PDF bijlage word in GMail wel meegestuurd, in Live niet?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars Groot

Lars Groot

09/09/2010 20:41:06
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een overhoorsite voor mijn school.
(http://corderius.overhoorweb.nl)
Nu moet ik straks voor alle leraren een account aanmaken.
Hierbij ga ik dus een e-mail sturen met als bijlage een PDF bestand.
Hierin staat de gebruikersnaam en wachtwoord op de site.

Hiervoor gebruik ik het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
<?php
require("class/fpdf.php");

class PDF extends FPDF
{
var
$B;
var
$I;
var
$U;
var
$HREF;

function
PDF($orientation='P',$unit='mm',$format='A4')
{

    //Call parent constructor
    $this->FPDF($orientation,$unit,$format);
    //Initialization
    $this->B=0;
    $this->I=0;
    $this->U=0;
    $this->HREF='';
}

function
WriteHTML($html)
{

    //HTML parser
    $html=str_replace("\n",' ',$html);
    $a=preg_split('/<(.*)>/U',$html,-1,PREG_SPLIT_DELIM_CAPTURE);
    foreach($a as $i=>$e)
    {

        if($i%2==0)
        {

            //Text
            if($this->HREF)
                $this->PutLink($this->HREF,$e);
            else
                $this->Write(40,$e);
        }

        else
        {
            //Tag
            if($e[0]=='/')
                $this->CloseTag(strtoupper(substr($e,1)));
            else
            {
                //Extract attributes
                $a2=explode(' ',$e);
                $tag=strtoupper(array_shift($a2));
                $attr=array();
                foreach($a2 as $v)
                {

                    if(preg_match('/([^=]*)=["\']?([^"\']*)/',$v,$a3))
                        $attr[strtoupper($a3[1])]=$a3[2];
                }

                $this->OpenTag($tag,$attr);
            }
        }
    }
}

function
OpenTag($tag,$attr)
{

    //Opening tag
    if($tag=='B' || $tag=='I' || $tag=='U')
        $this->SetStyle($tag,true);
    if($tag=='A')
        $this->HREF=$attr['HREF'];
    if($tag=='BR')
        $this->Ln(5);
}

function
CloseTag($tag)
{

    //Closing tag
    if($tag=='B' || $tag=='I' || $tag=='U')
        $this->SetStyle($tag,false);
    if($tag=='A')
        $this->HREF='';
}

function
SetStyle($tag,$enable)
{

    //Modify style and select corresponding font
    $this->$tag+=($enable ? 1 : -1);
    $style='';
    foreach(array('B','I','U') as $s)
    {

        if($this->$s>0)
            $style.=$s;
    }

    $this->SetFont('',$style);
}

function
PutLink($URL,$txt)
{

    //Put a hyperlink
    $this->SetTextColor(0,0,255);
    $this->SetStyle('U',true);
    $this->Write(40,$txt,$URL);
    $this->SetStyle('U',false);
    $this->SetTextColor(0);
}
}


$html='<br />
U kan met de volgende gegevens inloggen op <a href="http://corderius.overhoorweb.nl">http://corderius.overhoorweb.nl</a><br /><br /><br />
<b>Gebruikersnaam:</b> oostwouderv<br />
<b>Wachtwoord:</b> 123123<br /><br /><br />

Eenmaal ingelogd kunt u toetsen toevoegen, bewerken, sluiten, openen of verwijderen en cijfers<br />
van leerlingen bekijken.<br />
Tevens kunt u daar uw wachtwoord wijzigen.<br /><br />

Met vriendelijke groet,<br />
<br />
<b>Lars Groot</b><br />
<i>Hoofd -  beheerder overhoorweb.nl</i>'
;

$pdf = new PDF();

$pdf->AddPage();
$link=$pdf->AddLink();
$pdf->SetLink($link);
$pdf->SetFont("Arial","B",29);
$pdf->Cell(40,10, "Welkom bij: Corderius Overhoorweb");
$pdf->SetFont("Arial", "", 12);
$pdf->SetFontSize(12);
$pdf->WriteHTML($html);


// email stuff (change data below)
$to = "[email protected]";
$from = "[email protected]";
$subject = "Logingegevens Corderius Overhoorweb";
$message = "<h1>Welkom bij: Corderius Overhoorweb!</h1>
In het bijgeleverde PDF document vind u alle informatie omtrent inlog gegevens op het overhoorweb.<br />
Het Corderius Overhoorweb is te vinden op:<br />
<a href=\"http://corderius.overhoorweb.nl\">http://corderius.overhoorweb.nl</a><br /><br />

Met vriendelijke groet,<br />
<br />
<b>Lars Groot</b>
<i>Hoofd - beheerder overhoorweb.nl</i>
"
;

// a random hash will be necessary to send mixed content
$separator = md5(time());

// carriage return type (we use a PHP end of line constant)
$eol = PHP_EOL;

// attachment name
$filename = "logindata.pdf";

// encode data (puts attachment in proper format)
$pdfdoc = $pdf->Output("", "S");
$attachment = chunk_split(base64_encode($pdfdoc));


// main header (multipart mandatory)
$headers  = "From: ".$from.$eol;
$headers .= "MIME-Version: 1.0".$eol;
$headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"".$separator."\"".$eol.$eol;
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 7bit".$eol;
$headers .= "This is a MIME encoded message.".$eol.$eol;

// message
$headers .= "--".$separator.$eol;
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=\"iso-8859-1\"".$eol;
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit".$eol.$eol;
$headers .= $message.$eol.$eol;

// attachment
$headers .= "--".$separator.$eol;
$headers .= "Content-Type: application/octet-stream; name=\"".$filename."\"".$eol;
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: base64".$eol;
$headers .= "Content-Disposition: attachment".$eol.$eol;
$headers .= $attachment.$eol.$eol;
$headers .= "--".$separator."--";

// send message
mail($to, $subject, "", $headers);

?>

(relevante code is vanaf lijn 103)

Nu stuur ik dus een e-mailtje naar m'n hotmail account: Geen bericht in de mail en de bijlage is 0,0 KB.

Stuur ik die echter naar m'n GMail account, dan kan ik het mailtje en de PDF lezen.

Weet iemand waar dit door komt?

Bedankt alvast,

Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:19:42
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2010 21:52:50
Quote Anchor link
Je stuurt een leeg mailtje met een attachment. Op zich is dat best verdacht en wordt dat al snel voor spam aangezien.
 
Lars Groot

Lars Groot

10/09/2010 06:48:17
Quote Anchor link
Nee hoor, er zit ook text bij...

Lars

Toevoeging op 10/09/2010 06:54:24:

Dat staat in de headers.
Tevens als ik het direct in de mail(); functie zet, werkt het alsnog niet op Live, wel op GMail.

Ik krijg de e-mails trouwens wel in m'n Postvak In binnen, maar de bijlage is 0,0KB, en er zit geen text in de mail, terwijl dat bij GMail allemaal wel is..

Lars
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.