Parse error: syntax error, unexpected $end in toevoegen3.php on line 44

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Noob

PHP Noob

28/02/2012 14:45:22
Quote Anchor link
Onderstaand script heb ik wel werkend met 2 velden invoegen, maar nu met 3 velden krijg ik de melding Parse error: syntax error, unexpected $end in toevoegen3.php on line 44.
Iemand enig idee?

Alvast bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?  
session_start();

$actie=$_POST["submit"];
if ($actie=="registreren"){

if(empty($_POST["A"])){
echo(" u veld 'nummer' is leeg");}
else{
$_SESSION["A"] = $_POST["A"];

if (empty($_POST["B"])){
echo("U heeft geen 'titel' ingevuld");}
else{
$_SESSION["B"] = $_POST["B"];

if (empty($_POST["C"])){
echo("U heeft geen 'soort' ingevuld");}
else{
$_SESSION["C"] = $_POST["C"];

header("Location:toevoegen4.php");}}}

?>



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>cphome.nl</title>
<body bgcolor=Darkslategrey text=white link=white alink=white vlink=white <P STYLE="font-size: 12px; font-family: verdana;">

<b>Boeken toevoegen</b>
<form name="reset" method="post" action="<?php echo ($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">
<p><span style="margin-right:5px;">Nummer:</span>
<input name="A" type="text" id="vn">
</p>
<p><span style="margin-right:50px;">Titel:</span>
<input name="B" type="text" id="vn">
</p>
<p><span style="margin-right:15px;">Soort:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span><input name="C" type="text" id="an"></p>
<p><input type="submit" name="submit" value="registreren"> </p>
</form>
Gewijzigd op 28/02/2012 14:51:48 door PHP Noob
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:46:18
 
Wouter J

Wouter J

28/02/2012 14:48:46
Quote Anchor link
Zou je aub even die lijnnummers weg willen halen en de hele code tussen [code] tags willen zetten? Dat maakt het leesbaar...

Unexcepted $end duid vaak op het feit dat je ergens een ) of } bent vergeten. Tel eens in je code hoevaak je { of ( hebt en hoevaak je } of ) hebt en vergelijk deze met elkaar. Ga dan je script rustig langs om te kijken waar de } of ) moet staan.

En gebruik geen PHP_SELF. Dit is hack gevoelig, plaats in de action niks of # als je het op de zelfde pagina wilt uitvoeren.

Wat andere, HTML, tips:
- gebruik geen inline CSS (als style="")
- gebruik geen &nbsp;, los dit op met padding
- niet elke input is een alinea, de <p> tag hoort hier niet thuis. Als je een enter wilt toevoegen doe je dat met <br>.
Gewijzigd op 28/02/2012 14:49:33 door Wouter J
 
PHP Noob

PHP Noob

28/02/2012 14:57:28
Quote Anchor link
Unexcepted $end duid vaak op het feit dat je ergens een ) of } bent vergeten. Tel eens in je code hoevaak je { of ( hebt en hoevaak je } of ) hebt en vergelijk deze met elkaar. Ga dan je script rustig langs om te kijken waar de } of ) moet staan.


Bedankt, daar zat 't hem inderdaad in.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("Location:toevoegen4.php");}}}

moest zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("Location:toevoegen4.php");}}}}



Ik werk pas een week met php dus alle info is welkom :)
Dus bedankt voor je tips!
Op het moment maak het nog niet zo heel veel uit, komt niets bijzonders in de db te staan, maar je tips kunnen in de toekomst zeker van pas komen!
 
Gerhard l

gerhard l

28/02/2012 15:03:11
Quote Anchor link
Bij elke if/while/for/function enzovoort probeer dan een tab te zetten, maakt je code overduidelijk en zie je dit soort fouten sneller aankomen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?  
session_start();

$actie=$_POST["submit"];
if ($actie=="registreren"){

    if(empty($_POST["A"])){
        
        echo(" u veld 'nummer' is leeg");
    }

    else{
        $_SESSION["A"] = $_POST["A"];

    }
//deze mist ook

    if (empty($_POST["B"])){
    
        echo("U heeft geen 'titel' ingevuld");
    }

    else{
        $_SESSION["B"] = $_POST["B"];

    }
// deze ook

    if (empty($_POST["C"])){
        echo("U heeft geen 'soort' ingevuld");
    }

    else{
        $_SESSION["C"] = $_POST["C"];
        header("Location:toevoegen4.php");
    }
}
//hier 1 teveel
?>



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
        <title>cphome.nl</title>
    </head><!-- niet vergeten -->
    <body bgcolor=Darkslategrey text=white link=white alink=white vlink=white <P STYLE="font-size: 12px; font-family: verdana;">

        <b>Boeken toevoegen</b>
        <form name="reset" method="post" action="<?php echo ($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">
            <p>
                <span style="margin-right:5px;">Nummer:</span>
                <input name="A" type="text" id="vn">
            </p>
            <p>
                <span style="margin-right:50px;">Titel:</span>
                <input name="B" type="text" id="vn">
            </p>
            <p>
                <span style="margin-right:15px;">Soort:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span>
                <input name="C" type="text" id="an"></p>
            <p>
                <input type="submit" name="submit" value="registreren">
            </p>
        </form>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 28/02/2012 15:04:43 door gerhard l
 
Wouter J

Wouter J

28/02/2012 15:04:34
Quote Anchor link
Quote:
Op het moment maak het nog niet zo heel veel uit, komt niets bijzonders in de db te staan (...)

Pas hier mee op. Het is verstandig om gewoon regelmatig te scripten en alles vanaf het begin, hoe klein het ook is, goed te doen. Dan weet je zeker dat het later ook allemaal goed gaat.

Tevens is het verstandig om goed in te springen, dan zie je dit soort problemen snel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if( $foo == 'bar' ) {
echo 'ey, moet je nou eens horen: foo is gelijk aan bar!!!';}
else {
if( $bar == 'foo' ) {
echo 'huh? Bar is gelijk aan foo, maar niet andersom?';}
else{
echo 'ahhh, waarom is foo niet hetzelfde als bar?';}

// beter is:
if( $foo == 'bar' )
{

  echo 'ey, moet je nou eens horen: foo is gelijk aan bar!!!';
}

else
{
  if( $bar == 'foo' )
  {

    echo 'huh? Bar is gelijk aan foo, maar niet andersom?';
  }

  else
  {
    echo 'ahhh, waarom is foo niet hetzelfde als bar?';
  }

?>

In het onderste voorbeeld ze je veel sneller dat je een } mist.
Gewijzigd op 28/02/2012 15:09:19 door Wouter J
 
PHP Noob

PHP Noob

28/02/2012 15:12:28
Quote Anchor link
Bij elke if/while/for/function enzovoort probeer dan een tab te zetten, maakt je code overduidelijk en zie je dit soort fouten sneller aankomen:


Ziet er idd een stuk overzichtelijker uit :)
Ben wat te enthousiast bezig met het werkend te krijgen dat ik dit soort
zaken uit het oog verlies... bedankt voor de hulp :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.