php 5 - 7 database connectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ronnie Vos

Ronnie Vos

01/01/2019 21:25:36
Quote Anchor link
Hallo,

heb een script werkt perfect op php 5 maar php 7 krijg ik deze melding.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysqli_connect() in /home/bonanzat/public_html/config/config.php:18 Stack trace: #0 /home/bonanzat/public_html/bonanzaradio123/reactiegroot.php(6): require() #1 {main} thrown in /home/bonanzat/public_html/config/config.php on line 18


Hier de code waar het om gaat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
ini_set('default_charset', 'UTF-8');

$host = "localhost";
// de locatie van je database

$user = "...";
// de gebruikersnaam om toegang te krijgen tot je database

$ww = "...";
// het wachtwoord om toegang te krijgen tot je database

$db = "...";
// de naam van je database

try {
    $con = mysqli_connect('localhost', $user, $ww, $db);
}
catch (Exception $e) {
  echo $e->errorMessage();
}


if ($con) {
    mysqli_select_db($con, $db);
    mysqli_set_charset($con,"utf8");
}

?>


Wie weet er een oplossing voor kan op internet nog weinig vinden.
Gewijzigd op 01/01/2019 21:29:39 door Ronnie Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:37:43
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/01/2019 22:05:17
Quote Anchor link
Maak een apart script met hierin enkel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>

Komt hier MySQL(i) uberhaupt in voor? Is deze gecompileerd met MySQL (--with-mysql)?

Verder: waar vandaan probeer je dit aan te roepen?
Een webserver?
Je eigen linux bak?
Iets anders?

Je vraag komt neer op "MySQL(i) werkt niet". Kun je vanaf een shell wel je database aanspreken? Is er een MySQL proces actief?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/01/2019 22:51:59
Quote Anchor link
Ronnie Vos op 01/01/2019 21:25:36:
Hallo,

heb een script werkt perfect op php 5 maar php 7 krijg ik deze melding.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysqli_connect() in /home/bonanzat/public_html/config/config.php:18 Stack trace: #0 /home/bonanzat/public_html/bonanzaradio123/reactiegroot.php(6): require() #1 {main} thrown in /home/bonanzat/public_html/config/config.php on line 18

[..]
Wie weet er een oplossing voor kan op internet nog weinig vinden.

https://www.google.com/search?q=+Call+to+undefined+function+mysqli_connect()
Ik zie hier al tal van hits?

Maar het komt er op neer dat MySQLi op een manier uitstaat.
Dus als je kan vertellen hoe de server is ingericht. Of of je er zelf beheer over hebt.
 
Ronnie Vos

Ronnie Vos

03/01/2019 12:01:06
Quote Anchor link
Het is al gelukt de mysqli stond nog ergens uit op de server.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2019 12:06:46
Quote Anchor link
Fijn dat het opgelost is. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.