>
        <option value="klaar">klaar</option>
      </select>
    </p>
    <p>kosten<br>
      <label>
      <input name="kosten" type="text" id="kosten" value="&euro;">
      </label>
    </p>
    <p>
      <label>
      <textarea name="info" cols="60" rows="20" id="info"></textarea>
      </label>
      <br>
      <br>
      Gewenste gebruikersnaam:<br>
      <img src="naam.gif" width="23" height="28" />
      <input type="text" name="gebruikersnaam" size="25">
      *<br>
      Wachtwoord:<br>
      <img src="wachtwoord.gif" width="27" height="30" />
      <input type="password" name="wachtwoord" size="12" maxlength="12">
      *<br>
      Wachtwoord [ bevestig ]:<br>
      <img src="wachtwoord.gif" width="27" height="30" />
      <input type="password" name="wachtwoord2" size="12" maxlength="12">
    *</p>
    <p>
      <label></label>
      . <br>
      <input type="submit" value="Aanmelden">
    </p>
    </p>
  </form>
<br>
<br>
<a href="javascript:history.go(-1)">Ga terug</a>

<?
}
else{
if($naam AND $email AND $gebruikersnaam AND $gebruikersnaam){

if($wachtwoord!=$wachtwoord2){
echo "De wachtwoorden zijn niet gelijkt aan elkaar";
}

else{
$geboortedatum = "$geb1-$geb2-$geb3";

$tekens=array("a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m","n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z","0","1","2","3","4","5","6","7","8","9","A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M","N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z");
$activeringscode;
for($c = 0; $c < 12; $c++){
srand((double)microtime() * 100000000000000);
$pass = $tekens[rand(0, 62)];
$activeringscode=$activeringscode.$pass;
}


if($actmail=="1"){
$activeringscode = 0;
}

elseif($actmail=="2"){
$activeringscode = 1;
}


mysql_query("INSERT INTO orders (gebruikersnaam,wachtwoord,naam,email,woonplaats,huisadres,postcode1,postcode2,telefoon,status,kosten,info,geactiveerd,pm) VALUES ('$gebruikersnaam','$wachtwoord','$naam','$email','$huisadres','$postcode1','$woonplaats', '$postcode2', '$telefoon','$status','$kosten','$info','$activeringscode','$pm')") or die(mysql_error());

$bericht = "Via onze website heb jij (als het goed is) een aanmeldingsformulier ingevuld waarmee je een lid van onze
website wordt, als dit niet het geval is kun je dit mailtje het beste verwijderen.\n\nAls je je wel wilt aanmelden voor een
account op onze website moet je op de onderstaande url klikken om je account te activeren:\n\n
<a href=\"$script_url/activeer.php?activate=$activeringscode\">$script_url/activeer.php?activate=$activeringscode</a>\n\nMet vriendelijke groet
Webmaster $webmaster_url"
;

if($actmail=="1"){
mail("$webmaster_email","Activeer nu je account $naam !","$bericht");
echo "De aanmelding is succesvol gelukt, er word nu een mailtje verstuurd aan <b>$email</b> waarin de activerings url staat...";
}

elseif($actmail=="2"){
echo "Je account is geactiveerd, je kunt nu inloggen...";
}

else{
echo "De aanmelding is gelukt, het is nu aan de webmaster om te beslissen of hij/zij je accepteerd als member van deze website...";
}
}
}

else{
?>

wie kan me helpen ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Melvin
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 19:36:06
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

26/08/2007 05:17:00
Quote Anchor link
Dit soort dingen gebeuren als je dus een IF ELSE statement niet goed afwerkt, voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($a == 0)
{
}

else
{
// ik vergeet hier deze }
?>


Verder een paar tips over dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
?>

<br>
<br>
<b>telefoon:</b><br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo htmlspecialchars($object->telefoon);
?>

<br>
<br>
<b>kosten:</b><br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo htmlspecialchars($object->kosten);
?>



Ten eerste, ja het werkt ook zonder maar probeer altijd met < ? php te beginnen. (spaties negeren, dit was even vanwege dit bericht)


Tevens probeer je werk overzichtelijk te houden, dit kan ook, en ziet er wat overzichtelijk uit, van bovenstaande naar dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    echo '<br>  <br>  <b>telefoon:</b><br>';
    echo htmlspecialchars($object->telefoon);
    echo '<br> <br><b>kosten:</b><br>';
    echo htmlspecialchars($object->kosten);
?>


En een andere tip is inspringen, voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if ($a == 0)
{

    echo 'voorbeeld';
}

else
{
    if ($b == 0)
    {

        echo 'enzovoorts';
    }

    else
    {

    }
}

?>


Deze tips dragen bij dat je duidelijk aangeeft dat het om php code, ondanks jou methode ook werkt maar het is dan even het puntje op de i en dat je wat netter programmeert.

Vooral het laatste is handig, dan bewaar je visueel meer het overzicht.

PS:

Ik denk niet dat dit alles van je script is, zo ja dan klopt het al aan het einde niet gezien je de ELSE statement niet afmaakt.

En nooit je website geven waar dit script draait, want ik zie mogelijkheden tot SQL Injection waardoor je script kan gebruikt worden om je database te legen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
Melvin

melvin

26/08/2007 17:29:00
Quote Anchor link
ik snap het niet echt helemaal kan jij misschien het scipt met wat je aan geeft voor mij in elkaar zetten ik ben niet echt goed in php moet nog een hoop leren :P
 
Cake Masher

Cake Masher

26/08/2007 17:51:00
Quote Anchor link
@melvin:

wat Danny al zij. Je sluit je if / else niet goed af.
Als dat je hele script is wat je daar gepost hebt je kan meteen al zien dat je aan het einde de else niet afsluit.

loop je hele script nog eens even door..
 
- SanThe -

- SanThe -

26/08/2007 20:24:00
Quote Anchor link
Gewoon de { en } en de ( en ) tellen. Moeten altijd evenveel openen als dat er sluiten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.