[PGSQL] Werktijden opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »
PHP Newbie

PHP Newbie

20/09/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik vroeg me af wat nou de beste manier is om de werktijden van iemand op te slaan. Er zijn nogal wat voorwaarden die ingecalculeerd moeten worden:

- Iemand kan op verschillende dagen van de week op verschillende tijden werken, maar wel iedere week hetzelfde.
- Iemand heeft pauzes waarop niet gewerkt wordt
- Iemand kan een dag of week vrijnemen
- Iemand kan een doktersafspraak hebben waardoor hij een half uur of uur of whatever niet kan werken

Dus wat is nou een ideale manier van werktijden opslaan zodat er gemakkelijk wijzigingen toegevoegd kunnen worden?

Groet
Newb
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:40:50
 
Pim Vernooij

Pim Vernooij

20/09/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Ik zou de tijden niet loggen, alleen de gemaakte uren. Dan ben je er al. Per werknemer stel je in hoeveel uur per week gemaakt moeten worden; bij het vrijgeven door de gebruiker check je of de werknemer zijn minimale aantal uur heeft gemaakt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim Vernooij
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/09/2008 15:50:00
Quote Anchor link
In de database zou ik puur de tijden opslaan waarop iemand daadwerkelijk aan het werk is. Dus gebruik een TIMESTAMP veld voor zowel de begin- als eindtijd.

Net als het principe van in- en uitklokken: een werknemer begint met werken en registreert zijn begintijd (klokt in), vervolgens gaat hij naar de tandarts en registreert zijn eindtijd (klokt uit). Komt hij weer terug, herhaalt dit proces zich totdat de werknemer uiteindelijk weer naar huis gaat...
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/09/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Ik zal de tijden wel moeten loggen. Het is namelijk de bedoeling dat mensen afspraken kunnen maken met de mensen die op dat moment aan het werk zijn.

edit:
En de een werkt dus van 8 tot 5, een ander van 9 tot 6. Een derde heeft weer een vrije dag op vrijdag, een vierde werkt maar partime en een vijfde heeft m de week een vrije dag. Dit zal dus allemaal in het systeem moeten komen zodat mensen zien wie wanneer aan het werk is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

20/09/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Ik zou vrije dagen sowieso in een andere tabel opslaan. Dan kan je ook makkelijk zien hoeveel vrije dagen iemand al heeft opgenomen ed.

De rest zou ik zo doen:
id | persoon_id | begintijd | eindtijd | datum

Begintijd en eindtijd zijn dan time-velden en de datum is een date veld.

Als iemand iedere week de zelfde dagen werkt dan kan dat ook. Ook als iemand niet elke dag hetzelfde werkt. Op deze manier is alles mogelijk.

Je zou natuurlijk nog een extra tabel kunnen makne met standaard tijden van werknemers (per dag). En dan zou je die automatisch in bovenstaande tabel kunnen laten zetten, maar dat is eigelijk allen een handige functie voor de gebruiker.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/09/2008 16:29:00
Quote Anchor link
1000 werknemers, 300 werkdagen. Minimaal 2 pauze op een dag waardoor er sowiso 2 records per dag nodig zijn.

600.000 records. Als we daar nog flink mee moeten gaan rekenen om de juiste gegevens op het scherm te krijgen is dat natuurlijk wel een flinke aanslag op de server.

Begintijd en eindtijd kunnen trouwens gewoon datetime velden zijn in je voorbeeld. Heb je die kolom "datum" niet meer nodig. Alleen maar onhandig.

Maar ik vraag me toch af of er geen gemakkelijkere oplossing is dan dit. Hoeveel vrije dagen iemand heeft opgenomen boeit me niet en zal me ook niet boeien. Het gaat mij er alleen om wanneer iemand werkt.
 
Eddy E

Eddy E

20/09/2008 16:40:00
Quote Anchor link
Pauzes vermeld je (uiteraard) niet, want die horen bij de werktijden.
En ik neem aan dat je dit VOORAF wil weten. Dus niet wil zien OF iemand er ook daadwerkelijk was. Immers: het gaat om afspraken (in de toekomst) maken en niet in het verleden.

Mijn idee hierbij:

- tabel PERSONEN (uiteraard)
- tabel WERK daarin: dag+persoon+start-tijd+eind-tijd
- tabel VRIJ (vrij/dokter/vakantie) met daarin: persoon + start (datetime) + eind (datetime).

Het is wordt was SQL-en, maar dat is geen probleem.
Met BETWEEN (start/eind) kan je heel veel.
Je kan dan van iedere seconde/minuut/dag opvragen welke personen er zijn

Tip: voor dit soort rekenwerk gebruik je dus VIEWS.
1x per dag de moeilijke query uitvoeren en klaar.
Ziekmeldingen (ter plaatse op het werk/tijdens het werk) kan je natuurlijk niets aan doen.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

20/09/2008 17:35:00
Quote Anchor link
He Newbie

Ik zou gaan werken met dagen waarop iemand werkt, dwz de werkdagen. Tevens zou ik van een persoon tijdblokken opnemen waarop hij of zij beschikbaar is. Een tijdblok is bijv 6 minuten. Nu kun je vanaf starttijd == winkel open de tijdblokken tellen tot aan begin_pauze en vanaf eind_pauze tot winkel dicht. Uiteraard als iemand parttime werkt alleen bij tot aan begin_pauze.

Ik heb hier al eens een discussie over gahd op Phpfreakz en ben tot de conclusie gekomen dat dit de handigste methode is.

groeten
Klaasjan

edit
Uiteraard zijn de tijdblokken ook een mooi begin voor de opbouw van de werksoorten. Elke werksoort duurt X tijdblokken.
Uiteraard pre fill je dit voor jaren en alleen de uitzonderingen haal je weg.
Een dag vrij betekend gewoon in die dag een werkdag minder. Een half uur naar de dokter betekend op die dag 5 tijdsblokken minder. en ja dat alles bijhouden tijd kost is waar maar dat kost het in de analoge wereld ook.

Ik begrijp dat je druk bezig bent?
Hoe was het gisteravond?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/09/2008 18:33:00
Quote Anchor link
Ik heb dit topic vooral geopend om eens te kijken hoe anderen hier tegenaan kijken. Ik had zelf ook wel een idee (te vergelijken met Citroen), maar ik wilde graag weten of er nog andere oplossingen zijn die gemakkelijker of minder belastend zijn.

@Klaasjan
Tijdblokken.. tsjah.. dan ben je toch weer gebonden aan (in jouw voorbeeld) 6 minuten (zou dan eerder voor 5 minuten gaan, maar dat terzijde). Het kan wel, maar dat vind ik toch niet een ideale situatie.

Wanneer er nog meer ideeën zijn hoor ik ze natuurlijk graag!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/09/2008 19:10:00
Quote Anchor link
In principe kan je ook een tabel met aanwezigheid maken, waarin je de standaard werktijden aangeeft en een tabel met afwezigheid, waarin je aangeeft welke dagen/ tijden iemand niet aanwezig is. Dit is ook eenvoudig te combineren met reeds gemaakte afspraken (geldt ook eigenlijk als afwezigheid, omdat je niet 2 mensen tegelijk kan helpen)

Zo kan je vrij eenvoudig en simpel zien op welke dagen iemand aanwezig zou (moeten) zijn en of deze persoon ook tijd heeft.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/09/2008 23:06:00
Quote Anchor link
Ik zit nu hieraan te denken:

Werkdagen
medewerkerid | maandag_van | maandag_tot | dinsdag_van | ... | zondag_tot

Vrije perioden
medewerkerid | van | tot

Afspraken
medewerkerid | van | tot

Ja, de afspraken moeten apart van de vrije perioden opgeslagen worden want deze moeten op een andere manier weergeven worden.

"van" en "tot" is gewoon een datetime veld en kan dus een uur tot (bij wijze van) 100 jaar duren.

*_van en *_tot zijn TIME fields

Wat vinden jullie van deze opzet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/09/2008 23:23:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie

Ik zou het anders doen, om eenvoudiger te kunnen vergelijken, in de tabel werkdagen en ook vollediger genormaliseerd:

id | medewerkerid | dagnr | van | tot |

Het dagnr is hetzelfde als wat je bij weekday() eruit krijgt (is eenvoudig te vergelijken dan) en van en tot zijn gewoon tijden.

Je kijkt bij een datum 'gewoon' welke dag het is dat een afspraak gemaakt zal gaan worden. Dan kijk je welke medewerkers er op die dag zijn, en of ze geen vrije periode of afspraken hebben. Dat is vrij eenvoudig te realiseren.

De weergave van vrije perioden en afspraken is GEEN reden om deze in een losse tabel te zetten, door een kolom toe te voegen (type) in de tabel voor 'bezette_tijden' in dit geval, kan je heel eenvoudig aangeven of het een afspraak is, of het een vrije periode is, of bedenk het maar.

Uitbreiden is dan eenvoudiger (eventueel koppel je er nog een tabel bezet_typen aan, waarin je de naam/ omschrijving van het type zet) te doen, stel dat je later ook nog de reden van een vrije periode wil toevoegen o.i.d. Dan is dat met deze opzet heel eenvoudig.

Weergave is nooit een reden om nieuwe tabellen te maken!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/09/2008 23:33:00
Quote Anchor link
@Robert:

Ook die kolom dagnr is overbodig. Als je voor de kolommen 'van' en 'tot' gewoon datetime velden maakt, zit de dag er al in verwerkt. Meer dan een datetime heb je niet nodig.

Verder zou ik voor de opzet van Eddy gaan, waarbij je de 'vrij' tabel nog verder uit kunt breiden met een kolom die aangeeft waarom iemand vrij is...

ps. Zoals jij dus ook al zei Robert ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/09/2008 23:44:00
Quote Anchor link
@blanche, dagnummer zal wel genoteerd moeten worden aangezien het iedere maandag hetzelfde is toch?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/09/2008 23:52:00
Quote Anchor link
@Blanche
Dat snap ik, maar het ging mij er eigenlijk om dat je voor een bepaalde dag meteen van een werknemer voor het hele jaar aangeeft dat die op die dag werkt, volgens mij kan je dan net zo goed of zelf beter met dagnummer gaan werken.
Eigenlijk wat PHP Newbie ook zegt, die zou je normaal gesproken bij zo'n werking van een systeem wel gebruiken.

edit:
@PHP Newbie

Overigens kan je de tabel met werktijden nog uitbreiden met een kolom 'herhaalperiode'. In deze kolom kan je bijvoorbeeld met het getal 1 aangeven dat het elke week op die dag is, en met het getal 2 dat dit maar eens in de 2 weken voorkomt.
Zeker bij grotere organisaties komen deze constructies nog wel eens voor.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/09/2008 23:55:00
Quote Anchor link
That depends. Voor een werknemer met een 40 uurs werkweek en vaste werktijden waarschijnlijk wel. Maar voor freelancers, part-timers met flexibele uren, enz. zal dat zeker niet gelden.

In dat laatste geval heeft het opslaan van het dagnummer zeker geen nut en heb je veel maar aan een datumtijdstempel.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/09/2008 07:50:00
Quote Anchor link
@Blanche

PHP Newbie:
- Iemand kan op verschillende dagen van de week op verschillende tijden werken, maar wel iedere week hetzelfde.
- Iemand heeft pauzes waarop niet gewerkt wordt
- Iemand kan een dag of week vrijnemen
- Iemand kan een doktersafspraak hebben waardoor hij een half uur of uur of whatever niet kan werken


edit:
Verder heb je wel gelijk, maar dat kan je oplossen door een keuze te laten in je tabel:

dagnummer | datum

Vul je dagnummer in, weet je dat het over een vaste medewerker met vaste dagen gaat, maar vul je een datum in (laat je dus dagnummer leeg) dan weet je dat het om een parttimer gaat, waarvoor je de data invult.
Een afspraak wordt altijd op een bepaalde datum gepland, door EN te kijken of er parttimers zijn die op die bepaalde datum werken EN te kijken welke dag die datum valt en welke vaste medewerkers er dan zijn (en welke medewerkers nog geen afspraak hebben) heb je alles wat je weten wilt.
Zo hou je de boel wel heel flexibel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2008 10:00:00
Quote Anchor link
Heb je gelijk in Robert, lijkt mij een mooie oplossing die je nu aandraagt ;-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/09/2008 12:36:00
Quote Anchor link
Of nog een betere optie:

Wel een datum invullen, gewoon op het moment dat je begint met invullen de 1e 5 werkdagen inladen (dus te beginnen bij de 1e volgende werkdag, dus waar dag gelijk is aan of maandag, of dinsdag... enz.) en daarvan de datum in de database zetten.

Door dan een kolom "medewerkerstype" toe te voegen kan je aangeven of het om een parttimer gaat of om een vaste medewerker. Bij een vaste medewerker kan je van die datum ook zien welke dag het is. Is (denk ik) wel minder snel, maar het is eenvoudiger om nog eventueel andere typen medewerkers/ roosteringen te maken.

edit:
Ik denk wel dat dit niet handig werken is, misschien is het wel een handige optie om bij medewerkers (de vaste) een startdatum op te geven. Wanneer iemand wordt aangenomen begint deze vaak niet per direct,maar je kan dan wel van tevoren al zijn/ haar rooster erin plaatsen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Tikkes C

Tikkes C

21/09/2008 12:55:00
Quote Anchor link
toch even mijn ideetje erin gooien...

waarom werk je niet met een soort log?

net zoals Blanche zei in het begin van deze topic maar dan doe je:

Insert into logs (werknemer, start) values.....blabla

wanneer hij dan uitlogt vergelijk je de tijd van uitloggen met die 'start', het verschil daartussen sla je op in je tabel 'werktijd per wn' of zoiets...

ik neem aan dat als je afspraken hebt e.d. dat die vooraf moeten worden aangevraagd of iets dus je krijgt een tabel: afspraken...hierin staat dan wanneer de afspraak is en wanneer hij eindigt.
dit kan je dan meteen ook aftrekken van die start....

het is maar een ideetje...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/09/2008 12:58:00
Quote Anchor link
@Tikkes

Zoals al aangegeven was het de bedoeling dat medewerkers wekelijks dezelfde tijden werken. Daarnaast wil het niet zeggen dat als iemand geen afspraak heeft dat dit betekend dat iemand vrij is.
Ik denk dat laatstgenoemde optie de meeste voordelen heeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.