Password beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »
Victor b

victor b

12/11/2010 10:51:41
Quote Anchor link
Beste,

Momenteel heb ik een mysql database en worden de wachtwoorden opgeslagen als MD5 in het password field.
Echter kan men doormiddel van een decrypt het zo weer om zetten naar text.
Mijn vraag is dus hoe ik het beter kan beveiligen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 12:25:38
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 10:54:33
Quote Anchor link
door sha1 of iets sterkers te gebruiken dan MD5 maar belangrijker is om er achter te komen hoe ze aan de MD5 hash zijn gekomen. Dat klinkt als een veel groter probleem.
 
- Dave -

- Dave -

12/11/2010 10:55:54
Quote Anchor link
Je kan MD5 niet decrypten, alleen brute forcen en in tables opslaan.
Gebruik MD5 met een salt of SHA1 met een salt.
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 10:59:40
Quote Anchor link
Mark Coenen op 12/11/2010 10:54:33:
door sha1 of iets sterkers te gebruiken dan MD5 maar belangrijker is om er achter te komen hoe ze aan de MD5 hash zijn gekomen. Dat klinkt als een veel groter probleem.


Er zijn tegenwoordig sites die kraken binnen enkele seconden een MD5 hash.

Zoals in de reactie hiervoor, gebruik een salt en vermeng het pasword hiermee.
Genereer eenmalig een string van 30 tekens, zet deze als hard-code in je script en vermeng het password hiermee voordat je het in de database zet.
 
Victor b

victor b

12/11/2010 11:03:15
Quote Anchor link
Nee ze kunnen niet aan de MD5 hash komen! Maar ik wil het eigenlijk voorkomen! En ik heb het zelf geprobeerd om de md5 hash te kopieeren en in een decrypter te stoppen en daar stond gewoon het wachtwoord dus het is wel mogelijk!

Maar hoe werkt zo'n salt?
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 11:04:30
Quote Anchor link
Victor b op 12/11/2010 11:03:15:
Nee ze kunnen niet aan de MD5 hash komen! Maar ik wil het eigenlijk voorkomen! En ik heb het zelf geprobeerd om de md5 hash te kopieeren en in een decrypter te stoppen en daar stond gewoon het wachtwoord dus het is wel mogelijk!

Maar hoe werkt zo'n salt?


Ze kunnen altijd aan je MD5 hash komen. Bij het versturen van het inlogformulier als proxy het wachtwoord afvangen bijvoorbeeld. Door een salt zorg je voor een extra stap in het proces.

Google eens op PHP password salt :-)
 
Victor b

victor b

12/11/2010 11:15:30
Quote Anchor link
Oke danku! Daar ga ik even mee stoeien :D
 
Chris -

Chris -

12/11/2010 11:19:13
Quote Anchor link
Victor, let even op wat je zegt. Het is namelijk niet decrypten, maar kraken/bruteforcen. Decrypten van een hash is niet mogelijk.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

12/11/2010 11:43:23
Quote Anchor link
Als je met wachtwoorden e.d. gaat werken, zorg dan ook dat je tegen SQL-injection beveiligd bent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_real_escape_string()
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/11/2010 11:52:38
Quote Anchor link
The Dutch Guy op 12/11/2010 11:43:23:
Als je met wachtwoorden e.d. gaat werken, zorg dan ook dat je tegen SQL-injection beveiligd bent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_real_escape_string()


haha ja, dat is zelfs nog belangrijker dan het hashen van wachtwoorden, althans vind ik
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2010 12:06:08
Quote Anchor link
Als je gaat salten, doe dat dan wel vanaf een schone leden-tabel. Want bij wachtwoord-checks bij het inloggen, is de MD5hash bij een salt anders dan voor dat je een salt had.

Anders moet je alle leden even een nieuw paswoord laten kiezen.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

12/11/2010 12:49:53
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 12/11/2010 11:52:38:

haha ja, dat is zelfs nog belangrijker dan het hashen van wachtwoorden, althans vind ik


Nou ja, het is slechts een reminder zeg ik dan maar :P Je kan heel leuk alles gaan hashen en de mooiste systemen maken maar wat ik begrijp van de TS wil hij de boel veilig opslaan en maken. Zou zonde zijn als je dat vergeet.
Gewijzigd op 12/11/2010 12:50:40 door Bas IJzelendoorn
 
Victor b

victor b

12/11/2010 13:28:48
Quote Anchor link
Het is helemaal gelukt hoor! En inderdaad de gebruikerstabel was nog helemaal leeg dus dat is geen probleem! Allemaal bedankt :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.