PDF_new in 5.3.3

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

12/09/2010 18:23:54
Quote Anchor link
Ik zoek een vervanger van de PDF functies (PDF_new, PDF_arc, PDF_attachment enz.)van PHP 4 zonder al die hele lappen code te krijgen, die uiteindelijk 1 klein PDFje te maken... Is dat mogelijk en hoe?

ik heb header('Content-type: application/pdf'); al geprobeert... en google ook...
Gewijzigd op 12/09/2010 18:24:21 door Dalando De Zuil
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:36:59
 
Aad B

Aad B

12/09/2010 19:22:16
Quote Anchor link
voor een klein PDFje gebruik fpdf: http://www.fpdf.org/
Kopieer een simple voorbeeld en gebruik dat.
 
Niek s

niek s

12/09/2010 21:27:08
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 12/09/2010 18:23:54:
ik heb header('Content-type: application/pdf'); al geprobeert... en google ook...


Met Google had je anders wel bij fpdf uit kunnen komen.

OT: Heb zelf ook goede ervaringen met fpdf. Ook voor complexere PDFs is fpdf een prima stukkie code.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

12/09/2010 22:00:28
Quote Anchor link
Met fpdf ben ik er toch uitgekomen, maar, nu heb ik dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$content = file_get_contents(nl2br($file));

require('fpdf.php');

$pdf=new FPDF();
$pdf->AddPage();
$pdf->SetFont('Arial','B',16);
$pdf->Cell(40,10,$content);
$pdf->Output();


Maar alleen is $file een txtfile dat ongeveer zo is:

Quote:
Goedendag allemaal,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam placerat, ipsum in interdum tincidunt, magna justo egestas turpis, quis tincidunt tellus urna quis dui. Ut interdum dolor sed orci ultricies dignissim id sed arcu. Cras nec tellus nisl, vel iaculis tellus. Proin erat libero, auctor vel consequat vitae, dignissim ut metus. Nunc eu eros feugiat nulla molestie faucibus. Maecenas sodales sodales quam vel ultricies. Fusce sapien lacus, ultrices eu commodo id, pharetra a dui. Fusce eu fermentum turpis. Maecenas non diam sem. In pellentesque pellentesque fringilla. Aenean euismod lacinia felis, nec venenatis odio euismod quis. Aliquam feugiat blandit neque, nec adipiscing nibh egestas vitae. Maecenas eu risus condimentum felis malesuada interdum. Morbi viverra sem facilisis erat iaculis suscipit. Nullam porttitor semper tellus, ut varius ipsum pretium nec. Pellentesque sodales dictum ante eu accumsan. Curabitur tincidunt lobortis tellus, vitae sodales magna pharetra eget. Cras et velit dolor, accumsan eleifend sem. In dictum, mauris blandit semper sagittis, neque tortor malesuada lorem, eu tincidunt nisi est sit amet mi.


Maar in het PDFje krijg ik dan:

Goedendag allemaal, Lorem ... En vanaf hier verschijnt het uit het beeld? met nl2br werkt het niet, wat dan?
 
- Ricardo -

- Ricardo -

12/09/2010 22:09:14
Quote Anchor link
Ik heb hele goede ervaringen met http://www.digitaljunkies.ca/dompdf/, kan je gewoon een html pagina naar PDF omzetten.
 
Niek s

niek s

12/09/2010 22:45:26
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 12/09/2010 22:00:28:
Met fpdf ben ik er toch uitgekomen, maar, nu heb ik dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$content = file_get_contents(nl2br($file));

require('fpdf.php');

$pdf=new FPDF();
$pdf->AddPage();
$pdf->SetFont('Arial','B',16);
$pdf->Cell(40,10,$content);
$pdf->Output();


Maar alleen is $file een txtfile dat ongeveer zo is:

Quote:
Goedendag allemaal,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam placerat, ipsum in interdum tincidunt, magna justo egestas turpis, quis tincidunt tellus urna quis dui. Ut interdum dolor sed orci ultricies dignissim id sed arcu. Cras nec tellus nisl, vel iaculis tellus. Proin erat libero, auctor vel consequat vitae, dignissim ut metus. Nunc eu eros feugiat nulla molestie faucibus. Maecenas sodales sodales quam vel ultricies. Fusce sapien lacus, ultrices eu commodo id, pharetra a dui. Fusce eu fermentum turpis. Maecenas non diam sem. In pellentesque pellentesque fringilla. Aenean euismod lacinia felis, nec venenatis odio euismod quis. Aliquam feugiat blandit neque, nec adipiscing nibh egestas vitae. Maecenas eu risus condimentum felis malesuada interdum. Morbi viverra sem facilisis erat iaculis suscipit. Nullam porttitor semper tellus, ut varius ipsum pretium nec. Pellentesque sodales dictum ante eu accumsan. Curabitur tincidunt lobortis tellus, vitae sodales magna pharetra eget. Cras et velit dolor, accumsan eleifend sem. In dictum, mauris blandit semper sagittis, neque tortor malesuada lorem, eu tincidunt nisi est sit amet mi.


Maar in het PDFje krijg ik dan:

Goedendag allemaal, Lorem ... En vanaf hier verschijnt het uit het beeld? met nl2br werkt het niet, wat dan?


Dude... Sowiso doe je die functies in de verkeerde volgorde... Eerst nlbr en Dan de file functie? Leer eens php man.

En je moet gewoon in examples zoeken of wat jij wil zo moet, ipv maar gewoon doen wat jou logisch lijkt...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.