php 7.4 naar 8.1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Andy Kort

Andy Kort

28/02/2024 17:45:00
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik loop tegen het volgende probleem aan. Bij updaten van php 7. naar 8.1 werkt de een updatefunctie van records binnen mijn site niet meer. Bij 7.4 Probleemloos bij schakelen naar 8.1 stopt het script bij deze functie. Zelfs de foutmeldingen geeft hij niet.

Kan iemand mij een richting wijzen waar ik het moet zoeken. Het loopt vast op onderstaand stukje script.

Bedankt in ieder geval.
Andy

mysqli_query($conn,$update_sql);

//errorcheck
if (!mysqli_query($conn,$update_sql))
{
echo("Error description: " . mysqli_error($conn));
}

else{
echo "query ok";
}
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 17:20:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2024 18:33:29
Quote Anchor link
Zo te zien is er niks mis met deze code. Wat is de foutmelding in je error_log?
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 08:59:37
Quote Anchor link
Geen idee. Waar kan ik die vinden. Ik heb gekeken via phpinfo. Daar staat bij error-log: no value no value
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 09:08:17
Quote Anchor link
Waar test jij jouw script uit? Lokaal of bij een webhosting? En welke?
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 09:15:51
Quote Anchor link
Hij staat bij een webhosting t.w. easyhosting

De applicatie staat geparkeerd in een submap van het hoofddomein.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 09:54:15
Quote Anchor link
Normaal staat zo een error-logfile buiten je webroot. Of die is via je hosting controlpanel bereikbaar.

Toevoeging op 29/02/2024 09:56:32:

Zo te zien gebruik je Direct Admin?
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 10:05:05
Quote Anchor link
Ik kan hem niet vinden. Ik heb zojuist easyhosting aangeschreven.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 10:06:59
Quote Anchor link
In DirectAdmin bij je domeinen. Daarv staat o.a. de error-log
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 10:22:24
Quote Anchor link
- Ariën - op 29/02/2024 10:06:59:
In DirectAdmin bij je domeinen. Daarv staat o.a. de error-log
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 10:22:56
Quote Anchor link
Gevonden?
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 10:24:16
Quote Anchor link
Het enige wat ik daar tegen kom is een link Web Error Log en die laat een lege pagina zien. Maar verder geen enkele verwijzing naar error-log of iets wat er op lijkt. Het gebruikte CP is Direct Admin
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 10:31:07
Quote Anchor link
De Web Error log moet je inderdaad hebben van je juiste domein.

Als je daar geen error ziet, dan moet je even nagaan in je script of er nog iets anders speelt.

Maar je voert je query overigens dubbel uit.
Gewijzigd op 29/02/2024 10:34:51 door - Ariën -
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 10:48:46
Quote Anchor link
De error-page geeft nu wel meldingen na een keer het script gedraaid te hebben. Die foutmeldingen kloppen. Maar ik snap niet waar om het script dan stopt bij de query. Daar gaat het om. Bij 7.4 loopt hij wel door

**Knip, prive link verwijderd **
Gewijzigd op 29/02/2024 10:54:54 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 10:54:09
Quote Anchor link
Zover kunnen we gelukkig niet kijken in jouw account :-)

Deel even een handje vol foutmeldingen in dit topic tussen quote-tags.
Gewijzigd op 29/02/2024 10:56:18 door - Ariën -
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 11:02:17
Quote Anchor link
- Ariën - op 29/02/2024 10:54:09:
Zover kunnen we gelukkig niet kijken in jouw account :-)

Deel even een handje vol foutmeldingen in dit topic tussen quote-tags.

Quote:
Thu Feb 29 10:37:50.723879 2024] [proxy_fcgi:error] [pid 1432584:tid 140199787214592] [remote 77.163.17.65:56278] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/config.php on line 7PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/config.php on line 7PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/config.php on line 7PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/config.php on line 7PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/config.php on line 7PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/config.php on line 7PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 70PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 71PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 72PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 73PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 74PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 75PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 76PHP message: PHP Warning: Array to string conversion in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 77PHP message: PHP Warning: Undefined array key 387515 in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 117PHP message: PHP Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: Incorrect time value: '' for column `studio_pensamb`.`availablekopie`.`begin` at row 1 in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php:123\nStack trace:\n#0 /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php(123): mysqli_query()\n#1 {main}\n thrown in /home/studio/domains/elles-dierportretten.nl/public_html/clt/test/overzicht-nieuw.php on line 123', referer: https://elles-dierportretten.nl/clt/test/overzicht-nieuw.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 11:12:05
Quote Anchor link
Veel 'Array to string conversion'.

Hoe ziet zo een lijn om en rond eruit? Zoals je (gecensureerde) config?
Gewijzigd op 29/02/2024 11:12:49 door - Ariën -
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 11:14:54
Quote Anchor link
Ik besef dat dit wat lastig wordt. Zoals aangegeven is dit een testpagina. Ik zal de originele geheel werkende versie plaatsen (volledig werkend onder 7.4) en daarna omzetten naar 8.1
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 11:16:22
Quote Anchor link
Maar wat is die regel dan?
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 11:44:07
Quote Anchor link
- Ariën - op 29/02/2024 11:16:22:
Maar wat is die regel dan?
Regel 117:
$update_sql = "UPDATE ".$set['hfdtab']." SET status='".$status[$key]."', beha='".$beha[$key]."', name='".$name[$key]."', mail='".$mail[$key]."', phone='".$phone[$key]."', begin='".$begin[$key]."', end='".$end[$key]."', date='".$date[$key]."' WHERE ID=".$key;
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/02/2024 12:14:55
Quote Anchor link
Wat zit er in $key?
 
Andy Kort

Andy Kort

29/02/2024 12:21:36
Quote Anchor link
Dat is het unieke ID-nummer in de tabel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.