PDO - OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Vincent

Vincent

28/12/2007 18:50:00
Quote Anchor link
Hee!

Voor mij part is dit een heel kort topicje,
Ik wil PDO gaan leren aangezien ik bezig ben met het uitdenken van een projectje en ik graag de pdo techniek wil gebruiken ivm php6.
Nu heb ik geen verstand van OOP (dat ga ik trouwens ook leren), en dus wil ik even weten of ik het best kan beginnen met OOP of PDO?
Het liefst begin ik met PDO als het niet al teveel problemen oplevert en het ook zonder OOP kan en daarna wil ik dan OOP doen.

Graag reacties.

Mvg Vincent
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:26:49
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/12/2007 18:54:00
Quote Anchor link
Je kunt wel met PDO beginnen, voor de basis heb je niet echt veel kennis van OOP nodig...

PDO tutorial
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Vincent

Vincent

28/12/2007 18:56:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt dat is alles wat ik wou weten :-)
 
Vincent

Vincent

30/12/2007 13:48:00
Quote Anchor link
@blance: PDO lukt goed, mooi tut :-)
Alleen je brengt me beetje aan het twijfelen XD

Blanche schreef op 25.07.2007 11:31:

De MySQLi extensie biedt je meer mysql specifieke methodes die je kunt gebruiken. Deze ontbreken logischerwijs bij PDO aangezien die extensie rekening moet houden met meerdere database systemen.

Als je dus alleen met MySQL werkt, zou ik voor MySQLi gaan.


Ik gebruik op dit moment nog alleen mysql, maar weet niet of ik nog een keer overstap naar PostgreSQL.
Wat voor dingen heeft MySQLi bijvoorbeeld meer dan PDO die erg belangrijk zijn?
Anders moet ik misschien MySQLi gaan leren ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 

30/12/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Het beste kan je de van methodes/functies lijsten vergelijken: mysqli pdo.

PDO heeft als puntje dat het zowel PostgreSQL als MySQL databases kan benaderen dat wil echter niet zeggen dat je query's hetzelfde zijn. Een query als SELECT * FROM tabel geeft geen problemen maar ga je dingen doen als SELECT *, AGE(gebdatum) as leeftijd FROM tabel dan zal je toch je query moeten herschrijven
 
Vincent

Vincent

30/12/2007 14:21:00
Quote Anchor link
Dus eigenlijk komt het erop neer dat je ze allebei kan gebruiken maar dat mysqli gewoon maar weer "gespecialiseerd" is? En dat je dus het best mysqli kan gebruiken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.