pdo count query [opgelost]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

14/07/2013 11:57:56
Quote Anchor link
Ik ben bezig om m'n oude CMS te updaten met m'n pas gemaakte PDO driver
Deze driver werkt zoals het moest.

Nou ik deze heb geimplementeerd in m'n CMS krijg ik een vreemde melding, dat te maken heeft met m'n rowcount query.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
public function countQ($query) {
    $q = $this->connection->prepare($query);
    $q->execute();
    return $q->rowCount();
}


$this->connection wordt gedefineerd in de __construct(), wanneer ik geen verbinding kan maken met het database, dan gaat de script in een die() dus zou het uberhaubts niet in de countQ() moeten komen.
Doch krijg ik de melding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Call to a member function prepare() on a non-object in controller\pdo_driver.php on line 24



---
Opgelost:
---
Ik heb in alle functies de extends verwijderd en de __construct aangepast met een protected $dbHandler;

Na alles gewijzigd te hebben is de error verdwenen.
Geen iedee waarom dit zo is opgelost, maar het is gelukt.
Gewijzigd op 14/07/2013 14:06:48 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:17:35
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

14/07/2013 12:08:43
Quote Anchor link
Doe in die functie eens var_dump($this->connection);. Komt daar uit wat je verwacht?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

14/07/2013 12:20:58
Quote Anchor link
object(PDO)#1 (0) { }
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.