php 8.1 Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is not supported.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carl Grafe

Carl Grafe

28/07/2023 10:32:48
Quote Anchor link
Goedemorgen, Ik heb een probleem, in het wordpress thema komt deze regel voor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$output
.= '<option value="0" ' . (is_array( $value ) ? ( in_array( 0, $value ) ? 'selected="selected"' : '' ) : (( $value == '-1' )? '' : in_array( 0, $this->default_value ) ? 'selected="selected"' : '' ) ) . '>' . $this->args['show_option_none'] . '</option>';
?>


Maar ik zie niet waar ik de ( en ) moet plaatsten.

Is er iemand die mij kan helpen?

Met vriendelijke groet ,
Carl Grafe

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf doen.
Gewijzigd op 28/07/2023 10:58:12 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:33:21
 
Ivo P

Ivo P

28/07/2023 14:22:31
Quote Anchor link
druk eens af en toe op je enter-toets.
kost niets, maar maakt je tekst wel leesbaar zonder scrollen.
 
Carl Grafe

Carl Grafe

28/07/2023 16:38:35
Quote Anchor link
Goedemiddag,
Bedankt voor de tip.
Gr
Carl
 
Ivo P

Ivo P

28/07/2023 19:42:47
Quote Anchor link
Wat je dus ook met terugwerkende kracht kunt doen door je bericht te editen....

Als je de stukken () ? .... : ....
een beetje handig uitlijnt, zie je als het goed ik ook direct wat er eventueel mis gaat.
 
Carl Grafe

Carl Grafe

28/07/2023 19:44:09
Quote Anchor link
Oke bedankt!
Ga het proberen.
 
Ivo P

Ivo P

28/07/2023 19:48:49
Quote Anchor link
Ik heb het net ook geprobeerd, maar zie nu: dit moet je zo niet willen.
Dit is compleet onleesbaar in deze notatie.

Bepaal vooraf of selected gekozen moet worden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

  $selected
= false;
  if (is_array($value)) {

     // doe hier je ding.
     //  $selected krijgt hier eventueel de waarde TRUE

  }

  $output .= '<option value="0" ' . (($selected) ? 'selected="selected"' : '') . '>' . $this->args['show_option_none'] . '</option>';
?>


op het stuk "doe je ding, ga je gewoon je if statements af met je check of het gelijk is, maar weer niet leeg of -1
en dan set je $selected op true.
 
Carl Grafe

Carl Grafe

28/07/2023 19:53:15
Quote Anchor link
thx!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.