pgSQL moelijk vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
Mike D.

Mike D.

28/01/2009 18:44:00
Quote Anchor link
Nu heb ik een iets moelijker vraagje ivm pg_sql :
Ik heb dit stukje code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$a
=pg_query("SELECT id, speler, stad, geld FROM speler ORDER BY speler DESC LIMIT ".$max." OFFSET ".$cur."");
$e=(($page*$max)-$max)+1;
while ($b=pg_fetch_array($a)){
    $c=pg_query("SELECT SUM(punt) AS punt FROM item_speler WHERE speler='".$b['speler']."'");
    $d=pg_fetch_object($c);
    if ($b['stad'] == ''){
        $b['stad']='- Geen -';
    }

    if ($d->punt == ''){
        $d->punt='0';
    }

    echo '
    <tr>
<td class="frame3" width="30">'
.$e.'</td>
<td class="frame3" width="250">'
.$b['stad'].'</td>
<td class="frame3" width="250">'
.$b['speler'].'</td>
<td class="frame3" width="110">'
.$b['geld'].'</td>
<td class="frame3" width="120">'
.$d->punt.'</td>
<td class="frame3" width="30">X</td>
</tr>'
;
$e++;
}

?>


Nu worden mijn resultaten gerangschikt volgens speler.
Maar nu wil ik dit laten rangschikken volgens de cijfers die bij $d->punt genereert.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:45:58
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/01/2009 18:47:00
Quote Anchor link
pg_query("SELECT SUM(punt) AS puntsum FROM item_speler WHERE speler='".$b['speler']."' ORDER BY puntsum");

Edit:
Of bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$a
=pg_query("SELECT
                sp.id,
                sp.speler,
                sp.stad,
                sp.geld,
                SUM(is.punt) AS sumpunt
            FROM
                speler AS sp
            JOIN
                item_speler AS is
                ON is.speler = sp.speler
            ORDER BY
                sumpunt
                DESC
            LIMIT
                "
.$max."
            OFFSET
                "
.$cur);

$e=(($page*$max)-$max)+1;
pg_fetch_array($a);

echo '<pre>'.print_r($result, true).'</pre>';
?>


Let ook even op foutafhandeling
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Mike D.

Mike D.

28/01/2009 18:53:00
Quote Anchor link
neen want de $b komt uit de table speler
Dus de gegevens van de table speler moeten gesorteerd worden volgens de table item_speler

Edit :
En hoe werkt da tnu juist ? Want kopieren vind ik wat nuteloos :p
leer je niks van bij he
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike D.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/01/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Kijk even of dat het resultaat geeft wat je verwacht. Als je wilt weten hoe het precies in elkaar steekt kun je even een tutorial zoeken over JOIN.
 
Mike D.

Mike D.

28/01/2009 19:04:00
Quote Anchor link
neen dit heeft niet het resultaat ik krijg deze fout :

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: relation "punt" does not exist in /var/www/vhosts/***.nl/httpdocs/ledenlijst.php on line 31

Maar volgens mij word in die query nergens de table item_speler aangehaald ?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

28/01/2009 19:14:00
Quote Anchor link
ergens in de sql van Newbie moet speler item_speler worden
 
Mike D.

Mike D.

28/01/2009 19:25:00
Quote Anchor link
en waar dan wel ?
 
Mike D.

Mike D.

28/01/2009 19:43:00
Quote Anchor link
kan er iemand antworden aub ?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/01/2009 19:46:00
Quote Anchor link
Zie edit

edit:
Niet bumpen
Als er niemand reageert in je topic mag je pas na 24 uur zelf weer een bericht plaatsen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Mike D.

Mike D.

28/01/2009 19:48:00
Quote Anchor link
Edit van wat ?
Ik heb die code gebruikt maar ik krijg de fout die ik enkle regels geleden gezet heb
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike D.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/01/2009 22:02:00
Quote Anchor link
Ik heb mijn topic nogmaals ge-edit daarna.
 
Mike D.

Mike D.

29/01/2009 13:53:00
Quote Anchor link
Ow ok sorry niet gezien maar nu krijg ik deze fout :

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "." at character 133 in /var/www/vhosts/***.nl/httpdocs/ledenlijst.php on line 31

Dit is mijn lijn 31 :

".$cur);
 
Frank -

Frank -

29/01/2009 14:06:00
Quote Anchor link
Echo de query en je hebt het antwoord op je vraag waarom de query fout gaat.

Je zet dus ook NOOOOOOOIT een query rechtstreeks in de functie die hem uitvoert, dan kun je hem niet echoen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query
= "SELECT * FROM tabelnaam WHERE id = $1";
$result = pg_query_params($query, $_GET['id']);

echo $query;
?>
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

29/01/2009 15:22:00
Quote Anchor link
where id = '". $1 ."'

al kan je volgens mij ook geen getal als variable nemen, of ben ik nu erg oldschool?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 15:28:00
Quote Anchor link
Nee klopt. Maar enkele quotes om een INT-waarde is al overbodig. SQL accepteert INTs zonder quotes, tenminste: als je datatype goed is.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

29/01/2009 15:31:00
Quote Anchor link
oeps :$

ik doe altijd enkele quotes, voor de zekerheid dan toch. Maar eventjes offtopic, heeft phphulp een sql manual? voor join etc, moet ik nog leren.
 
Frank -

Frank -

29/01/2009 15:38:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 29.01.2009 15:22:
where id = '". $1 ."'

al kan je volgens mij ook geen getal als variable nemen, of ben ik nu erg oldschool?
;)

$1 is hier geen variabele binnen PHP, maar een placeholder binnen de query. De variabele $_GET['id'] wordt vervolgens op een veilige manier op de plek van $1 neergezet. Zo kun je uiteraard ook $2, $3, etc. gebruiken wanneer je meerdere parameters nodig hebt.

Zie de handleiding

Binnen SQL kun je dit ook doen wanneer je met prepared statements gaat werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
PREPARE new_user(text, text) AS
  INSERT INTO users (naam, achternaam) VALUES($1, $2);

En vervolgens aanroepen vanuit je PHP met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
EXECUTE new_user('Jan', 'Jansen');


De placeholder haal je dus ook niet buiten quotes, dan klopt er echt helemaal niets meer van.

Edit:
Zie ook dit voorbeeld met meerdere parameters.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.