pdo probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Ralph vander tang

ralph vander tang

01/10/2013 16:20:55
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik ben bezig om een pdo class te schrijven en loop tegen het volgende probleem :
Fatal error: Non-static method PDO::query() cannot be called statically in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\Mailchimp\demo\classes\db.class.php on line 189

de line waar het om gaat is de volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
   public static function execQuery($q){
    if($q) {
      $res = PDO::query($q);
    }
else{
      $res = PDO::query($this->query);
    }

      return $res;
   }

?>


het probleem doet zich voor op het moment dat ik een select query wil uit voeren via de getArray() functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
public static function getArray ($query, $keyCol = false, $valueCol= false) {
    try {
      $res = self::execQuery($query);
      $arr = array();
    
      // fetch array
      while ($row = $res->fetch(PDO::FETCH_ASSOC))
              {

                  $arr = $row;
              }
    }

    catch (PDOException $e) {
            if(self::$debug_mode)
            {

                Debug::log_string('Execute query: Query = '.$query.' Error = '.$e->getMessage().' Result = '.count($return));
            }
        }

      if (!$keyCol) {
        $arr[] = $geg;
      }
elseif (!$keyCol && $valueCol) {
        $arr[] = $geg[$valueCol];
      }
elseif ($keyCol && $valueCol) {
        $arr[$geg][$keyCol] = $geg[$valueCol];
      }
else {
          $arr[$geg][$keyCol] = $geg;
        }

    
        return $arr;
    }

?>


iemand suggesties
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 12:35:05
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/10/2013 16:51:26
Quote Anchor link
Waarom werk je met static functions? In iedergeval lijkt mij de foutmelding duidelijk.

Een niet static function roep je op met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$pdo
= new PDO();
$pdo->query();
?>

En niet zoals jij dat doet
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

01/10/2013 16:55:15
Quote Anchor link
@frank de static functie get array werkt niet hier onder mijn hele class heb van alles geprobeerd maar krijg het niet werkend

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
<?php

class db {

  public $db;
  public $query;
  private $server;
  private $database;
  private $username;
  private $password;
  
    

  function
__construct ($database ,$tableName) {
    $this->tableName = $tableName;
    $this->fieldList = array();
    $this->queryType = "insert";
    $this->configArr = array();
    $this->server = 'localhost';
    $this->database = $database;
    $this->username = 'test';
    $this->password = 'AdsFUJfBzSU2jFrZ';
  }
                                      
  
   // deze connect wordt nu nog gebruik wil gaan kijken of deze alleen kan worden uitgevoerd
    // wanneer de class wordt aangeroepen
    
    // standaard PDOconnect met als toevoeging een debug tool ($debug staat nu op true)

   public function connect ()  {
      try {
        $this->db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      }

      catch (PDOException $e) {
        echo 'connection mysql : Error='.$e->getMessage();
        die();
      }
    }

    
  
   public function getArray ($query, $keyCol = false, $valueCol= false) {
    try {
      $res = db->execQuery($query);
      $arr = array();
    
      // fetch array
      while ($row = $res->fetch(PDO::FETCH_ASSOC))
              {

                  $arr = $row;
              }
    }

    catch (PDOException $e) {
            if(self::$debug_mode)
            {

                Debug::log_string('Execute query: Query = '.$query.' Error = '.$e->getMessage().' Result = '.count($return));
            }
        }

      if (!$keyCol) {
        $arr[] = $geg;
      }
elseif (!$keyCol && $valueCol) {
        $arr[] = $geg[$valueCol];
      }
elseif ($keyCol && $valueCol) {
        $arr[$geg][$keyCol] = $geg[$valueCol];
      }
else {
          $arr[$geg][$keyCol] = $geg;
        }

    
        return $arr;
    }

  
  // deze functie moet uitgebreid getest worden
   public function getSingleResult ($query, $fieldName = false) {
    $res = self::execQuery($query);
    $geg = $res->fetchColumn();
    
    if($fieldName) {
      return $geg[$fieldName];
    }
else{
      return $geg;
    }
   }

  
   public function quickNumRows($query){
    $res = self::execQuery($query);
    return $res->rowCount();
   }

  
   public function quickFetch($query, $keys = false, $values = false) {
    try {
      $res = self::execQuery($query);
    }

    catch (PDOException $e) {
            if(self::$debug_mode)
            {

                Debug::log_string('Execute query: Query = '.$query.' Error = '.$e->getMessage().' Result = '.count($return));
            }

      $retVal = array();
      if($res->rowCount() == 1 && !$keys && !$values) {
        $retVal = $res->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
      }
elseif($res -> rowCount() == 0){
        return false;
      }
elseif($res->rowCount() > 1 || $keys || $values ) {
        while($geg->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)){
          if(!keys && !$values) {
            $retVal = $geg;
          }
elseif($keys && !$values) {
            $retVal[$geg][$keys] = $geg;
          }
elseif($keys && $values) {
            $retVal[$geg][$keys] = $geg[$values];
          }
elseif(!$keys && $values) {
            $retVal = $geg[$values];
          }
        }

        return $retVal;  
      }
    }
   }

      
   public function stripHtml($str) {
      return htmlentities($str);
   }
  
   function
stripSlashesRecursive($array) {
      foreach($array as $key=>$value) {
            if(is_array($value)) {
                $value=$this->stripSlashesRecursive($value);
                $array_temp[$key]=$value;                        
            }
else {
                $array_temp[$key]=stripslashes($value);
            }
        }
        
        return $array_temp;    
   }

  
   public function addField($fieldName, $fieldValue) {
      if ($this->configArr[stripHtml]) {
          $fieldValue = $this->stripHtml($fieldValue);
      }

      if ($this->configArr[stripSlashesRecursive]) {
          if (is_array($fieldValue)) {
              $fieldValue = base64_encode(serialize($this->stripSlashesRecursive($fieldValue)));
          }
      }
else {
          if (is_array($fieldValue)) {
              $fieldValue = base64_encode(serialize($fieldValue));
          }
      }

    $this->fieldList[$fieldName] = $fieldValue;
   }
  
   function
setConfig($type) {
      $this->configArr[$type] = true;
   }

  
   public function insert () {
    $insertQuery = "INSERT INTO ".$this->tableName." (";
    $keyArr = array();
    $valueArr = array();
    $statementArr = array();
    
    foreach($this->fieldList as $key => $value) {
      $keyArr[] = $key;
      $valueArr[] = "'".$value."'";
      $statementArr[] ="':".$key."'";
    }

    $insertQuery .= join(", ", $keyArr);
    $insertQuery .=") VALUES (";
    $insertQuery .= join(", ", $statementArr);
    $insertQuery .=")";
    

    
    //placeholder prepare.
    //$sth = $dbh->prepare($sql, array(PDO::ATTR_CURSOR => PDO::CURSOR_FWDONLY));

    $prep = $this->db->prepare($insertQuery);
    $I = 0;
    foreach($statementArr as $statement) {
      
    }

    $this->query = $insertQuery;
    echo $insertQuery;
   }

  
  // query uitvoeren tijdelijk mssn voor altijd.
   public function execQuery($q){
    var_dump($this->query);die();
    if($q) {
      $res = PDO->query($q);
    }
else{
      $res = PDO->query($this->query);
    }

      return $res;
   }
}

?>
 
Erwin H

Erwin H

01/10/2013 17:17:47
Quote Anchor link
Dat zal je inderdaad ook nooit werkend krijgen, want de query method binnen de PDO class is niet static. Die kan je dus simpelweg niet als een static functie aanroepen. Einde oefening.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

01/10/2013 17:19:46
Quote Anchor link
was ook bezig in mijn oude class dus weer wat geleerd maak een map met old
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.