permission denied with chmod777

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 14:19:28
Quote Anchor link
Hoe kan dat? tog permission denied with chmod 777??
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:04:07
 
- SanThe -

- SanThe -

24/03/2011 14:20:30
Quote Anchor link
En de maprechten? Heb je wel het juiste path?
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 14:35:10
Quote Anchor link
De mappen waar hij "doorheen" moet zijn allemaal 777 en als ik pad verander dan is het no such file or directory. En als de map goed is dan is het permission denied.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/03/2011 14:36:21
Quote Anchor link
Dan weet ik het ook niet.
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/03/2011 14:37:24
Quote Anchor link
probeer je zelf toegang te krijgen, of via een script?
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 14:38:44
Quote Anchor link
Script die de geselecteerde bestanden moet verwijderen.
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/03/2011 14:44:46
Quote Anchor link
geef je de hele website link op of alleen de /map/naar/de/file.ext??

ik heb wel eens gehad dat hij: /map/test.jpg wel deed
en: http://www.example.com/map/test.jpg niet deed

misschien ligt het daar aan ;)
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 14:48:56
Quote Anchor link
Ik heb een admin panel die weergeeft welke bestanden in een map zit. dat zie je

Nu staan er ook vinkjes om die te verwijderen. Als i kdat doe zegt hij permission denied. zelfs als ik de 2 mappen 777 en alle doel bestanden 777 zet nog permission denied. maar uploaden in die zelfde map gaat wel :S
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/03/2011 14:52:45
Quote Anchor link
het is misschien handiger met een stukje code ;)
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 14:53:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
<?php
include_once ('jscripts/tiny_mce/tiny_mce.php');
include_once ('jscripts/confirm/index.php');

// controleren of er ingelogd is en rechten zijn om de pagina te bekijken
if(@!CheckLogin())
{
    echo "Er zijn niet genoeg rechten om deze pagina te bekijken.";
    die();
}
    
    require_once('CreateThumb.php');
    
    //-----------------------------------------------------------------------

// Display errors ------------------------------------

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting (E_ALL);
//---------------------------------------------------

// ---- Zetten van ongedeclareerde variabelen -----

if (!isSet($_GET['sub']))
{

    $_GET['sub'] = "";
}

else
{
    $_GET['sub'] = $_GET['sub'];
}
function
Menu()
{

$Menu = "
<p>
    <table>
        <tr class='groen'>
            <td><a href='"
.LinkURL('material', $row['id'])."' onClick=\"window.open('lettertype/toevoegen.php','Slideshow foto toevoegen','width=550,height=100')\">Nieuwe Fonts.</a></td>
        </tr>
    </table>
</p>"
;

echo $Menu;
}

// ---- Lijst met foto,s omschrijving n volgorde van de slideshow foto,s
function materiaal()
{

    // Declareren van $exc_slideshow
    echo '
    <form action="'
.$_SERVER['REQUEST_URI'].'" method="post" name="bestaande_paginas">
    <table >
        <thead>
            <tr>
                <th colspan="7">
                      Verwijderen en of toevoegen van lettertypes.
                  </th>
            </tr>
        </thead>
        <tbody>'
;
        
    // OPBOUW VAN HET SCHERM
    
    echo '<tr class="kleurgegevens">
                <td>Font</td>
                <td>Verwijder</td>
            </tr>'
;    

    

          // Openen
          $dir= '../Fonts';
          $current_dir = opendir($dir);
          // Doorlopen
while($entryname = readdir($current_dir))
  {

                    
         // Controlleren of het niet . of .. is
    if($entryname != "." and $entryname!="..")
    {

            echo '
            
            <tr colspan="7" style="height:10px; border:none; bgcolor="white">
            
            </tr>
            <tr class="slideshowgegevens">
            <td>
                '
.$entryname.'
            </td>
            <td>
                <input type="checkbox"  name="'
.$entryname.'_verwijder" value="1">
            </td>
            </tr>'
;
        if($_POST['wijzig'])
    {

         if($_POST[''.$entryname.'_verwijder']== $_POST[''.$entryname.'_verwijder'] )
        {
                        
            // Afbeelding verwijderen van de server
            unlink('../../Fonts/'.$entryname);
            //echo '../Fonts/'.$entryname;
        }
    }
    }
    
 }

  // Sluiten
  closedir($current_dir);

    echo '<tr>
            <td> <input type="submit" name="wijzig" value="Wijzig"></td>
         </tr>
         </form>'
;
    
        
        
    
}

// ---- Switchen van de schermen ---- //
switch($_GET['sub'])
{
case
"new":
    New_materiaal();
    break;
case
"edit";
    New_materiaal();
    break;
default:

    Menu();
    materiaal();
    break;
}

// ---------------------------------- //


?>
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/03/2011 15:00:11
Quote Anchor link
hmm, vreemd
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 15:02:12
Quote Anchor link
precies. Dit soort dingen zijn gekomen naar beveilligings lek op oude server door een domme collega die nu weg is. die had standaard pass en username gehouden dus hackers hadden spam verstuurd via zijn test webshop:S. Dus zit nu op eeb andere server en heb ik zulke dingen zoals dat ik maar 1 x ../ hoef te doen terwijl ik 2 mappen omlaag moeot....
 
- SanThe -

- SanThe -

24/03/2011 15:09:36
Quote Anchor link
Wat is het nut?
$_GET['sub'] = $_GET['sub'];

Zie php.net want dit is niet de juiste manier.
while($entryname = readdir($current_dir))

Wat is het nut?
if($_POST[''.$entryname.'_verwijder']== $_POST[''.$entryname.'_verwijder'] )

Je leest in
$dir= '../Fonts';

En je wilt verwijderen in
unlink('../../Fonts/'.$entryname);
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 15:17:46
Quote Anchor link
Dat van $dir had ik niet gezien maar dan nog is er geen verschil:(

$_GET['sub'] = $_GET['sub']; is van andere bestand dus die heb ik weggehaald.

if($_POST[''.$entryname.'_verwijder']== $_POST[''.$entryname.'_verwijder'] )

Asl ik if($_POST[''.$entryname.'_verwijder']) doe dan doet hij het helemaal neit meer
dus mijn begeleider kwam met die andere "opplossing"

En hoezo is die while fout?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/03/2011 15:23:44
Quote Anchor link
Dit:
if($_POST[''.$entryname.'_verwijder']== $_POST[''.$entryname.'_verwijder'] )

Is hetzelfde als:
if('aap' == 'aap')
Oftewel altijd true.

Michael Rozenbeek op 24/03/2011 15:17:46:
En hoezo is die while fout?


Zie de info op php.net.
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 15:46:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
<?php
include_once ('jscripts/tiny_mce/tiny_mce.php');
include_once ('jscripts/confirm/index.php');

// controleren of er ingelogd is en rechten zijn om de pagina te bekijken
if(@!CheckLogin())
{
    echo "Er zijn niet genoeg rechten om deze pagina te bekijken.";
    die();
}
    
    

// Display errors ------------------------------------
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting (E_ALL);
//---------------------------------------------------



$Menu = "
<p>
    <table>
        <tr class='groen'>
            <td><a href='"
.LinkURL('material', $row['id'])."' onClick=\"window.open('lettertype/toevoegen.php','Slideshow foto toevoegen','width=550,height=100')\">Nieuwe Fonts.</a></td>
        </tr>
    </table>
</p>"
;

echo $Menu;
 
// ---- Lijst met foto,s omschrijving n volgorde van de slideshow foto,s

    // Declareren van $exc_slideshow

    echo '
    <form action="'
.$_SERVER['REQUEST_URI'].'" method="post" name="bestaande_paginas">
    <table >
        <thead>
            <tr>
                <th colspan="7">
                      Verwijderen en of toevoegen van lettertypes.
                  </th>
            </tr>
        </thead>
        <tbody>'
;
        
    // OPBOUW VAN HET SCHERM
    
    echo '<tr class="kleurgegevens">
                <td>Font</td>
                <td>Verwijder</td>
            </tr>'
;    

    

          // Openen
          $dir= '../Fonts';
          $current_dir = opendir($dir);
          // Doorlopen
while (false !== ($file = readdir($current_dir)))
  {

                    
         // Controlleren of het niet . of .. is
    if($file != "." and $file!="..")
    {

            echo '
            
            <tr colspan="7" style="height:10px; border:none; bgcolor="white">
            
            </tr>
            <tr class="slideshowgegevens">
            <td>
                '
.$file.'
            </td>
            <td>
                <input type="checkbox"  name="'
.$file.'verwijder" value="'.$file.'verwijder">
            </td>
            </tr>'
;
        if($_POST[''.$file.'verwijder'])
            {
                        
                // Afbeelding verwijderen van de server
                //unlink('../../Fonts/'.$file);\

                echo 'test';
            }
    }
            
            
 }

  // Sluiten
  closedir($current_dir);

    echo '<tr>
            <td> <input type="submit" name="wijzig" value="Wijzig"></td>
         </tr>
         </form>'
;    


?>


Dit is nu de code

Maar nog geen verbetering
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/03/2011 15:49:37
Quote Anchor link
nog iets, $_POST[''.$file.'verwijder'] kan ook gewoon $_POST[$file.'verwijder']

en waarom heb je nu // voor de unlink gezet, dan klopt het wel dat er geen verbetering is,
echo't hij 'test' wel als je iets verwijdert?
 
Arjan -

Arjan -

24/03/2011 16:31:30
Quote Anchor link
Beveiligingslek op de server door onkundigheid? Is er daarna nog meer gerommeld met de server? Want dan kan ik mij goed indenken dat het ligt aan de gebruikersrechten / -permissies die verkeerd staan ingesteld op de server.
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

24/03/2011 17:13:36
Quote Anchor link
Die echo test doet het ook niet daarom staat die unlink als comment zeg maar

En die lek is al weg want we draaien op nieuew server. En die lek is op de nieuwe server niet meer. het was een gratis webshop van een niet ict collega die zonder te vragen dat erop kwakte en niks over zei.

ik kijk er morgen nog wel ff naar
ik moet nu naar huis.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.