Phonp-edit (online-php-editor)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »
Steff   an

Steff an

08/06/2006 20:37:00
Quote Anchor link
Ik ben ook weer eens aan programmeren gegaan en hier een deel van het resultaat:

http://phonp.easy-tray.nl/index.html

Wat is het?
Phonp(spreek uit als fonp of pééhéé on péé), is een online-php-editor. Deze editor highlight de phpcode online.

Hoever is de ontwikkeling?
De ontwikkeling is nog lang niet klaar, de standaard werking van de editor is er, maar nog niet zonder bugs en/of goede code. De snelheid van het script is in Firefox het best, in de andere browsers werkt het script minder.

Bekende bugs:
- Integers worden niet gekleurd, omdat dit een bug veroorzaakte.
- Bepaalde functies worden niet gekleurd.


Todo:
- Optie om kleuren codering uit te schakelen, dit i.v.m. snelheid.
- Menu werkend maken, nu werkt alleen de functie ‘Select all’.
………………
Veel later
- Meerdere bestanden openen
- Filemanager
- Andere programmeertalen
………………


De gebruikte code als voorbeeld komt uit de ‘scriptlibrary’ van PHPhulp.nl en is gemaakt door ‘Niek van der Steen’.

Het is niet toegestaan dit script nu al te gebruiken zonder toestemming!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:56:10
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2006 20:57:00
 
Steff   an

Steff an

08/06/2006 21:04:00
Quote Anchor link
Je kan tegenwoordig ook niks nieuws meer verzinnen.
Dit demotiveerd mij heel erg, als ik weet dat het al bestaat.
Waarom had ik via google dit site niet gevonden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2006 21:22:00
Quote Anchor link
Omdat ik ook er tijden naar heb gezocht.

Dat het al bestaat is op zich helemaal niet erg. Bijna alles wat we hier maken bestaat al. Je vind het zelf uit, kijk, en dat is iets om trots op te zijn. Jij hebt zelf! het wiel uitgevonden.

Gewoon verder gaan ermee. De kennis die je er mee opdoet is zowiezo al de moeite waard.

Ik maak ook frameworks voor mijzelf, terwijl ik ook wel die van Zend of CakePHP kan gebruiken. Maar ik wil mijn eigen maken, met mijn eigen ideeën van wat handig is. Het resultaat is nogal gelijk, maar dat bevestigd alleen maar dat je goed bezig bent.

Die chatboxen bestonden ook al. Sterker nog, het stikt op internet van chatboxen, ook die via XMLHTTPRequest werken. Het maken ervan is gewoon leuk.

Mocht je je toch willen afschijden van de rest (ik heb er wel 1(!) kunnen vinden) dan doe je er wat persoonlijke tintjes in. Wacht dacht je van dingen als variabele parsing en dan autocomplete, zoals in Zend. Of een tooltip waneer je een functie aan het typen bent, met daarin even een klein overzicht van welke argumenten hij ook alweer slikt.
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2006 21:26:00
Quote Anchor link
Hij is bij mij trouwens een beetje 'out of sync'
Afbeelding

- Camino Versie 2006042704 (1.0.1int), Mac OS X 10.4.6
 
Steff   an

Steff an

08/06/2006 21:28:00
Quote Anchor link
Quote:
De snelheid van het script is in Firefox het best, in de andere browsers werkt het script minder.


Dat had ik inderdaad niet gezegt, in firefox werkt het hele script het best.
Dat '3D' effect is irritant.
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2006 21:38:00
Quote Anchor link
In Firefox heeft hij het inderdaad niet. Ik denk dat het gewoon een padding-probleempje is

Zou het misschien iets zijn om de code per regel of per blok te highlighten? Dat zou in theorie vele malen sneller zijn, misschien zelfs snel genoeg om het realtime te kunnen doen. Want dit gaat natuurlijk erg veel cpu-tijd kosten waneer je script boven de 200 regels komt.
 
Steff   an

Steff an

08/06/2006 21:46:00
Quote Anchor link
Per x aantal regels? Het moet te doen zijn denk ik.
Het probleem wordt dan:
Stel ik doe het per 10 regels.
Als er nou net een ' op de 10e regel zit en de volgende op regel 11, dan gaat dat niet helemaal goed lopen. Dat is weer op te lossen door de '('s, meervoud) te gaan tellen, oneven is niet afgesloten. Maar dan krijg je weer problemen met de \'.

Maar zoals ik al zei, het moet haalbaar zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
Gerben G

Gerben G

08/06/2006 21:52:00
Quote Anchor link
leuke editor maar die schaduw (3d) is echt heel erg irritant
 
Steff   an

Steff an

08/06/2006 21:54:00
Quote Anchor link
Zoals ik al zei: 'De editor werkt het best in Firefox. De anderen doen het slecht(er)'.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.