Parse error: syntax error, unexpected T_STRING help :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:03:50
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING
ik ben nieuw met scripten en php en dergelijke nu krijg ik deze error maar ik kan het niet vinden...
error bevind zich op regel 13 bij VALUES




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
include 'connect_mysql.php';

// formulier POST variabelen ophalen
$naam = $_POST['naam'];
$adres = $_POST['adres'];
$woonplaats = $_POST['woonplaats'];
$telefoonnummer = $_POST['telefoonnummer'];
$email = $_POST['email'];


$sql ="INSERT INTO klant(naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('"
.$naam."', '".$adres."', '".$woonplaats."','"telefoonnummer"', '"email"')";
//uitvoeren van de query :
if (!($temp = mysql_query($sql,$connection)))
showerror();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:20:39
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 12:08:23
Quote Anchor link
Punten en $ vergeten in "','"telefoonnummer"', '"email"'

Verder is je script lek => sql-injection.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:09:06
Quote Anchor link
tja... $telefoonnummer en $email...
EDIT: te laat zoals gewoonlijk :p
Gewijzigd op 09/11/2010 12:10:17 door Teun Hesseling
 
P Widdershoven

P Widdershoven

09/11/2010 12:09:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql ="INSERT INTO klant (naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('".$naam."', '".$adres."', '".$woonplaats."','".$telefoonnummer."', '".$email."')";


Probeer dat eens ;) Je was wat . en $ vergeten
 
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:14:42
Quote Anchor link
ohh ja helemaal over het hoofd gezien bedankt
en hij hoeft niet goed beveiligd te zijn etc het is voor een school opdracht maar bedankt :D

Toevoeging op 09/11/2010 12:19:05:

ik zie al dat ik veel te leren heb
regel 15 en 16 geven ook een error :P
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 12:26:57
Quote Anchor link
Dennis,

Dat het "maar" voor een schoolopdracht is wil niet zeggen dat beveiliging niet belangrijk is. Dit soort dingen ga je vergeten als je meer gaat scripten dus het is verstandig om dit meteen goed te doen. MySQL heeft de functie mysql__real_ecape_string() die waardes escaped zodat deze niet beinvloedbaar zullen zijn van buitenaf. Tevens kan het script veel korter. Variabelen kopiëren is nergens voor nodig je kan direct de $_POST waarden gebruiken;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
include 'connect_mysql.php';

$sql ="INSERT INTO klant(naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('"
.mysql__real_ecape_string($_POST['naam'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['adres'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['woonplaats'])."','".mysql__real_ecape_string($_POST['telefoonnummer'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['email'])."')";
//uitvoeren van de query :
if (!$result = mysql_query($sql)){
showerror();
}


?>
Gewijzigd op 09/11/2010 12:27:44 door Jurgen Meijer
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:31:28
Quote Anchor link
@jurgen ben ik niet helemaal mee eens, ik persoonlijk raak dan het overzicht kwijt door zo'n lange query te maken
 
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:32:41
Quote Anchor link
jurgen bedankt ik zal het onthouden en het gebruiken :)
komt ook omdat wij dat nog niet uitgelegd hebben gekregen
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 12:34:12
Quote Anchor link
Een lange query schrijven kun je ook doen door deze te verspreiden over meerdere regels;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= 'SELECT
    a,
    b,
    c,
    d,
FROM
    x
WHERE
    a=1'
;
?>


Tevens, dit zijn niet eens lange queries, ik heb er soms queries bij zitten met allerlei joins van 15 a 20 regels lang, if statements, etc.. je zult dan wel moeten gaan verdelen om overzicht te behouden.
Gewijzigd op 09/11/2010 12:36:12 door Jurgen Meijer
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 12:35:29
Quote Anchor link
@Teun: Maar zo toch niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include 'connect_mysql.php';

$sql ="INSERT
    INTO klant
    (
        naam,
        adres,
        woonplaats,
        telefoonnummer,
        email
    )
    VALUES
    (
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['naam'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['adres'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['woonplaats'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['telefoonnummer'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['email'])."'
    )"
;
//uitvoeren van de query :
if (!$result = mysql_query($sql)){
showerror();
}


?>
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:57:21
Quote Anchor link
@santhe klopt dan wel weer maar het ging er bij jurgen geloof ik er vooral om dat het script korter werd :p
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 13:03:49
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 09/11/2010 12:57:21:
@santhe klopt dan wel weer maar het ging er bij jurgen geloof ik er vooral om dat het script korter werd :p


Klopt, maar daar bedoelde ik niet per definitie mee ruimte besparen, maar gewoon het kopiëren van variabelen tegen gaan. Dit is toch weer extra geheugen. Dit zal niet veel uitmaken in zo'n script als dit, maar het is nergens voor nodig.

Jij schrijft toch ook niet een boodschappenbonnetje, en daarna een verkorte versie ervan die je meeneemt naar de winkel?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 13:05:20
Quote Anchor link
oh op die manier, haha
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.