Password beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »
Victor b

victor b

12/11/2010 10:51:41
Quote Anchor link
Beste,

Momenteel heb ik een mysql database en worden de wachtwoorden opgeslagen als MD5 in het password field.
Echter kan men doormiddel van een decrypt het zo weer om zetten naar text.
Mijn vraag is dus hoe ik het beter kan beveiligen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:00:23
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 10:54:33
Quote Anchor link
door sha1 of iets sterkers te gebruiken dan MD5 maar belangrijker is om er achter te komen hoe ze aan de MD5 hash zijn gekomen. Dat klinkt als een veel groter probleem.
 
- Dave -

- Dave -

12/11/2010 10:55:54
Quote Anchor link
Je kan MD5 niet decrypten, alleen brute forcen en in tables opslaan.
Gebruik MD5 met een salt of SHA1 met een salt.
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 10:59:40
Quote Anchor link
Mark Coenen op 12/11/2010 10:54:33:
door sha1 of iets sterkers te gebruiken dan MD5 maar belangrijker is om er achter te komen hoe ze aan de MD5 hash zijn gekomen. Dat klinkt als een veel groter probleem.


Er zijn tegenwoordig sites die kraken binnen enkele seconden een MD5 hash.

Zoals in de reactie hiervoor, gebruik een salt en vermeng het pasword hiermee.
Genereer eenmalig een string van 30 tekens, zet deze als hard-code in je script en vermeng het password hiermee voordat je het in de database zet.
 
Victor b

victor b

12/11/2010 11:03:15
Quote Anchor link
Nee ze kunnen niet aan de MD5 hash komen! Maar ik wil het eigenlijk voorkomen! En ik heb het zelf geprobeerd om de md5 hash te kopieeren en in een decrypter te stoppen en daar stond gewoon het wachtwoord dus het is wel mogelijk!

Maar hoe werkt zo'n salt?
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 11:04:30
Quote Anchor link
Victor b op 12/11/2010 11:03:15:
Nee ze kunnen niet aan de MD5 hash komen! Maar ik wil het eigenlijk voorkomen! En ik heb het zelf geprobeerd om de md5 hash te kopieeren en in een decrypter te stoppen en daar stond gewoon het wachtwoord dus het is wel mogelijk!

Maar hoe werkt zo'n salt?


Ze kunnen altijd aan je MD5 hash komen. Bij het versturen van het inlogformulier als proxy het wachtwoord afvangen bijvoorbeeld. Door een salt zorg je voor een extra stap in het proces.

Google eens op PHP password salt :-)
 
Victor b

victor b

12/11/2010 11:15:30
Quote Anchor link
Oke danku! Daar ga ik even mee stoeien :D
 
Chris -

Chris -

12/11/2010 11:19:13
Quote Anchor link
Victor, let even op wat je zegt. Het is namelijk niet decrypten, maar kraken/bruteforcen. Decrypten van een hash is niet mogelijk.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

12/11/2010 11:43:23
Quote Anchor link
Als je met wachtwoorden e.d. gaat werken, zorg dan ook dat je tegen SQL-injection beveiligd bent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_real_escape_string()
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/11/2010 11:52:38
Quote Anchor link
The Dutch Guy op 12/11/2010 11:43:23:
Als je met wachtwoorden e.d. gaat werken, zorg dan ook dat je tegen SQL-injection beveiligd bent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_real_escape_string()


haha ja, dat is zelfs nog belangrijker dan het hashen van wachtwoorden, althans vind ik
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2010 12:06:08
Quote Anchor link
Als je gaat salten, doe dat dan wel vanaf een schone leden-tabel. Want bij wachtwoord-checks bij het inloggen, is de MD5hash bij een salt anders dan voor dat je een salt had.

Anders moet je alle leden even een nieuw paswoord laten kiezen.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

12/11/2010 12:49:53
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 12/11/2010 11:52:38:

haha ja, dat is zelfs nog belangrijker dan het hashen van wachtwoorden, althans vind ik


Nou ja, het is slechts een reminder zeg ik dan maar :P Je kan heel leuk alles gaan hashen en de mooiste systemen maken maar wat ik begrijp van de TS wil hij de boel veilig opslaan en maken. Zou zonde zijn als je dat vergeet.
Gewijzigd op 12/11/2010 12:50:40 door Bas IJzelendoorn
 
Victor b

victor b

12/11/2010 13:28:48
Quote Anchor link
Het is helemaal gelukt hoor! En inderdaad de gebruikerstabel was nog helemaal leeg dus dat is geen probleem! Allemaal bedankt :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.