PDO Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

08/03/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben maar eens bezig gegaan met PDO.
Alleen, ik heb een probleem. (natuurlijk)

Ik heb een query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
// Dit is mijn $sql
UPDATE
tabel
SET
naam = :naam,
kop = :kop,
text = :text
WHERE
id = :id


Leuk en aardig :)
De waardes haal ik uit een array,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
$arr
= array(
'naam'=>'enz...'
);

$prepared = $pdo->prepare($sql);

foreach($arr as $key => $val) {
$val = $val; // Hier ga ik in mijn eigen script iets aan veranderen dan
$prepared = bindParam(':'.$key,$val, PDO::PARAM_STR);
}


$prepared->execute();
?>


En weetje wat ik kreeg?
Alle velden met 11 (id van die regel).

Ik heb al van alles geprobeerd, maar hoe los ik dit op, dus dat elke waarde zijn eigen waarde krijgt. Dit komt overigens omdat de laatste $val (=11) gebruikt worden in elke $val omdat het in bindParam ook wordt gebruikt (zie php.net)

Weet iemand hier een goede oplossing voor?
in de execute de array doorsturen werkt niet, overigens.

Alvast bedankt!
Als ik dit weet kan ik weer verder :)

mvg,
Han

Edit::
Hoe kan je zien wat de totale query wordt van die je klaargemaakt hebt voordat je hem execute? (misschien weet iemand dit?) op google kon ik niet echt vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:58:36
 
Jan geen

Jan geen

08/03/2008 21:51:00
Quote Anchor link
Die execute() moet in je foreach (klik)

edit: je constructie klopt niet helemaal klik even op die link om te zien hoe het wel moet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan geen
 
Han eev

Han eev

08/03/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Je hebt helemaal gelijk, dat is idd mijn probleem :)

Je moet aangeven naar welke var hij moet kijken, en dan ga je die vullen voordat je execute doet. :)

Thnx!
 
Han eev

Han eev

09/03/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Sorry, als ik zo vroeg 'bump', tis niet echt bumpen ^^.

Maarja,

Probleem met exucute(array $waardes)

Het gaat goed als ik letterlijk de array uitschrijf en die meegeef in de execute.
Maar als ik de array laat genereren. (door mijn form handler). en die mee geef, dan doet hij niets. Het rare is dat execute false terug geeft. dus er gaat iets fout, maar errorInfo geeft 00000 terug. Ook krijg ik geen exception oid.

Wat doe ik fout?
Dus letterlijk array uitschrijven en meegeven gaat goed, array zelf maken en meegeven gaat fout.

Wat doe ik verkeert?

Gr Han
 
Jelmer -

Jelmer -

09/03/2008 12:36:00
Quote Anchor link
var_dump beide arrays eens, en zoek de verschillen :)
 
Han eev

Han eev

09/03/2008 12:42:00
Quote Anchor link
Dat is nou juist het rare, want die zijn er niet, ik heb ze precies hetzelfde gemaakt! Ik snap er niets van.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
// Werkt niet.

Array
(
    [:kop] => titel
    [:type] => 0
    [:text] =>

werkt dit?1212

    [:img] =>
    [:WHid] => 11
)

Werkt wel.

Array
(
    [:kop] => titel
    [:img] =>
    [:text] => werkt dit?
    [:WHid] => 11
    [:type] => 0
)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?PHP
// SQL parsen
    public function parseSQL($sql,$data) {
    
    
    
        $prep = self::$pdo->prepare($sql);        
        // Lopen en Binden

        $arr = array();
        
        foreach($data as $key => $val) {        
            $arr[':'.$key] = $val;
        }

    
        

//        $arr = array(':kop'=>'titel',':img'=>'',':text'=>'werkt dit?',':WHid'=>11,':type'=>'0'); // Deze werkt dus wel, maar die data erboven niet

        // Fout

        $res = $prep->execute($arr);

        
        if($res === false) {
            $err = self::$pdo->errorInfo();
            self::Adderr($err[2] . ' - SQL:'. Overig::ColorSQL($sql));
        }
else {
            return true;
        }
    }

?>


Hardcoded doet het, zelf gemaakt niet...
 
Han eev

Han eev

10/03/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Toch maar even een soort van Bump...

Zelfde probleem, en wat vinden jullie van

Het gebruik van references? (het '&' tekentje?)
Gebruiken jullie dat veel, of raden jullie het helemaal af?

gr Han
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

10/03/2008 17:47:00
Quote Anchor link
In PHP5 is alles standaard by reference dus heb je het & tekentje niet meer nodig.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/03/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Ik weet zo uit mijn hoofd niet zeker of de volgorde van de parameters in je gegevensarray uitmaakt of niet.

In je voorbeeld zijn volgorde van de parameters in beide arrays niet hetzelfde. Je zou verwachten dat dit niets uitmaakt, maar proberen kan natuurlijk nooit kwaad...
 
Han eev

Han eev

10/03/2008 18:36:00
Quote Anchor link
Na veel gepruts toch gelukt :)
wat het nu precies is, ik heb echt geen idee.

Maar bedankt voor de Opmerkingen!

Maar volgens mij is niet alles reference, want dat zou beetje fout zijn...

Want dan zal dit niet goed gaan, en dat gaat het wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?PHP
class test {
    public $test = '';
    
    public function set(&$data) {
        $this->test = &$data;
    }

    
    public function ikke() {
        echo $this->test;
    }
}


$t = new test;

$ikke = 'gek';

$t->set($ikke);

$ikke = 'boe';

echo $t->ikke(); // Dit geeft nu BOE, zonder die ennetjes geeft GEK...
?>



Dus :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.