persoon class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 13:14:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een Person class gaan maken, en nu vraag ik me af welke properties daarbij horen.

Volgens mij heeft ieder persoon in ieder geval een:
- first name
- last name
- gender
- birthday
- dying day * (optioneel)
- social security number (optioneel)
- description (optioneel)

* Weet iemand het Engelse woord voor sterfdag? Google Translate zegt "anniversary", maar dat lijkt me meer een verjaardag. Ik zie ook "dying day". Is dat correct?

Zijn er nog meer properties waar ik nog niet aan heb gedacht, maar die wel bij een Person horen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:44:34
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 13:25:51
Quote Anchor link
Dat hangt van je data behoefte af. Die kunnen wij je niet geven.
 
Nick Strijker

Nick Strijker

03/04/2014 13:28:18
Quote Anchor link
Adres, Postcode, Woonplaats. Ligt er natuurlijk ook aan waar je het voor gaat gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

03/04/2014 13:28:54
Quote Anchor link
Je maakt een Person class omdat je die nodig hebt in je applicatie. Je maakt hem niet omdat je nu eenmaal een Person class wilt maken. Als je iets nodig hebt in je applicatie, dan weet je ook welke data je nodig hebt voor deze class. En dat plaats je dus in de class, niks meer en niks minder.

Bijv. deze site heeft genoeg aan een nickname, password en misschien een biografie. De overheid wil graag ook nog mijn BSN nummer weten. DUO zou dan ook nog graag mijn bankrekening nummer weten. StudieLink wil weer graag weten welke je studie je doet, terwijl Google graag wil weten waar je woont en wat je op een dag doet ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 13:39:26
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties.

Ik wil eigenlijk een soort "basis" class maken met de basis-properties van een persoon.

>> Adres, Postcode, Woonplaats. Ligt er natuurlijk ook aan waar je het voor gaat gebruiken?

Dit zijn volgens mij geen properties van een persoon. Meerdere personen kunnen namelijk hetzelfde adres, postcode en woonplaats hebben.

>> Bijv. deze site heeft genoeg aan een nickname, password en misschien een biografie. De overheid wil graag ook nog mijn BSN nummer weten. DUO zou dan ook nog graag mijn bankrekening nummer weten.

Correct. Een biografie is gekoppeld aan 1 persoon, dus dat zou inderdaad nog een goede optie zijn. Een bankrekeningnummer weet ik dan weer niet zeker. Is dat altijd persoonlijk, of kunnen meerdere mensen 1 bankrek.nr. delen?

>> StudieLink wil weer graag weten welke je studie je doet, terwijl Google graag wil weten waar je woont en wat je op een dag doet ;-)

Mja... ik snap wat je bedoelt :) Maar dat zou je dan weer kunnen scharen onder "person activities" en niet zozeer onder de persoon zelf.

P.S. Weet iemand het engelse woord voor sterfdag? Is dat dying day?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 13:52:41
Quote Anchor link
"Dit zijn volgens mij geen properties van een persoon. Meerdere personen kunnen namelijk hetzelfde adres, postcode en woonplaats hebben."
Hangt van je data behoefte af.

"Een bankrekeningnummer weet ik dan weer niet zeker. Is dat altijd persoonlijk, of kunnen meerdere mensen 1 bankrek.nr. delen?"
Hangt van je data behoefte af.

"Ik wil eigenlijk een soort "basis" class maken met de basis-properties van een persoon."
Dat is heel erg simpel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

namespace absolute\minumum;

class Person {

  private $id;

  public function __construct($id) {
    $this->id = $id;
  }


  public function getID() {
    return $this->id;
  }


  public function setID($id) {
    $this->id = $id;
  }
}


?>


PS. In de engelse taal is daar voor zover ik weet geen woord voor. date_of_death is wat ik zou kiezen.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 13:53:34
Quote Anchor link
als iemand een en/of rekening heeft met zijn partner, dan hoort die rekening bij 2 personen.
En een persoon kan meerdere bankrekeningen, evt bij verschillende banken, hebben.

Een biografie is een apart ding dat niet bij de persoon hoort maar met een FK naar de persoon te leiden is.
Een persoon kan ook meerdere bio's hebben: verschillende talen of voor verschillende omstandigheden.

BSN nunmmer mag je niet zo maar vragen aan je bezoekers. Is wel persoonlijk, maar niet per se verplicht. Recent nog gezien hoe een NL nieuwe medewerker geen BSN bleek te hebben omdat hij 10 km over de grens woont.

"date of death"
In de serie "death like me" was er altijd sprake van een ETD, "estimated time of death"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:02:14
Quote Anchor link
@Dos:

Een persoon heeft bij jou niet minimaal een naam? :D

@Ivo:

>> En een persoon kan meerdere bankrekeningen, evt bij verschillende banken, hebben.

Bedoel je daar dan mee dat een bankrek. geen property van een Person is?

>> Een persoon kan ook meerdere bio's hebben: verschillende talen of voor verschillende omstandigheden.

Dat is inderdaad zo. Ik had als property ook "description" bedacht. Die zou je, theoretisch gezien, ook in meerdere talen kunnen hebben. Betekent dat automatisch dat description ook geen property van Person is?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 14:08:01
Quote Anchor link
"Een persoon heeft bij jou niet minimaal een naam? :D"
Bij geanonimiseerde data zou ik geen naam willen hebben.

Het hangt af van je data behoefte.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:11:18
Quote Anchor link
>> Bij geanonimiseerde data zou ik geen naam willen hebben.

Ah oké. Maar zou je dan wel een Person object aanmaken? Kun je eens een voorbeeldje geven van zo'n situatie?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:14:42
Quote Anchor link
In het Engels wordt dying day frequent gebruikt — alleen kan dat ook na overlijden nog een gedenkdag zijn, net zoals het synoniem anniversary.

In het Nederlands kennen we dat onderscheid ook. Een verjaardag wordt na overlijden een geboortedag, omdat een overledene niet meer verjaart…

Ik zou de property gewoon concreter benoemen: $date_born naast $date_deceased bijvoorbeeld. Dat kan best in wat technobabbel in plaats van $date_of_birth in meer puristisch Engels.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:19:21
Quote Anchor link
Thanks Ward ;)
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 14:44:13
Quote Anchor link
Quote:
Bedoel je daar dan mee dat een bankrek. geen property van een Person is?


hangt er vanaf.
Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.
dan wel.

Als het om een algemene situatie gaat: ik ken zat mensen die bij meerdere banken rekeningen aanhouden.
al was het maar om bij de ene bank gebruik te kunnen maken van de verzekeringen bij een pakket, bij de andere bank te beleggen en een derde bank stelt simpeler een credit card beschikbaar of biedt goede spaarrekeningen.

Dan hoort de persoon (personen) dus bij de bankrekening en niet omgekeerd.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:47:26
Quote Anchor link
Ivo P op 03/04/2014 14:44:13:
Dan hoort de persoon (personen) dus bij de bankrekening en niet omgekeerd.
Personen (meervoud) inderdaad, want je hebt bij partners vaak een en/of-rekening.
Gewijzigd op 03/04/2014 14:47:54 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:47:54
Quote Anchor link
Het laatste stuk vanaf "Als het om een algemene situatie gaat"..." begrijp ik volkomen.

>> Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.

Waarom is de situatie hier anders volgens jou?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:50:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/04/2014 14:47:54:
Het laatste stuk vanaf "Als het om een algemene situatie gaat"..." begrijp ik volkomen.

>> Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.

Waarom is de situatie hier anders volgens jou?

Dat heeft te maken met witwaspraktijken, verduistering en oplichting. Lang verhaal, maar een eventueel tegoed betaal je altijd terug naar de rekening waarvan oorspronkelijk werd betaald.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:58:07
Quote Anchor link
@Ward: oké, maar wat ik bedoel is... waarom is in deze situatie de bank.rek een property van de Person class?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
class Person {

  private $bank_account;

}

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 15:05:25
Quote Anchor link
Zó kan het inderdaad ook de bankrekening zijn waarop bijvoorbeeld een abonnee zijn jaarlijkse abonnement moet storten. Met andere woorden: de bankrekening waarop de persoon jou betaalt, niet de bankrekening van de persoon.

"Hangt van je data behoefte af", zei Dos al.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 15:12:09
Quote Anchor link
Sorry dat ik er ff op door hamer, maar ik probeer het voor mezelf duidelijk te krijgen.

We constateerder eerder dat één persoon meerdere rekeningen kan hebben, en dat meerdere personen dezelfde rekening kunnen hebben. En om die reden hadden we gezegd dat een bank.rek.nr. dus geen property is van een persoon. Toen zei Ivo ineens:

Quote:
Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.
dan wel.

Dat snap ik niet. Waarom zou het in deze situatie ineens wel een property zijn? Ik zou dan namelijk eerder denken dat je een persoon koppelt aan een webshop, en die webshop koppelt aan een bankrekening.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 15:16:22
Quote Anchor link
Dan is het geen property van de persoon, maar van de transactie/betaling in de webshop.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 16:00:48
Quote Anchor link
Er zit een verschil tussen iets maken dat de algemene werkelijkheid kan beschrijven/vatten
En wat praktisch is bij een site.

Voorbeeld een website van een vereniging.
De bankrekening waarmee persoon zijn maandelijke contributie betaalt (incasso) is daar dé rekening.

Bij de site die budgetcoach speelt, moet je ál je rekeningen op kunnen geven
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.