Parse error: syntax error, unexpected '{' in C:\xampp\htdocs\Voorbeeld\websites.php on line 2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Noppert

Michael Noppert

26/11/2010 15:59:00
Quote Anchor link
In mijn localhost ben ik een inlog aan het bouwen, alles werkt in principe..
het enige probleem is deze syntax error.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?phpif(!$_SESSION['logged'])[b]{[/b]
    header("location: login.php");
    die();
}?>

<head>
<title>Maak uw keuze</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/stylesheet.css"/>
</head>

<body>

<div class="container">

<div class="header">
</div>

<div class="content">
<h1>
Door naar:<br />
<a href="http://www.noppertwebsites.nl/noppert/">Noppertwebsites</a><br />
<br />
Inloggen:<br />
<a href="http://www.noppertwebsites.nl/login.php">Login</a>
</h1>


</div>



</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:14:13
 
Jel le

Jel le

26/11/2010 16:00:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?phpif niet aan elkaar doen, zo dus:

<?php
if(!$_SESSION['logged']){
  header("location: login.php");
  die();
}

?>

 
Michael Noppert

Michael Noppert

26/11/2010 16:03:19
Quote Anchor link
ja dat snap ik wel maar dan krijg ik deze error:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\Voorbeeld\websites.php:2) in C:\xampp\htdocs\Voorbeeld\websites.php on line 4
 
- Mark -

- Mark -

26/11/2010 16:06:02
Quote Anchor link
Dat is niet zo gek, Dat stukje hoort ook boven je html te staan.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

26/11/2010 16:06:22
Quote Anchor link
Je zet de header() functie NADAT je de DOCTYPE hebt weergegeven. Dit kan niet, vandaar die warning. Een oplossing is de PHP code te verplaatsen naar vóór de HTML output, of gebruik van ob_start, maar dat lijkt me niet echt nodig in dit geval.
 
Michael Noppert

Michael Noppert

26/11/2010 16:07:58
Quote Anchor link
Mark Coenen op 26/11/2010 16:06:02:
Dat is niet zo gek, Dat stukje hoort ook boven je html te staan.


dan werkt mijn login niet meer xd, de pagina waar je je gb en ww invoert verwijst naar deze pagina... dat werkt prima maar niet als ik deze boven doctype zet..

iig bedankt voor het meedenken!
 
- Mark -

- Mark -

26/11/2010 16:12:03
Quote Anchor link
Dan is je opbouw verkeerd. Hoe zit het op moment in elkaar?
 
Michael Noppert

Michael Noppert

26/11/2010 16:16:54
Quote Anchor link
Mark Coenen op 26/11/2010 16:12:03:
Dan is je opbouw verkeerd. Hoe zit het op moment in elkaar?


aantal pagina's:
check.php
login.php
config_login.php
websites.php

login.php > wordt gegevens ingevoerd, check.php >controleerd en stuurt door naar websites.php

config_login.php staan database gegevens in

Toevoeging op 26/11/2010 16:23:10:

Probleem gevonden:
Moest nog session_start doen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
session_start();

if(!$_SESSION['logged']){
    header("location: login.php");
    die();
}

?>


bedankt voor het meedenken!
 
Maarten PHP

Maarten PHP

27/11/2010 08:01:58
Quote Anchor link
misschien ob_start(); kan je doen
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/11/2010 10:02:29
Quote Anchor link
ob_start is geen optie dat verhult alle fouten die je kunt maken in dit soort gvallen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.