Persoonlijke boodschap d.m.v. IP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Buur

Buur

22/01/2007 14:36:00
Quote Anchor link
Is het ook mogelijk om een soort scriptje te maken, die een gebruiker een boodschap geeft wanneer deze de website bezoekt aan de hand van zijn/haar IP-adres?

Bijvoorbeeld:
Hallo,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$ip
= $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

if $ip=12.345.678.89 print Meneer Jansen,<br />;
if $ip=34.567.890.12 print Mevrouw Spekbeen,<br />;
else print <br />;
?>


Nu zal dit script niet werken, omdat dit script helaas niet kan; maar weet iemand een script die dit wel kan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Buur
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:46:41
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/01/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
switch ($_SERVER['REMOTE_ADDR'])
{
    case
'12.345.678.89':
        echo 'Hallo jij daar!';
        break;
    case
'34.567.890.12':
        echo 'Ook welkom!';
        break;
    default:

        print "Hoi hoi";
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2007 14:57:00
Quote Anchor link
Zie scriptje van Arjan.

Maar of het persoonlijk is, is te betwijfelen. Dit omdat er vaak een heel (bedrijfs)netwerk achter één ip-nummer hangt.
 
Buur

Buur

22/01/2007 14:57:00
Quote Anchor link
Geweldig!!!
Heel erg bedankt!!!

Overigens:
Zou je bij default ook een script kunnen neerzetten? (zodat als het niet 1 van de genoemde IP's is, dat script word uitgevoerd? bijvoorbeeld IP-logger script?)

@SanThe
Dit is geen probleem, want beide IP's zijn van een locatie die ik ken :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Buur
 
M Ypma

M Ypma

22/01/2007 15:00:00
Quote Anchor link
@Buur,
probeer er eens een scriptje tussen te zetten...hij bijt niet? van proberen, en vervolgens niet werken en uitzoeken hoe het wel werkt leer je ontzettend veel!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/01/2007 15:02:00
Quote Anchor link
Dat zou je kunnen doen ja. Echter ik zou dan wel zorgen dat je die ip-logger in een functie zet die je in je switch statement aanroept. Dit om de overzichtelijkheid een beetje te behouden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    switch($_SERVER['REMOTE_ADDR'])
    {
        case
'123.456.789' :
            echo 'Hoi';
            break;
        default :

            log_ip();
    }

?>

Zoiets bijvoorbeeld.
 
Buur

Buur

29/01/2007 23:08:00
Quote Anchor link
ThQ ! 't is gelukt ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.