password_hash()?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 16:34:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met password_hash() maar het werkt niet... Hij geeft geen errors, maar toch blijft hij zeggen: De wachtwoorden komen niet overeen. hieronder mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<div class="active tab-pane" id="instellingen">
    <?php if (!empty($_SESSION['updateerror'])) {?><p><?php echo $_SESSION['updateerror']; unset($_SESSION['updateerror']); ?></p><?php }?>
    <?php if (!empty($_SESSION['updatesucces'])) {?><p><?php echo $_SESSION['updatesucces']; unset($_SESSION['updatesucces']); ?></p><?php }?>
    <form action="/paneel/pages/updatesettings.php" method="POST" class="form-horizontal">
        <div class="form-group">
            <label for="inputName" class="col-sm-2 control-label">Gebruikersnaam</label>

            <div class="col-sm-10">
                <input type="text" disabled class="form-control" id="inputName" placeholder="<?=$gebruikersnaam?>">
            </div>
        </div>
        <div class="form-group">
            <label for="inputEmail" class="col-sm-2 control-label">Emailadres</label>

            <div class="col-sm-10">
                <input type="email" name="email"  class="form-control" id="inputEmail" value="<?=$getuseremail?>">
            </div>
        </div>
        <div class="form-group">
            <label for="inputName" class="col-sm-2 control-label">Wachtwoord</label>

            <div class="col-sm-10">
                <input type="password" class="form-control" name="password" id="inputPass" placeholder="Uw huidige wachtwoord">
            </div>
        </div>
        <div class="form-group">
            <label for="inputExperience" class="col-sm-2 control-label">Beschrijving</label>

            <div class="col-sm-10">
                <textarea class="form-control" maxlength="100" name="beschrijving" id="inputBeschrijving" placeholder="Uw persoonlijke beschrijving."></textarea>
            </div>
        </div>
        <div class="form-group">
            <div class="col-sm-offset-2 col-sm-10">
                <button type="submit" name="update" class="btn btn-primary">Update mijn gegevens</button>
            </div>
        </div>
    </form>
</div>

//APART BESTAND
<?php
    if (isset($_POST['update'])) {
        $username = $_SESSION['username'];
        $email = $mysqli->real_escape_string($_POST['email']);
        $password = $_POST['password'];
        $beschrijving = $_POST['beschrijving'];

        $prefix = $mysqli->real_escape_string($_CONFIG['prefix']);
        $table = $prefix.'users';
        $result = $mysqli->query("SELECT * FROM `$table` WHERE `username`='$username'");
        if(FALSE === $result) {
            exit();
        }
else {
            $rows = $result->num_rows;
            if (password_verify($password, $row['password'])) {
                $result = $mysqli->query("UPDATE FROM `$table` SET `email`='$email' AND `beschrijving`='$beschrijving' WHERE `username`='$username'");
                $_SESSION['updatesucces'] = "Uw gegevens zijn aangepast.";
                header('Location: /paneel/profiel/'.$_SESSION['username'].'');
                exit();
            }
else {
                $_SESSION['updateerror'] = "De wachtwoorden komen niet overeen.";
                header('Location: /paneel/profiel/'.$_SESSION['username'].'');
                exit();
            }
        }
    }
else {
        $_SESSION['updateerror'] = "De wachtwoorden komen niet overeen.";
        header('Location: /paneel/profiel/'.$_SESSION['username'].'');
        exit();
?>


Toevoeging op 04/01/2017 16:38:52:

Stom foutje sorry! Ik moest $row = $result->fetch_assoc(); hebben en niet $rows = $result->num_rows;

Toevoeging op 04/01/2017 16:51:43:

Nu wel een ander probleem, ik heb dus dat form, maar ze mogen niet < en > gebruiken. Hoe kan ik dit disabelen met PHP?
Gewijzigd op 04/01/2017 16:36:47 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:15:21
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/01/2017 16:55:02
Quote Anchor link
Ik zou de DATA-delen pas escapen als/voordat je ze gebruikt in een query.

Dit voorkomt ook dat je het escapen soms vergeet, zoals bij $username...

Mogelijk kun je je hele ledenbestand om zeep helpen met gebruikersnamen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
hoi' OR 1=1


EDIT
Quote:
Nu wel een ander probleem, ik heb dus dat form, maar ze mogen niet < en > gebruiken. Hoe kan ik dit disabelen met PHP?

Dit is weer een escaping-kwestie. real_escape_string() gebruik je in de MySQL context, functies als htmlspecialchars() gebruik je in de HTML context.
Gewijzigd op 04/01/2017 16:56:32 door Thomas van den Heuvel
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 17:15:11
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/01/2017 16:55:02:

Mogelijk kun je je hele ledenbestand om zeep helpen met gebruikersnamen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
hoi' OR 1=1


Nope, bij registratie heb ik dit al uitegeschakeld, bij login en wachtwoord vergeten. EN hij pakt session username dus het heeft geen zin voor de input te editen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/01/2017 17:20:18
Quote Anchor link
Escaping zul je overal consequent moeten toepassen. User data is niet ineens "veilig" als deze in je database zit en zul je dus altijd voorzichtig moeten behandelen.

Stel dat je namen met <> toestaat dan weet ik wel een leuke: "Henk</div>" (of iets soortgelijks uiteraard...). Wanneer je deze vervolgens niet escaped als je deze weergeeft dan ligt je layout waarschijnlijk in puin.
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 17:24:35
Quote Anchor link
T lukt niet voor ze te disabelen met mysqli_real_escape_string() dan blijft er < en > staan

Toevoeging op 04/01/2017 17:32:10:

en dit werkt ook niet:
$beschrijvijg = htmlspecialchars($beschrijving, ENT_QUOTES, ENT_COMPAT, ENT_NOQUOTES, ENT_IGNORE, ENT_SUBSTITUTE, ENT_DISALLOWED);
Gewijzigd op 04/01/2017 17:26:36 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 17:34:28
Quote Anchor link
$beschrijvijg? Lijkt mij een typfout? Hoe pas je deze htmlspecialchars() functie toe?
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 17:35:32
Quote Anchor link
Quote:
Dit voorkomt ook dat je het escapen soms vergeet, zoals bij $username...

Dit is de session naam die uit de database wordt gegaalt, deze gebruikersnaam krijg je als je een account aanmaakt waar een escaping op staat. Dus dan lijkt mij het niet nodig voor dit te gaan escapen want je kan het niet aanpassen?

Toevoeging op 04/01/2017 17:37:00:

- Ariën - op 04/01/2017 17:34:28:
$beschrijvijg? Lijkt mij een typfout? Hoe pas je deze htmlspecialchars() functie toe?

Helemaal over het hoofd gezien :S dat was t inderdaad.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2017 17:38:37
Quote Anchor link
Ook voor $_SESSIONS hoef je niet zeker te zijn dat ze veilig zijn. Het is vergezocht, maar ze kunnen ook aangepast worden. Deze zou ik ook voor de zekerheid dus ook escapen.
 
- Rob -

- Rob -

04/01/2017 17:40:01
Quote Anchor link
Okay, bedankt! Ik heb het even overal aangepast. Gelukkig was mijn project nog niet af en kwam er pas later achter als heel mijn layout is ver*** ;P
Gewijzigd op 04/01/2017 17:41:40 door - Rob -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/01/2017 19:23:19
Quote Anchor link
Als je iets weergeeft dien je content te escapen zodat deze content mogelijk speciale betekenis (zoals HTML tags) verliest (als dit je bedoeling is). Het is niet de bedoeling dat je dingen op voorhand escaped (escape on input). Het is zaak dat je consequent output escaped. Als je dit namelijk niet overal op dezelfde plek + wijze doet kan er verwarring ontstaan of dit al is gebeurd of mogelijk worden er dingen dubbel ge-escaped.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.