Parse error: syntax error, unexpected T_STRING help :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:03:50
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING
ik ben nieuw met scripten en php en dergelijke nu krijg ik deze error maar ik kan het niet vinden...
error bevind zich op regel 13 bij VALUES




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
include 'connect_mysql.php';

// formulier POST variabelen ophalen
$naam = $_POST['naam'];
$adres = $_POST['adres'];
$woonplaats = $_POST['woonplaats'];
$telefoonnummer = $_POST['telefoonnummer'];
$email = $_POST['email'];


$sql ="INSERT INTO klant(naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('"
.$naam."', '".$adres."', '".$woonplaats."','"telefoonnummer"', '"email"')";
//uitvoeren van de query :
if (!($temp = mysql_query($sql,$connection)))
showerror();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:34:29
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 12:08:23
Quote Anchor link
Punten en $ vergeten in "','"telefoonnummer"', '"email"'

Verder is je script lek => sql-injection.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:09:06
Quote Anchor link
tja... $telefoonnummer en $email...
EDIT: te laat zoals gewoonlijk :p
Gewijzigd op 09/11/2010 12:10:17 door Teun Hesseling
 
P Widdershoven

P Widdershoven

09/11/2010 12:09:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql ="INSERT INTO klant (naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('".$naam."', '".$adres."', '".$woonplaats."','".$telefoonnummer."', '".$email."')";


Probeer dat eens ;) Je was wat . en $ vergeten
 
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:14:42
Quote Anchor link
ohh ja helemaal over het hoofd gezien bedankt
en hij hoeft niet goed beveiligd te zijn etc het is voor een school opdracht maar bedankt :D

Toevoeging op 09/11/2010 12:19:05:

ik zie al dat ik veel te leren heb
regel 15 en 16 geven ook een error :P
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 12:26:57
Quote Anchor link
Dennis,

Dat het "maar" voor een schoolopdracht is wil niet zeggen dat beveiliging niet belangrijk is. Dit soort dingen ga je vergeten als je meer gaat scripten dus het is verstandig om dit meteen goed te doen. MySQL heeft de functie mysql__real_ecape_string() die waardes escaped zodat deze niet beinvloedbaar zullen zijn van buitenaf. Tevens kan het script veel korter. Variabelen kopiëren is nergens voor nodig je kan direct de $_POST waarden gebruiken;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
include 'connect_mysql.php';

$sql ="INSERT INTO klant(naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('"
.mysql__real_ecape_string($_POST['naam'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['adres'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['woonplaats'])."','".mysql__real_ecape_string($_POST['telefoonnummer'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['email'])."')";
//uitvoeren van de query :
if (!$result = mysql_query($sql)){
showerror();
}


?>
Gewijzigd op 09/11/2010 12:27:44 door Jurgen Meijer
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:31:28
Quote Anchor link
@jurgen ben ik niet helemaal mee eens, ik persoonlijk raak dan het overzicht kwijt door zo'n lange query te maken
 
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:32:41
Quote Anchor link
jurgen bedankt ik zal het onthouden en het gebruiken :)
komt ook omdat wij dat nog niet uitgelegd hebben gekregen
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 12:34:12
Quote Anchor link
Een lange query schrijven kun je ook doen door deze te verspreiden over meerdere regels;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= 'SELECT
    a,
    b,
    c,
    d,
FROM
    x
WHERE
    a=1'
;
?>


Tevens, dit zijn niet eens lange queries, ik heb er soms queries bij zitten met allerlei joins van 15 a 20 regels lang, if statements, etc.. je zult dan wel moeten gaan verdelen om overzicht te behouden.
Gewijzigd op 09/11/2010 12:36:12 door Jurgen Meijer
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 12:35:29
Quote Anchor link
@Teun: Maar zo toch niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include 'connect_mysql.php';

$sql ="INSERT
    INTO klant
    (
        naam,
        adres,
        woonplaats,
        telefoonnummer,
        email
    )
    VALUES
    (
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['naam'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['adres'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['woonplaats'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['telefoonnummer'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['email'])."'
    )"
;
//uitvoeren van de query :
if (!$result = mysql_query($sql)){
showerror();
}


?>
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:57:21
Quote Anchor link
@santhe klopt dan wel weer maar het ging er bij jurgen geloof ik er vooral om dat het script korter werd :p
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 13:03:49
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 09/11/2010 12:57:21:
@santhe klopt dan wel weer maar het ging er bij jurgen geloof ik er vooral om dat het script korter werd :p


Klopt, maar daar bedoelde ik niet per definitie mee ruimte besparen, maar gewoon het kopiëren van variabelen tegen gaan. Dit is toch weer extra geheugen. Dit zal niet veel uitmaken in zo'n script als dit, maar het is nergens voor nodig.

Jij schrijft toch ook niet een boodschappenbonnetje, en daarna een verkorte versie ervan die je meeneemt naar de winkel?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 13:05:20
Quote Anchor link
oh op die manier, haha
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.