paswoord veiligheid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

26/02/2019 10:03:22
Quote Anchor link
Hi,

Een collega kreeg een melding bij van een app van een groot bedrijf (gpdr laat geen naam toe :)) Dat zijn paswoord niet correct is, niet alle regels werden gerespecteerd. ikzelf die wel een correct paswoord gebruik krijg dus geen melding.


Indien een paswoord correct geHASHd opgeslagen is kan dat bedrijf toch niet weten of er hoofdletters of iets dergelijks in onze paswoorden zitten?


Ik vermoed dus dat de paswoorden opgeslagen zijn en niet de HASH. Wat kunnen we daar aan doen? Kunnen we dir ergens doorgeven of iets dergelijks?

Het betreft dus een Belgisch bedrijf met Belgische klanten!


Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:32:55
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/02/2019 10:17:59
Quote Anchor link
Als hij die melding kreeg bij het invoeren van het wachtwoord, is dat natuurlijk wel verklaarbaar …
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 10:27:51
Quote Anchor link
Toelichting op Ward ...

Ward bedoelt, tijdens het aanmeldingsproces waarbij je een nieuw wachtwoord kiest is een dergelijke melding normaal. Er wordt dan eerst door het systeem gekeken of het wachtwoord voldoet aan de eisen (bijv. minimaal x tekens en letters en cijfers) en pas als het daaraan voldoet wordt er een hash van gemaakt die wordt opgeslagen.

Als jouw collega die melding kreeg terwijl hij al langer is ingeschreven, dan is het inderdaad een vreemd verhaal en klopt er iets niet.
Gewijzigd op 26/02/2019 10:28:11 door Ozzie PHP
 
Jan R

Jan R

26/02/2019 11:11:26
Quote Anchor link
Nee, Het is bij het oude paswoord. dus gewoon inloggen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 11:15:02
Quote Anchor link
Het zou wel zo kunnen zijn dat op het moment dat hij inlogt, het normale (niet-gehashte) wachtwoord wordt geëvalueerd en dat dan die melding wordt getoond. Het hoeft dan niet per se zo te zijn dat dat niet-gehashte wachtwoord ook in de database is opgeslagen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/02/2019 14:42:54
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/02/2019 11:15:02:
Het zou wel zo kunnen zijn dat op het moment dat hij inlogt, het normale (niet-gehashte) wachtwoord wordt geëvalueerd en dat dan die melding wordt getoond.

Dat snijdt natuurlijk geen hout. De enige terugkoppeling die een login zou moeten geven is of deze al dan niet was geslaagd. Dat daarbij niet aan bepaalde criteria zou zijn voldaan, dat heb ik nog nooit bij een login gezien eigenlijk. Dit lijkt mij ook de verkeerde plek om daar over te klagen.

Dit bedrijf kan ook prima afdwingen dat iemand zijn/haar login aanpast. Dit zouden ze kunnen doen door zo'n account te flaggen zodat wanneer deze persoon de eerstvolgende keer inlogt je direct een dialoog krijgt om een nieuw wachtwoord op te geven waarbij de mogelijk nieuwe criteria verplicht moeten worden toegepast.

Mijn eerste ingeving bij zo'n bericht zou een phishing e-mail/bericht zijn eigenlijk.

En nee, als de wachtwoorden gehashed zijn opgeslagen kun je daaruit niet herleiden dat dit een zwak wachtwoord was.

Als het bedrijf de wachtwoorden niet gehashed opslaat dan is dat nou niet bepaald een professionele partij, om niet te spreken van het feit dat er sinds kort vele strengere privacyregels gelden voor persoonlijke gegevens, met forse boetes als blijkt dat zij hun zaken niet op orde hebben. Misschien zou je daar eens een balletje over kunnen opgooien ;).
Gewijzigd op 26/02/2019 14:47:52 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 17:01:38
Quote Anchor link
>> Dat snijdt natuurlijk geen hout. ... dat heb ik nog nooit bij een login gezien eigenlijk. Dit lijkt mij ook de verkeerde plek om daar over te klagen.

Klopt, maar het betreft een Belgische website hè ;-)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/02/2019 18:53:56
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 26/02/2019 14:42:54:
De enige terugkoppeling die een login zou moeten geven is of deze al dan niet was geslaagd.

... als de wachtwoorden gehashed zijn opgeslagen kun je daaruit niet herleiden dat dit een zwak wachtwoord was.

Maar het kan wel. Bij het controleren van het wachtwoord heb je het plain-text wachtwoord in handen (voordat je het gaat hashen / met de hash gaat vergelijken), dus dan kun je er meteen eens even goed naar kijken (het is raar, maar het kan wel).

Ik kan me voorstellen dat ze ontdekt hebben dat sommige gebruikers wel heel eenvoudige wachtwoorden hebben gekozen, en dat ze dat nu met terugwerkende kracht nog even willen herstellen. Dit zou je sowieso constant kunnen doen: elke keer bij invoeren het wachtwoord bij https://haveibeenpwned.com/ controleren. Krijg je een "hit" terug, dan meteen afdwingen dat het wachtwoord gewijzigd wordt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/02/2019 19:42:26
Quote Anchor link
Ja het kan, maar het lijkt mij een zeer vreemde gang van zaken. En de vraag is of gebruikers daar dan gehoor aan geven. De makkelijkste manier is gewoon afdwingen, op de eerder beschreven wijze: indien je niet wilt dat iemand kan kiezen, zorg er simpelweg voor dat er geen keuze is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 20:28:27
Quote Anchor link
Dat wat Rob zegt, is ook wat ik zei.

>> Ja het kan, maar het lijkt mij een zeer vreemde gang van zaken.

Ja dat zou het dan inderdaad zijn.

>> De makkelijkste manier is gewoon afdwingen ...

Maar wellicht is dat in het verleden niet gebeurd.
 
Jan R

Jan R

27/02/2019 10:42:21
Quote Anchor link
Bedankt voor de verlichtende discussie

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/02/2019 10:45:42
Quote Anchor link
you're welcome :)
 
Ivo P

Ivo P

27/02/2019 12:22:24
Quote Anchor link
maar op welk moment kreeg hij nu de melding?

bij het inloggen, of spontaan per email?

of kort na het inloggen per mail?

--
als een site besluit om de eisen aan de passwords op te hogen, kun je maar 2 dingen doen:
1) iedereen dwingen om zijn password te wijzigen en de nieuwe eisen afdwingen (voor wie een voldoende password had, mag het gelijk blijven)

2) bij inloggen voor het hashen controleren of het aan de eisen voldoet.

De minste overlast geeft optie 2.
Maar voor optie 1 is ook wat te zeggen omdat je in elk geval iedereen eens naar zijn password laat kijken en een vaker veranderend password kan geen kwaad.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/02/2019 16:35:15
Quote Anchor link
Ik ben ook zeer benieuwd naar het precieze moment.

#2 is catering voor laksheid van gebruikers die potentieel veel meer ellende kan veroorzaken; ik zou niet uit mijn weg gaan om zoiets te programmeren waarbij de gebruiker nog steeds vrij is om deze waarschuwing te negeren

> Kunnen we dir ergens doorgeven of iets dergelijks?
Als ze een klantenservice of technische dienst hebben zou je eens kunnen vragen wat voor filosofie hierachter steekt, en of die aanpak nu echt het achterliggende probleem oplost. Hoeveel mensen die gewaarschuwd zijn hebben vervolgens daadwerkelijk hun wachtwoord aangepast? :p
 
Ivo P

Ivo P

27/02/2019 17:22:34
Quote Anchor link
Ik heb dit in actie gezien: daarbij was het na het inloggen een tussenscherm waarin de gebruiker verplicht was om een aan de eisen voldoend wachtwoord te maken.

Zo niet, kwam hij ook niet verder.

Dit is eigenlijk vergelijkbaar met de "u heeft uw wachtwoord al 6 maanden niet meer aangepast" wat ook wel vaker voorkomt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.